Dominikanska Republiken

Dominikanska republiken är ett resmål för dig som längtar till Karibiens azurblå hav. På denna fantastiska del av ön Hispaniola hittar du några av Karibiens vackraste stränder, storslagen natur och äventyr i alla dess former. Du som älskar fart och fläkt kan vandra i fantastisk natur, klättra i bergen och ägna dig åt fartfyllda båtäventyr eller vindsurfing. Dominikanska republikens väder är dessutom behagligt året om och perfekt för en stressfri semester. Det är också billigare på Dominikanska republiken jämfört med många andra karibiska öar. De överlag låga priserna gör att semesterkassan inte blir alltför ansträngd.

Många dominikaner har afrikanska och europeiska rötter. Under 1960- och 1970-talet fick landet stora inkomster från sockerproduktionen och den ekonomiska tillväxten var bland de starkaste i Karibien. Svajande marknader och fallande sockerpriser på 1980-talet försvagade landets ekonomi och landets jordbruksproduktion har minskat i betydelse. Turismen har fått en större betydelse och Dominikanska Republiken är landet som verkligen tar all inclusive på allvar, här ingår det mesta!

Vart du än befinner dig i Dominikanska republiken är stämningen hög och du hör medryckande musik i tvåtakt när lokalinvånarna dansar nationaldanserna merengue och bachata. Danserna som har både spanska och afrikanska inslag dansas överallt men främst i deras så kallade ”Car Wash” vilket är dominikanernas motsvarighet till Folkets hus. En ”Car Wash” är en biltvätt, precis som det låter, men också en plats där såväl äldre som yngre svänger på höfterna till glada toner.

Karta

Resmålsfakta

Resor till Dominikanska republiken

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 14
Paketresa
Rundresor
Premium
Golf