Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Fakta och väder San Pedro de Macoris

Avreseflygplats
Arlanda och Kastrup
Befolkning
San Pedro de Macorís har en befolkning på ca 200.000 invånare.
El
110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.
Kommunikationer
Du kan beställa en taxi via hotellet. Vi avråder från att vinka in en taxi på gatan då det förekommer skojare. Tänk också på att vi avråder från att åka med motorcykeltaxi. 
Läge
San Pedro de Macorís ligger på Dominikanska republikens sydkust. Hotellen ligger utspridda längst med kusten, utanför orten.
Klimat
Det är varmast och minst nederbörd februari till maj. Orkansäsongen börjar i maj och slutar i november. Det är behagliga temperaturer mellan 25-30 grader året om.
Prisnivå
I Dominikanska republiken är det billigare än i andra delar av Karibien. 
Restauranger
De flesta hotell tillämpar ett all inclusive-koncept. Du kan bege dig utanför hotellbyggnaden men utbudet är begränsat och det ligger sällan inom gångavstånd.
Shopping
Souvenirer som målningar i starka, karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer finns att köpa i San Pedro de Macorís samt La Romana. Även smycken i bärnsten och larimar är populära.
Språk
Det officiella språket är spanska. De flesta inom turismnäringen pratar engelska.
Stränder och bad
Kritvit sand, kristallklart vatten och kokospalmer. Undervattensströmmar kan förekomma. Stora skillnader mellan ebb och flod.
Tid
Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.
Turistkort
Ett turistkort krävs för nordiska invånare. Detta ligger som ett obligatoriskt tillägg på biljetten och skickas ut av Solresor innan avresa, alternativt delas ut på flyget. 
Pris 100 kr
Valuta
Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och även taxi accepterar också dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.Väder & säsong DEC JAN FEB MAR APR
Medeltemperatur C 27 27 27 28 28
Medeltemperatur i havet C/dag  27 27 26 26 27
Genomsnitt antal soltimmar 9 9 10 10 11
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg H H

Dela nuvarande URL via E-mail