Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Costa Viola

Costa Viola

Upptäck Kalabriens vackra kuststräcka Costa Viola och upplev orörda badvikar, pittoreska byar och kulinariska drömmar. Bo på Altafiumara Resort & Spa i Villa San Giovanni och var med om en unik hotellupplevelse. Resorten är nämligen ett 1600-tals slott och rymmer flera poolområden liksom privat strand. Ta färjan över till Sicilien, utforska charmiga Scilla eller Kalabriens största stad, Reggio di Calabria. 

Läs mer här!

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Kalabrien?
Läs mer här >

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien!
Läs mer här >

 

Vädret i Kalabrien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kalabriens väder här >

Costa Viola

Costa Viola

Från Messinasundet och till Tyrrenska havet sträcker sig en av Syditaliens vackraste kustlinjer – Costa Viola. En 35 kilometer lång oemotståndlig charmig kuststräcka som på sina ställen ger dig utsikt över Eoliska öarna liksom Etna och Stromboli. Namnet sägs komma från de olika nyanserna som reflekteras i havet längs kusten. Costa Viola är oexploaterat och jämförs ofta med mer kända Cinque Terre (fast de är väldigt olika). En perfekt kustlinje att utforska för dig som vill uppleva södra Italiens genuina charm!


Sol och bad

Costa Viola är, liksom övriga Kalabrien, ett måste för dig som älskar att upptäcka små badvikar. Längs hela kusten kan du resa från by till by och uppleva små vackra sandstränder där det är glest mellan handdukarna. I Villa San Giovanni, Scilla, Bagnara Calabra och Palmi hittar du medelstora byar med bra utbud liksom bästa möjligheterna för sol och bad. Det klarblå vattnet och de många klippformationerna skapar fantastiska förutsättningar för snorkling och dykning.


Solresor på Costa Viola

I Solresors utbud längs Costa Viola hittar du fyrstjärniga Altafiumara Resort & Spa som ligger mittemellan Scilla och Reggio di Calabria. Hotellet, som är ett 1600-tals slott, ligger i den lilla orten Villa San Giovanni – en perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska södra Kalabrien. Från Villa San Giovanni går färjorna till Sicilien, ett utflyktsmål vi varmt rekommenderar.


Villa San Giovanni

Den lilla staden Villa San Giovanni ligger öga mot öga med Messina på Sicilien och här ifrån går färjorna över sundet till den vackra ön. Förutom att vara en knutpunkt för färjetrafik mellan fastlandet och Sicilien finns en anmärkningsvärd fyr och vackra medeltidsborgar. Runt omkring finns det flera småbyar liksom små badvikar.


Scilla

Längs Costa Viola ligger den trevliga lilla fiskebyn Scilla. Namnet kommer inte från blomman utan från det mytologiska havsmonstret Scylla, som nämns i Homerus ”Odyssén”. Enligt legenden var den här sträckan i Messinasundet en sträcka som sjömännen gärna undvek. På ena sidan stod Scylla och på andra sida, på Scillien, stod det beryktade monstret Cariddi. Scilla är en pittoresk by som är förtrollande vacker. Husen ligger tätt ihop och skapar en idyllisk siluett av italiensk charm. Högt uppe på en klippa ligger slottet Ruffo och blickar ut över stranden. Restaurangerna är specialiserade på svärdfiskrätter vilket blivit Scillas signum. Att strosa runt i den romantiska atmosfären är något vi verkligen rekommenderar.


Regggio di Calabria

Kuststaden Reggio di Calabria är Kalabriens största stad och ligger nästan allra längst ner på tåspetsen av den italienska stöveln. Här finns bland annat den eleganta shoppinggatan Corso Garibaldi liksom en väldigt vacker havspromenad. Reggio di Calabria är också känt för sin samling av grekiska bronsstatyer som finns på det arkeologiska muséet. Statyerna är från 450 f.Kr och föreställer krigare.
Välkommen till Costa Viola!

Karta

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7