Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad
  • Hurghada

    Hurghada

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Hurghada.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Hurghada.
Se våra hotell här >

Om Hurghada

Är du ute efter en solsäker och bekymmersfri semester med all inclusive, hög service och direkt strandläge är det Hurghada du ska resa till. De familjevänliga hotellen erbjuder flertalet pooler, vattenland och stora rymliga rum. Söker du kulturella upplevelser kan du besöka Konungarnas dal i Luxor på bekvämt avstånd från Hurghada.

Om Hurghada

För inte så länge sedan var Hurghada bara en liten fiskeby utmed Röda havet. Idag är det en blomstrande turistort med fantastiskt fina hotell, underbart semesterväder och en äkta gästvänlighet. Det egyptiska köket erbjuder en spännande blandning av mat från Turkiet, Libanon, Grekland och Syrien. Solresor erbjuder dig de bästa upplevelserna i Egypten med noggrant utvalda hotell och ett fullspäckat utflyktsprogram.

Dykning i Hurghada

Dykning i Röda havet och utflykter till Luxor och Kairo står högt på mångas lista när de reser till Egypten och Hurghada. Konungarnas dal når du på en dagsutflykt liksom Kairo för att se pyramiderna i Giza. 

Läs mer här >>

Hotell i Hurghada

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Egypten?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Egypten!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Om Egypten

Hitta din resa och läs mer om Egypten.
Läs mer här >

Vädret i Egypten

När är det bäst att besöka semesterortena? Hur många soltimmar är det per dag? Hur varmt är det i vattnet?
Hitta allt om Egyptens väder här > 

Karta

Hitta din resa till Hurghada

FILTERERA RESULTAT

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7

Om Hurghada

Hurghadas områden

Hurghada brukar delas in i tre områden; El Dahar, Sekalla och Nya Hurghada. El Dahar är Hurghadas äldsta och mest genuina område. Här bor många egyptier och det är här den billigaste shoppingen finns. Gör gärna ett besök i den lokala souken, en kvällsmarknad med allt från frukt och grönt till skor, mattor och vattenpipor. För dig som vill komma nära Egypten och känna den lokala atmosfären passar El Dahar bäst. Här har vi bland annat Hotel Sea Star Beau Rivage.

Sekalla är Hurghadas nya centrum och här kretsar det mesta kring huvudgatan Sheraton Road. Här är det ständig rörelse och det erbjuds ett stort urval av basarer, restauranger, caféer och barer. I Sekalla finns även Hurghadas populära marina, kallad "New marina". Marinan är ett modernt område som erbjuder internationella restauranger med en något högre prisklass. Njut av en god glass med utsikt över de vackra lyxbåtarna som är ankrade i marinan. I Sekalla ligger stamkundsfavoriten Le Pacha som erbjuder ett bekvämt boende med fina faciliteter.

De södra delarna av Hurghada brukar kallas för Nya Hurghada. I detta område finns främst stora hotellanläggningar som har satsat mycket på att erbjuda allt du behöver under din semester. Hotellen har ofta spa-avdelning, apotek, bankomat, restauranger och barer. Vår personliga favorit i den här delen är Dana Beach.

Oavsett om ditt mål med resan är att upptäcka Egyptens forntida skatter, dykning eller bara ren och skär avslappning har Hurghada alla ingredienser för att göra din semester så bekväm som möjligt.  

Välkommen till Hurghada!