• Fujairah

Karta

Fujairah

Fujairah är ett av de vackraste naturområdena som Emiraten har att erbjuda. Här njuter du av vidsträckta stränder utmed Indiska Oceanen och avkoppling på hotell av högsta klass. Att resa med charter till Fujairah är helt enkelt en upplevelse utöver det vanliga.

Barnvänligt

Fujairah ligger på den östra sidan av arabiska halvön och har en lång kust utemot Indiska Oceanens ljumma vatten. Stranden här är långgrund, bred och finkornig. Det är sällan stora vågor eller strömmar, vilket gör det lätt för barn att bygga sandslott och leka. De yngsta badgästerna trivs säkert bäst i vattenbrynet och för de lite större barnen går det även bra att leka ute i vattnet. Hotellen i Fujariah har verkligen lagt ner extra mycket energi på att passa för barnfamiljer. De flesta hotellen Solresor valt ut har lekplatser och lekrum med ett stort utbud av leksaker.

Klimatet
I Fujairah råder ökenklimat, vilket gör att det är otroligt solsäkert. Naturligtvis händer det att de får en eller annan regndroppe även här, men det sker inte många dagar per år. Luften är relativt torr och fin & under vintermånaderna håller sig dagstemperaturen omkring 25-30 grader, som kan liknas vid en riktigt fin, svensk sommardag.

Spa
I Fujairah har många av hotellen satsat extra mycket på att erbjuda en riktigt fin Spa-avdelning.  

Fiskmarknaden i Khorfakkan
Varje eftermiddag hålls en fiskmarknad i Khorfakkan. Om du kommer dit strax efter 16, har fiskarna som bäst börjat sälja dagens fångst till högstbjudande. Här råder en livlig och glad stämning & fiskegubbarna är inte sena att dela med sig av sköna fiskehistorier & erfarenheter. Ett besök på den lokala fiskmarknaden är ett enkelt utflyktstips till dig som önskar att få en inblick i Fujairah´s vardagsliv.

Dubai
En utflykt till världsmetropolen Dubai är ett måste vid besök i Förenade Arabemiraten. Denna superlativens stad kommer att överträffa alla dina förväntningar, både när det kommer till extraordinära upplevelser, exklusiv shopping, basarer, storslagna byggnader och skyskrapor. Här finner du ett nästintill obegränsat utbud av restauranger för alla smaker, härliga parker, exklusiva marinor, konstgjorda öar och mycket mer.

Kombinationsresa
Väljer du att resa med charter till Fujairah så kan Solresor erbjuda dig att kombinera det bästa av två världar; Skön avkoppling i en ostressad vardag på bekvämt hotell i Fujairah med storstadspuls och imponerande sevärdheter i världsmetropolen Dubai!

Dela nuvarande URL via E-mail