Premium Kalabrien

Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 9199 kr
9799 kr
Se alla avgångar

Sydtalienarna är fenomenala på att kunna njuta av livet. Med alla lokala delikatesser är det inte svårt att förstå!

Det äkta Italien upplevs bäst längst ner i söder där fantastiska naturupplevelser, ett härligt klimat och stolta mattraditioner är en naturlig del av den italienska vardagen. Med sitt strategiska läge vid Medelhavet har regionen varit attraktiv att erövra. Såväl greker, fenicier, romare, turkar och normander har härjat i Syditalien och lämnat tydliga spår efter sig i form av borgar, byggnader, byar och akvedukter. Enligt italienarna själva är det till Kalabrien i Syditalien du ska åka om du vill uppleva det sanna och äkta Italien.

Syditalienarnas passion för mat och dryck har satt stor prägel på orterna. Du kan strosa runt här bland smala gränder och inandas doften av kryddor och solmogna frukter. Här finns familjedrivna restauranger med antipasti, nyfångad fisk, stenugnsbakad pizza och lokalproducerade viner på menyn. På kaféerna serveras rykande espresso och hemgjord glass. Speceriaffärerna är fyllda med kalabriska specialiteter som ”peperoncino”, den röda chilin och den söta rödlöken som odlas i Syditalien.

Exempel på vad du upplever under Premium Kalabrien
• Kulinariska smakupplevelser - från ost, vin, korv, olivolja, glass och lokala maträtter som symboliserar södra Italien.
• Pittoreska italienska städer och byar - rundvandring i charmiga Tropea, romantiska Pizzo, mytologiska Scilla och mysiga Reggio di Calabria.
• Vackra naturupplevelser - se de branta klippor som dramatisk skapar den italienska kustlinjen och njut av äkta italiensk landsbygd.

Vår svensktalande guide är med på utflykterna. 
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Göteborg (GOT)
  • Malmö (MMX)
Allt detta ingår
  • Flygresa tur/retur
  • Buss under alla utflykter
  • Sju nätter på mellanklasshotellet Stromboli med halvpension (frukost och middag)
  • Halvdagsutflykt Capo Vaticano & Tropea – smakprov av lokala specialiteter, guidad stadsrundtur i Tropea. Lunch med dryck ingår.
  • Heldagsutflykt i det kalabriska köket – djupdykning i den italienska kokkonsten och provsmakning av flera klassiska och lokala delikatesser. Lunch och dryck ingår.
  • Heldagsutflykt till Reggio di Calabria och Scilla – guidade rundturer samt provsmakning av olivoljan i Limbadi. Lunch och dryck ingår.
  • Heldagsutflykt Vinprovning och besök i Pizzo – vin- och olivoljeprovning på vingården Statti. Guidad stadsrundtur i Pizzo med glasstopp – prova den berömda ”tartufo” (kaffe och glass ingår).
  • Svensktalande reseledare samt engelsktalande lokalguide
Se hela listan här

Priser

  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer
  • Antal resenärer

Utflykt - Capo Vaticano & Tropea

Utflykt - Capo Vaticano & Tropea

Vi börjar dagens utflykt med att ta oss till Capo Vaticano för att bekanta oss med regionens delikatesser. Capo Vaticano kännetecknas av de branta klipporna som reser sig över det turkosblå havet. Flera vackra badvikar ligger insprängda mellan de vitgrå granitklipporna och lockar sol- och badtörstiga till stränderna. Här bjuds du på en fantastisk panoramavy över de Eoliska öarna och Sicilien. Efter att vi hänförts över naturens underverk stärker vi oss med smakprov av en typisk ost från regionen.

Vi fortsätter att prova oss fram i det kalabriska köket och får smaka den berömda ’nduja, en mycket kryddig korv gjord av fläsk med gott om "peperoncino" - Kalabriens heta chili. ’Nduja började tillverkas i en liten stad vid Capo Vaticano och görs fortfarande enligt gammal tradition. Den gör sig bäst på bruschetta, som ingrediens i en välsmakande pastasås eller i lökmoussemarmelad.  Vi intar lunch innan vi beger oss till en stadsrundtur i charmiga Tropea. I trakterna kring Capo Vaticano odlas den söta kalabriska rödlöken, som också är den största inkomstkällan för regionen.

Under vår rundvandring i Tropea kommer vi att se stora knippen överallt och rödlök används som ingrediens i allt från maträtter till glass. Tillsammans med vår guide snirklar vi oss igenom den medeltida gamla stan och upplever Italien som ur en bildbok.

Utflykt - Det kalabriska köket

Utflykt - Det kalabriska köket

Ett bra kök är grunden till all lycka - det är italienarnas filosofi och det är även vårt fokus för dagens utflykt. Idag kommer vi att få en inblick i Kalabriens kulinariska mångfald. Kalabrien är rikt på traditioner och genom århundradena har till exempel greker, araber, bysantiner, normander, spanjorer och franska folkslag lämnat sina avtryck här.

Influenserna blir särskilt tydliga i den varierande medelhavsmaten. På en lokal ekologisk gård, så kallad ”agriturismo”, kommer vi att tillbringa dagen. Gården ligger vackert belägen på en kulle nära Lameziaområdet. Vår lokalguide kommer att introducera oss till "Cucina Calabrese" – det kalabriska köket. Vi breddar våra kunskaper om italienarnas syn på vad som utmärker bra råvaror.  Bland annat får vi lära oss om hur bröd tillverkades under antiken och vi får en djupdykning i kryddvärldens olika kombinationer samt att vi lär oss allt om traditionella kalabriska maträtter.

Utflykt - Reggio Calabria och Scilla

Utflykt - Reggio Calabria och Scilla

Under den här utflykten beger vi oss nästan allra längst ner på tåspetsen som utgör den italienska stöveln. Kuststaden Reggio di Calabria är Kalabriens största stad och har flera gånger förstörts av jordbävningar och flodvågor, senast 1908 ödelades stora delar av staden i en jordbävning. Reggio di Calabria ligger öga mot öga med Messina på Sicilien, det är bara sundet som skiljer dem åt. Vi börjar att till fots gå längs den fantastiska promenaden medan vi njuter av den underbara utsikten över Sicilien. Vår promenad fortsätter till den eleganta shoppinggatan Corso Garibaldi och vi stannar till vid den vackra katedralen.

Vi lämnar sedan Reggio Calabria och följer den vackra kustlinjen ”Costa Viola” där vi gör ett stop i den mytologiska lilla staden Scilla. Namnet kommer inte från blomman utan från det mytologiska havsmonstret Scylla, som nämns i Homerus ”Odyssén”. Den här pittoreska byn är förtrollande vacker. Husen ligger tätt ihop och skapar en idyllisk siluett av italiensk charm. Här stannar vi för lunch och insuper den lokala atmosfären. På vår väg tillbaka till Tropea gör vi ett stopp i Limbadi för att bevittna framställningen av olivolja. Givetvis får vi smaka på den äkta italienska jungfruoljan.

Utflykt - Vinprovning och besök i Pizzo

Dagens utflykt börjar med ett besök hos vin- och olivoljeproducenten Statti. I de gamla vingårdarna runt Lamezia Terme odlas fortfarande gamla druvsorter såsom Grecoe och Magliocco. Mellan vackra och åldrade olivträd får du uppleva äkta kalabriska vin- och oljetraditioner. Vi besöker både oljefabriken och vinkällaren.  Här kan du också prova några av de bästa vinerna i Kalabrien! Efter dessa smak- och traditionsrika upplevelser beger vi oss till den romantiska småstaden Pizzo.

Vi börjar med att besöka Piedigrotta, som är en liten kyrka i en grotta belägen alldeles vid strandkanten och utsmyckad med statyer samt fresker med religiösa motiv. Sedan får vi tid att strosa runt i gamla stan, ända fram till slottet Murat och till sist äntligen få en smak på det ljuva livet - stadens berömda chokladglass tartufo. Njut av den italienska desserten tillsammans med kaffe eller cappucino. Det är verkligen la dolce vita!

Dela nuvarande URL via E-mail