Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Fakta och väder Juan Dolio

Avreseflygplats
Arlanda och Kastrup
Befolkning
Juan Dolio har en befolkning på  ca 2500 invånare.
El
110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.
Klimat
Det är varmast och minst nederbörd februari till maj. Orkansäsongen börjar i maj och slutar i november. Det är behagliga temperaturer mellan 25-30 grader året om.  
Kommunikationer
Du kan beställa en taxi via hotellet. Vi avråder från att vinka in en taxi på gatan då det förekommer skojare. Tänk också på att vi avråder från att åka med motorcykeltaxi.
Läge
Juan Dolio är en lugn badort i de östra delarna av landet.  
Prisnivå
I Dominikanska republiken är det billigare än i andra delar av Karibien. 
Restauranger
De flesta hotell tillämpar ett all inclusive-koncept. Du kan bege dig utanför hotellbyggnaden men utbudet är begränsat och det ligger sällan inom gångavstånd.
Shopping
Juan Dolio är inte känt för sin shopping men du kan handla souvenirer som målningar i starka, karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer. Även smycken i bärnsten och larimar är populära. Hotellen i Juan Dolio erbjuder ofta shoppingmöjligheter.
Språk
Det officiella språket är spanska. De flesta inom turismnäringen pratar engelska.
Stränder och bad
Stranden är själva kärnan i Juan Dolio. På Playa Juan Dolio växer det kokospalmer, havet är turkost och det finns inga stora hotell i sikte. 
Tid
Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.
Turistkort
Ett turistkort krävs för nordiska invånare vid inresa till Dominikanska Republiken. Resenärer ansvarar själv för att beställa samt ta med detta kort. Beställning görs via https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Turistkortet kostar 10 USD per person.
Valuta
Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och även taxi accepterar också dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.Väder & säsong DEC JAN FEB MAR APR
Medeltemperatur C 27 27 27 28 28
Medeltemperatur i havet C/dag  27 27 26 26 27
Genomsnitt antal soltimmar 9 9 10 10 11
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg H H

Resor till Dominikanska Republiken

Dela nuvarande URL via E-mail