Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
  • Dominikanska republiken

    Dominikanska republiken

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Dominikanska republiken.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Dominikanska republiken. 
Se våra hotell här >

Om Dominikanska republiken

Uppfyll din karibiska dröm och res till Dominikanska republiken! Njut av paradisets kritvita stränder och turkosblåa hav. Förena din semester med avkoppling i fiskebyn Juan Dolio, känn rytmen i Bayahibe eller res till populära semesterorten Punta Cana. Det bästa av allt är att nästan alla hotell har all inclusive! 

Vajande palmer, kritvita stränder och turkost vatten

Dominikanska republiken är ett resmål för dig som längtar till Karibiens azurblå hav. På den här fantastiska delen av ön Hispaniola hittar du några av Karibiens vackraste stränder, storslagen natur och äventyr i alla dess former. Du som älskar fart och fläkt kan vandra i den tropiska naturen, klättra i bergen, ägna dig åt fartfyllda båtäventyr eller vindsurfing. Solresor erbjuder flera utflykter som passar alla smaker!

Solsäkert och prisvärt

Dominikanska republikens väder är dessutom behagligt året om och perfekt för en stressfri semester. Det är också billigare i Dominikanska republiken jämfört med många andra karibiska öar. De överlag låga priserna gör att semesterkassan inte blir alltför ansträngd. Dessutom erbjuder de allra flesta hotelll all inclusive.


Läs mer här >>

Upplev mer av Dominikanska republiken

Upplev det bästa av Dominikanska republiken!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Allt du behöver veta 

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Dominikanska republiken?
Läs mer här >

Vädret i Dominikanska republiken

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om vädret här >

All inclusive i Dominikanska republiken

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >

Våra områden i Dominikanska republiken

Utflykter

Soana Island - Båtutflykt till en tropisk dröm ca 833 kr /vuxen

På den här utflykten ger vi oss ut på Karibiska havet och besöker paradisön Soana som lockar med sina fantastiska stränder. Saona är en karibisk dröm utan dess like och hela dagen får vi njuta av det turkosa vattnet och de vackra stränderna. Ön, som är en del av en nationalpark, har använts i många filmscener och reklamfilmer just tack vare att den uppfyller sinnebilden av ett orört och tropiskt paradis.

Information
• Ca pris 833 kronor/vuxen och 412 kronor/barn
• Heldag
• Lunch inklusive dryck ingår
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Engelsktalande guide

Den dominikanska rommen ca 800 kr /vuxen

Bekanta dig med dominikanernas romtraditioner! Tidigt på morgonen beger oss till en romfabrik för att följa framställningen av den berömda drycken. Den guidade turen startar ute på sockerfälten och fortsätter sedan genom fabriken där vi får bevittna produktionen. I destilleriet finns också ett museum över den kända Barcelofamiljen. Vi får en inblick i den kända familjens liv och givetvis får vi smaka den söta drycken! Under utflykten kommer vi också göra ett stop i en mindre cigarrfabrik och vi stannar för lunch i Bayahibe med tid att utforska rom-utbudet med nyvunna kunskaper.

Information
• Ca pris 800 kronor/vuxen och 404 kronor/barn*
• Halvdag
• Exklusive lunch, smakprov på rom ingår
• Bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Dansktalande guide

* Genomförs vid bokning av minst 10 personer

I lokal anda ca 833 kr /vuxen

Upplev autentiska Dominikanska republiken under en heldag! Vi följer lokalbon Norbert som tar oss till sina vänner och familj. Vi börjar dagen med att besöka en familj som har trädgården full av ”guld” – här växer både kaffe och choklad. Norbert tar oss sedan till staden Higüey där vi besöker den lokala marknaden med Norberts expertis som hjälp. En god lunch väntar oss och sedan tar vi en liten seglingstur genom mangroveträden. Vi avslutar dagen med att besöka en afrikansk stam som lever enligt gamla traditioner. En rolig och annorlunda dag där vi får komma nära det lokala livet.

Information
• Ca pris 833 kronor/vuxen och 404 kronor/barn
• Heldag
• Lunch inklusive dryck ingår
• Bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Engelsktalande guide och skandinavisk reseledare medföljer

Mitt i naturen ca 820 kr /vuxen

Vi åker ut i naturen och tar en nära titt på den vackra regnskogen där man bl.a. odlar kakao.  Med hjälp av s.k. mega trucks (anpassade flakbilar) tar vi oss inåt landet och besöker plantager bland gröna kullar och ser hur lokalbefolkningen lever. Här odlas även kaffe och andra exotiska frukter.

Efter att vi passerat genom små byar blir dagens första stopp den lokala surfstranden Macao. Här väntar en fantastisk utsikt, innan vi fortsätter till en skola och ett möte med en familj.

Lunch ingår och det kommer finnas möjlighet att rida häst. Den här dagen kommer vi att få lära oss mer om folkets vardag och få med oss mängder av intryck från landet och människorna som bor här.

Heldagsutflykt inkl. lunch som bokas på resmålet.

Pris: 820 kr/vuxen

Santo Domingo ca 800 kr /vuxen

1990 blev Santo Domingo uppsatt på Unescos världsarvslista. Under en spännande stadsrundtur upptäcker vi denna storstad, vars invånare bjuder på ett myllrande folkliv. Santo Domingo uppfördes 1490 och blev den nya världens första stad. Den har naturligtvis en mycket  intressant historia och är full av trevliga parker och fina monument. Vi besöker bl.a. presidentpalatset, historiska byggnader från kolonialtiden och katedralen.

Heldagsutflykt inkl. lunch.

Pris: 800 kr/vuxen


Valsafari

Vi beger oss till Miches på den norra kusten, där vi beger oss ut med båt för att observera de majestätiska knölvalarna medan de leker i vattnet. Från mitten av januari till mitten av mars kommer knölvalarna till vattnen norr om Dominikanska republiken och det är en spektakulär och minnesvärd syn att se dessa bjässar bryta havsytan.
Observera att det är tidig avfärd på morgonen.

Information
• Heldag
• Pris varierar beroende på vilket hotell du bor på:
Från Bayahibe crika 155 USD/person
Från Punta Cana cirka 159 USD/person
Från Juan Dolio  cirka 145 USD/person
• Inklusive lunch
• Bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet

• Engelsktalande guide Zipline genom djungeln ca 749 kr /vuxen

Är du äventyrslysten får du inte missa den här utflykten! På Karibiens längsta zipline kan sväva högt över de dominikanska bergen och skogarna – så håll i dig. Linan är över två kilometer lång och längs vägen finns 16 plattformar att stanna till vid. En riktig adrenalinkick! Innan du börjar åkturen granskas säkerhetsutrustningen noggrant och sedan är det bara att njuta. Det kommer bli roligt och utmanande. Belöningen ligger i den fantastiska utsikten. Utflykten kan endast bokas från Punta Cana. 

Information
• Ca pris 749 kronor/vuxen och 379 kronor/barn
• Halvdag
• Exklusive lunch,
• Kan förbokas eller bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Engelsktalande guide

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa till Dominikanska republiken

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Om Dominikanska republiken

Historia

Ön Hispaniola är idag uppdelad mellan Haiti och Dominikanska republiken. Christofer Columbus landsteg på ön 1492 på sin jakt efter sjövägen till Indien. Hispaniola har däremot varit bebodd i cirka 4000 år. Sedan Columbus landstigning har både Spanien och Frankrike tagit över delar av ön. 1844 fick Dominikanska republiken självständighet efter flera år av uppror. Många dominikaner har idag afrikanska och europeiska rötter. Under 1960- och 1970-talet fick landet stora inkomster från sockerproduktionen och den ekonomiska tillväxten var bland de starkaste i Karibien. Svajande marknader och fallande sockerpriser på 1980-talet försvagade landets ekonomi och landets jordbruksproduktion har minskat i betydelse. Turismen har fått en större betydelse och Dominikanska republiken är landet som verkligen tar all inclusive på allvar, här ingår det mesta!

Solresor i Dominikanska republiken

I Solresors hotellutbud i Dominikanska republiken hittar du flera härliga resorts med direkt strandläge, flera pooler, rymliga rum, skön atmosfär och självklart all inclusive. Den lugna och idylliska fiskebyn Juan Dolio är perfekt för dig som söker avkoppling och vykortsvackra stränder. Här kan du njuta på lyxiga Emotions Beach Resort by Hodelpa eller stamkundsfavoriten Coral Costa Caribe Resort & Spa. Vill du ha långa stränder och massor av aktiviteter ska du välja den populära orten Punta Cana. På femstjärniga Be Live Collection Punta Cana bor du högklassigt i moderna rum som passar både familjer och par. Familjevänliga Iberostar Punta Canaär särskilt populärt bland barnfamiljer som letar roliga aktiviteter under semestern! I Bayahibe kan du uppleva en annan sida av Dominikanska republiken – orten är nämligen känd för sin livemusik och här bor du bekvämt på Be Live Collection Canoa.

Afrikanska rytmer

Vart du än befinner dig i Dominikanska republiken är stämningen hög och du hör medryckande musik i tvåtakt när lokalinvånarna dansar nationaldanserna merengue och bachata. Danserna som har både spanska och afrikanska inslag dansas överallt men främst i deras så kallade ”Car Wash” vilket är dominikanernas motsvarighet till Folkets hus. En ”Car Wash” är en biltvätt, precis som det låter, men också en plats där såväl äldre som yngre svänger på höfterna till glada toner.

För upptäckare och äventyrare

Under din semester i Dominikanska republiken finns det flera spännande och intressanta utflykter som du kan boka för att få ut mer av din upplevelse. Du kan göra en stadsvandring i vackra huvudstaden Santo Domingo, som även är upptaget som världsarv av Unesco. Visste du att dominikanerna är fenomenala på rom? Under en utflykt till en romfabrik får du möjlighet att stifta bekantskap med den dominikanska romen. Mest populärt och avkopplande är våra båtutflykter till paradisön Saona. Ön är ofta med i reklamfilm för att den uppfyller sinnebilden av ett tropiskt strandparadis. Suktar du efter fart och fläkt ska du givetvis prova att åka zip-line genom djungel – en helt magisk och nervkittlande upplevelse! Gillar du natur och önskar en djupare inblick i dominikanernas vardag? Läs mer om utflykterna Mitt i naturen och I lokal anda. Vill du ha mycket av allt? Då har vi ett upplevelsepaket med tre utflykter för dig som vill ha ut det bästa av Dominikanska republiken. 

Välkommen till Dominikanska republiken!