Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Utflykter Ras Al Khaimah

Utflykter

Dubais höjdpunkter

Följ med på denna dagsutflykt och låt dig fascineras över Dubais snabba utveckling, staden som bara på några decennier växt upp till en unik världsmetropol och som imponerar med världsrekord, slående arkitektur och en varierad kultur! Under utflykten reser vi genom tid och rum då vi tar oss från den tidiga historian, fram till idag och vidare mot framtiden.

Vi kommer under förmiddagen att utforska stadens äldre kvarter varifrån Dubai växt och utvecklats till vad den är idag. Detta besök ger oss en bra inledning och information om hur människorna levde innan de fann oljan. Vi startar i Dubais gamla guld- och kryddsouk. Längst guldmarknaden kan vi bland annat skåda världens största guldring och i kryddsouken får du möjligheten att shoppa loss bland teer och kryddor från hela världen, samt vackra sjalar från Indien.

En kortare båtresa med traditionell abra-båt tar oss därefter över Dubai Creek och till stadsdelen Bur Dubai. I takt med att du får lära dig mer om Dubais utveckling från en liten fiskeby till den världsmetropol den idag är färdas vi i rikting mot de modernare delarna. Vid Jumeirah Open Beach får du en magnifik vy över Burj Al Arab, det berömda sju-stjärniga hotellet.

Strax innan lunch anländer vi till Palm Monorail, metrobanan som tar oss längts ut på den berömda palmön Jumeirah. Då metrospåret ligger ovanför marken kommer du enklare kunna se halvöns form. Som kronan på verket, längst ut på Palm Jumeirah, ligger det påkostade och sagolika hotellet Atlantis. På hotell Atlantis kommer vi att stanna för en stor-, och inte minst välsmakande lunchbuffé. 

Du kan inte åka till Dubai utan att ta en shoppingtur och ett givet mål under dagen blir egentid att spendera i Dubai Mall, världens största shoppingcenter. Här får du chansen att flanera bland butiker, kanske sätta dig ner på någon av de många kafeteriorna, besöka det berömda akvariet eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären.

När mörkret gör sig påmint kommer vi att skåda världens största fontänshow. Givetvis sker detta framför världens högsta byggnad, Burj Khalifa, som stoltserar med sina 828 meter upp i luften. Detta mäktiga skådespel blir en storslagen avslutning på vår utflyktsdag.

 Utflykten inkluderar båt över Dubai Creek, Monorail-tåg till hotell Atlantis, lunchbuffé på hotell Atlantis och entré till akvariet Lost Chambers.Ca pris från Dubai: 1400 kr vuxen/850 kr barn

Ca pris från Ras Al Khaimah: 1500 kr vuxen/950 kr barn

Ca pris från Fujairah: 1500 kr vuxen/950 kr barn

Ca pris från Abu Dhabi: 1500 kr vuxen/950 kr barn


Utflykten är endast bokningsbar på plats.

Ökensafari & beduinoas

Känn sanden under dina fötter och få en upplevelse du aldrig glömmer! En halvdag som erbjuder både fart, avkoppling och upplevelser samt god mat, gott sällskap, vattenpipor och hennatatueringar.

När solen börjar gå ner över Emiraterna, tar vi oss ut i öknen för att uppleva den vackra solnedgången slås mot sandbankerna. När solen har gått ner, bestämmer du om föraren ska trycka på gaspedalen, eller om du vill njuta av en lugn åktur. Längs vägen kommer det att vara möjligt att ta fantastiska bilder av det otroliga sand- och bergslandsskap.
Mitt i öknen kommer vi till ett beduinläger, där du kan slänga dig i kuddarna, njuta av den läckra buffén och låta dig underhållas när tandurdansaren och magdansaren bjuder upp till dans. Smaka på de arabiska specialiteterna, prova de arabiska kläderna och ta en tur på beduinernas transportmedel, nämligen kamelen.

På denna utflykt upplever du en helt annan sida av Dubai. Med en paus från den pulserande metrolpolen med höga byggnader, extrema lyx och moderna livsstil, får du upp ögonen för den fantastiska historien och kultur som en gång dominerade de magnifika Emiraterna.

Halvdagsutflykt inklusive middag.

Ca pris från Dubai: 520 kr

Ca pris från Ras Al Khaimah: 725 kr

Ca pris från Fujairah: 725 kr

Ca pris från Abu Dhabi: 725 kr

Utflykten är endast bokningsbar på plats!

Musandam cruise

Musandam Khasab är en vacker stad som ligger i en del av landet Oman. Turister från hela världen kommer för att besöka fjordarna och den vackra naturen och området har pga detta kallats för Arabiens Norge. Här seglar vi på havet med Hajarbergen ständigt närvarande och utsikten kommer att få dig att häpna. En heldagsutflykt i Musandam Khasab passar verkligen för alla åldersgrupper i hela familjen och här får man uppleva en annan sida av det arabiska havet och landskapet. En stor del av utflykten är den fantastiska snorklingsupplevelsen. Mellanösterns natur är lika extraordinär under vattenytan som ovan och vattenlivet är en stor upplevelse. Det är inte heller helt omöjligt att man kan se en delfin eller två simma förbi under båtturen.
Så är du en naturmänniska och älskar havet är detta helt klart en utflykt som du måste följa med på!

Heldagsutflykt inklusive lunch.
Utrustning för snorkling finns att låna på båten.
Passet måste medtas.

Ca pris från Dubai: 1565 kr vuxen/1095 kr barn

Ca pris från Ras Al Khaimah: 1095 kr vuxen/845 kr barn

Ca pris från Fujairah: 1275 kr/person

Utflykten erbjuds inte från Abu Dhabi. Utflykten är endast bokningsbar på plats.

Dela nuvarande URL via E-mail