Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Fakta och väder Punta Cana

Avreseflygplats
Arlanda och Kastrup
Befolkning
Punta Cana har en befolkning på ca 100.00 invånare.
El
110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.
Klimat
Det är varmast och minst nederbörd februari till maj. Orkansäsongen börjar i maj och slutar i november. Det är behagliga temperaturer mellan 25-30 grader året om.  
Kommunikationer
Du kan beställa en taxi via hotellet. Vi avråder från att vinka in en taxi på gatan då det förekommer skojare. Tänk också på att vi avråder från att åka med motorcykeltaxi. 
Läge
Punta Cana ligger på Dominikanska republikens östkust.
Prisnivå
I Dominikanska republiken är det billigare än i andra delar av Karibien. 
Restauranger
De flesta hotell tillämpar ett all inclusive-koncept. Du kan bege dig utanför hotellbyggnaden men utbudet är begränsat och det ligger sällan inom gångavstånd.
Shopping
Punta Cana är inte känt för sin shopping men du kan handla souvenirer som målningar i starka, karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer. Även smycken i bärnsten och larimar är populära.
Språk
Det officiella språket är spanska. De flesta inom turismnäringen pratar engelska.
Stränder och bad
Stränderna i Punta Cana och Bávaro är som tagna från ett vackert vykort. Kritvit sand, kristallklart vatten och kokospalmer. Undervattensströmmar kan förekomma. Stora skillnader mellan ebb och flod.
Tid
Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.
Turistkort 
Vi ber er uppmärksamma att samtliga resenärer behöver ett turistkort vid inresa till Dominikanska Republiken. Resenärer ansvarar själv för att beställa samt ta med detta kort. Beställning görs via https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Turistkortet kostar 10 USD per person.
Valuta
Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och även taxi accepterar också US dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.

 

 

Väder & säsong DEC JAN FEB MAR APR
Medeltemperatur C 27 27 27 28 28
Medeltemperatur i havet C/dag  27 27 26 26 27
Genomsnitt antal soltimmar 9 9 10 10 11
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg H H

Resor till Dominikanska Republiken

Dela nuvarande URL via E-mail