• Neapel/Sorrento

Neapel/Sorrento

Resor till Sorrento - För den som söker en upplevelse utöver det vanliga är Sorrento en underbar liten semesterort att rekommendera. Sorrento har ett strategiskt läge vid kusten strax söder om Neapel och ligger i landskapet Kampanien. Sorrento är sedan århundraden ett populärt turistmål med besökare från hela världen. 

Stadens blott 16.500 invånare har en bedårande utsikt över Neapel och de paradisiska öarna Capri och Ischia som ligger vackert vilande i Neapelbuktens klarblå vatten. Klassiska Sorrento är resmålet för den kulturintresserade, för smekmånadspar, och för de som söker en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. Sorrento ligger utsträckt på klippor längs vattnet, bebyggda med vackert dekorerade hus. 

Upplev Sant´ Angello - på gångavtånd från Sorrento 
Pittoreskt beläget på en halvö återfinns Sant 'Angello som är en egen kommun, beläget endast 1,5 km eller ca 10 minuters vandring från den gamla stadskärnan i Sorrento. Lyxiga hotell ligger inbäddade i färgrikt grönskande trädgårdar tillsammans med imponerande villor som en gång var bostäder för författare, poeter och konstnärer såsom Goethe, Keats, Ibsen, Stendhal och Byron. Dessa valde Sorrento på grund av sin charm, sitt milda klimat mellan tempererad och subtropisk zon och områdets erkända gästvänlighet. På klipporna kring Sorrento blommar apelsin- och citronträd i lundar tillsammans med hundraåriga olivträd, vinrankor och naturligtvis de livsviktiga tomat- och melonodlingarna. 

Matupplevelser på din resa till Sorrento 
En resa till Sorrento bjuder på många kulinariska upplevelser. Förutom det fantastiska italienska köket är området också känt för produktionen av Limoncello, en alkoholhaltig matsmältare tillverkad av citronskal, alkohol, vatten och socker. Den berömda Mozzarellaosten som erövrat världen är gjord på mjölk från buffelkon, och kan endast här ätas i sitt original. 

Spännande utflykter från Sorrento 
Vill man vidga sina vyer ytterligare når man inom en timmes färd från Sorrento berömda sevärdheter som Amalfi, Positano, Pompeji, Neapel, Capri, Ischia och mycket mer. 

Resor till Neapel/Sorrento

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7

Utflykter

Amalfikusten

Detta är en guidad utflykt längs den väg som av många anses vara en av världens vackraste panoramavägar. Besök görs i Positano och Amalfi. Härligt pittoreska småbyar som spektakulärt slingrar sig ner längs berget mot vattnet och lyser i härliga pastellfärger. Från Positano till Amalfi tar vi båten för att kunna få uppleva den härliga kusten från vattnet.

Ingår i Premium Sorrento.
Utflykten kan även bokas på resmålet i mån av plats.

Capri

Utflykten startar med tidig färja till syrenernas och citronernas ö, Capri. Hit hittade den svenska livmedikusen Axel Munthe och här byggde han sin Villa San Michele högt uppe i Anacapri som vi besöker. Från Anacapri tar vi oss ner till Capri stad där vi gör en rundvandring i de smala gränderna och besöker den berömda Piazzettan och får en bedårande utsikt över Neapelbuktens blå vatten, hela vägen till både Neapel, vår egen stad Sorrento och naturligtvis den mäktiga vulkanen Vesuvius.

Ingår i Premium Sorrento.
Observera att det på plats tillkommer avgift för entré till Villa San Michele, ca 7 euro.
Utflykten kan även bokas på resmålet i mån av plats.

Pompeji

År 79 inträffade en katastrof som kom att bli en av eftervärldens förnämsta sevärdheter. Vulkanen Vesuvius fick ett mäktigt utbrott och begravde flera välmående städer med vulkaniskt material, tuffsten och aska som flödade mot havet. Efter utgrävningar av Pompeji kan vi idag besöka en autentisk stad under romartiden. Här finns avgjutningar av människor som dog vid utbrottet, vi kan uppleva dåtidens bruksföremål och smarta lösningar för ett funktionellt samhälle. Här finns utsmyckade badanläggningar, mäktiga teatrar och promiskuösa bordeller!

Ingår i Premium Sorrento.

Utflykten kan även bokas på resmålet i mån av plats.

Stadsrundtur i Sorrento

Följ med oss på en guidad stadspromenad i Sorrento och lär känna denna mysiga stad. Vi börjar vår lilla rundtur på huvudtorget Piazzo Tasso och promenerar vidare ner i gränderna. Du kommer under promenaden få tips på vad du kan göra och se under din semester och restauranger att äta på. Du kommer även att få intressant information om stadens historia och om det sociala livet. Vi gör lite olika stopp under turen för att bland annat provsmaka den berömda citronlikören Limoncello och för att se hur det lokala hantverket Intarsia tillverkas. Under dessa två timmar får du på ett trevligt sätt veta det viktigaste om Sorrento.

Ingår i Premium Sorrento.
Utflykten kan även bokas på resmålet i mån av plats.