Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Squillace

Squillace

Upptäck Syditaliens östra kust och de vackra stränderna vid Joniska havet. Res till den lilla charmiga semesterorten Squillace och njut av natursköna omgivningar med turkosblått hav. Utforska de kulturhistoriska skatterna längs kusten eller bara koppla av vid de vidsträckta stränderna.

 

Syditaliensk romantik

Squillace är en pittoresk och antik kuststad som är särskilt omtalad för de arkeologiska efterlämningar som finns här liksom den vackra stranden. På ortens högsta punkt vilar det normanska slottet och i Squillace har många folkslag lämnat sina avtryck. Staden beboddes först av greker under antiken och bär idag mest spår av medeltiden. I stadskärnan vimlar det av mysiga gränder, trappor och historiska byggnader. Staden har den typiska italienska stenhus-arkitekturen och att strosa runt på de kullerstensbelagda gatorna är som att befinna sig i en romantisk film med italiensk charm.


Solresor i Squillace

I Squillace har vi det fyrstjärniga semesterdrömmen Club Esse Sunbeach som är ett utmärkt alternatvi för familjer. Hotellet ligger nere vid stranden och erbjuder ett bekvämt sol- och badläge.


På upptäcktsfärd

Kalabriens östra kust har mycket att erbjuda för den historieintresserade äventyraren. Cirka 30 minuters bilfärd från Squillace ligger Kalabriens huvudstad Catanzaro. Förutom ett trevligt shoppingcenter (Le Fontane) finns här häftiga efterlämningar från den bystantinska tiden. Under sommarmånaderna lockas en yngre publik hit för att njuta av nöjeslivet. Cirka 20 minuter söder om Squillace ligger badorten Soverato – Joniska havets pärla. En timme söderut ligger Stilo som under den bysantinska tiden hade stor religiös betydelse. Missa inte den imponerande katedralen som blivit en symbol för staden. Modernare historia finns också i trakten, det var vid Stilos kust som slaget vid Punta Stilo ägde rum under andra världskriget mellan italienska och brittiska marinan. Oavsett om du valt att ägna din tid åt historiska utflykter eller bara tagit det lugnt för att njuta av den syditalienska atmosfären, välkomnas du av den trevliga stämningen i Squillace.
Välkommen till Squillace!

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Kalabrien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Kalabrien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien!
Läs mer här >

Vädret i Kalabrien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kalabriens väder här >

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail