Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Vädret i Loutraki

 Vädret i Loutraki är utmärkt för dig som vill ägna dagarna åt sol och bad, speciellt under sommarmånaderna. Från juni till september är det minst 25 grader i medeltemperatur och ju längre in på säsongen desto varmare blir det i havet. Vill du utforska omgivningarna är för- eller sensommaren att föredra, speciellt om du tänkt att besöka Aten och Akropolis under din vistelse. 

Genomsnittstemperatur i Loutraki

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

14 15 17 19 21 26 29 29 25 20 18 15
8 8 10 15 14 18 20 21 19 14 10 8
15 14 14 15 20 24 27 28 26 24 19 16

 DAG     NATT     HAV

Heta somrar och grekisk atmosfär

Loutraki ligger på Greklands fastland, cirka 60 kilometer sydväst om Aten. Den klassiska sol- och badorten ligger omsluten av Korinthviken som gör att det kan fläkta skönt och att havet har en behaglig temperatur. Sol- och badmiljön är verkligen perfekt och kvällarna är också varma vilket gör det idealiskt för en promenad längs havet när solen gått ner.
Det sköna medelhavsklimatet gör att du får en väldigt trivsam och somrig vistelse i Loutraki. Här ligger medeltemperaturen kring 25 till 30 grader under sommarmånaderna och vattentemperaturen är som högst i augusti.
Sommaren är mycket varm och domineras oftast av klar himmel med strålande solsken. Du kan räkna med cirka 13 soltimmar per dag. Högsommaren är den bästa tiden att besöka Loutraki om du vill ägna dagarna åt sol och bad. Augusti är definitivt den bästa månaden för bad, temperaturen i havet kan klättra upp till 28 grader, om du har tur. Vill du däremot kombinera din vistelse med att besöka områdets sevärdheter är våren och sensommaren att föredra.

Svalare för- och sensommar
Sommaren (från juni till september) är väldigt varm och därför idealisk för sköna stranddagar, svalkande poolbad och avkoppling. Föredrar du kulturella och historiska upplevelser eller vill ha en aktiv semester är för- eller sensommaren den bästa resetiden. Temperaturen är då lägre men det är fortfarande somrigt och varmt med mycket solsken även om du inte reser under högsäsong.

 

 

   

Dela nuvarande URL via E-mail