Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Dominikanska republiken

    Dominikanska republiken

Resor till Dominikanska republiken

Bayahibe

Möt karibisk charm och kritvita stränder.
Läs mer om Bayahibe här »

Juan Dolio

Upplev de vykortsvackra sandstränderna.
Läs mer om Juan Dolio här »

Punta Cana

Semester vid världens vackraste stränder.
Läs mer om Punta Cana här »

San Pedro de Macorís

Känslan av att faktiskt befinna sig i paradiset!
Läs mer om San Pedro de Macorís
här »

Om Dominikanska republiken

Om Dominikanska republiken

Uppfyll din karibiska dröm och res till Dominikanska republiken! Njut av paradisets kritvita stränder och turkosblåa hav. Förena din semester med avkoppling i fiskebyn Juan Dolio, känn rytmen i Bayahibe eller res till populära semesterorten Punta Cana. Det bästa av allt är att nästan alla hotell har all inclusive!


Vajande palmer, kritvita stränder och turkost vatten

Dominikanska republiken är ett resmål för dig som längtar till Karibiens azurblå hav. På den här fantastiska delen av ön Hispaniola hittar du några av Karibiens vackraste stränder, storslagen natur och äventyr i alla dess former. Du som älskar fart och fläkt kan vandra i den tropiska naturen, klättra i bergen, ägna dig åt fartfyllda båtäventyr eller vindsurfing. Solresor erbjuder flera utflykter som passar alla smaker!


Solsäkert och prisvärt

Dominikanska republikens väder är dessutom behagligt året om och perfekt för en stressfri semester. Det är också billigare i Dominikanska republiken jämfört med många andra karibiska öar. De överlag låga priserna gör att semesterkassan inte blir alltför ansträngd. Dessutom erbjuder de allra flesta hotelll all inclusive.


Historia

Ön Hispaniola är idag uppdelad mellan Haiti och Dominikanska republiken. Christofer Columbus landsteg på ön 1492 på sin jakt efter sjövägen till Indien. Hispaniola har däremot varit bebodd i cirka 4000 år. Sedan Columbus landstigning har både Spanien och Frankrike tagit över delar av ön. 1844 fick Dominikanska republiken självständighet efter flera år av uppror. Många dominikaner har idag afrikanska och europeiska rötter. Under 1960- och 1970-talet fick landet stora inkomster från sockerproduktionen och den ekonomiska tillväxten var bland de starkaste i Karibien. Svajande marknader och fallande sockerpriser på 1980-talet försvagade landets ekonomi och landets jordbruksproduktion har minskat i betydelse. Turismen har fått en större betydelse och Dominikanska republiken är landet som verkligen tar all inclusive på allvar, här ingår det mesta!


Solresor i Dominikanska republiken

I Solresors hotellutbud i Dominikanska republiken hittar du flera härliga resorts med direkt strandläge, flera pooler, rymliga rum, skön atmosfär och självklart all inclusive. Den lugna och idylliska fiskebyn Juan Dolio är perfekt för dig som söker avkoppling och vykortsvackra stränder. Här kan du njuta på lyxiga Emotions Beach Resort by Hodelpa eller stamkundsfavoriten Coral Costa Caribe Resort & Spa. Vill du ha långa stränder och massor av aktiviteter ska du välja den populära orten Punta Cana. På femstjärniga Be Live Collection Punta Cana bor du högklassigt i moderna rum som passar både familjer och par. Familjevänliga Iberostar Punta Cana är särskilt populärt bland barnfamiljer som letar roliga aktiviteter under semestern! I Bayahibe kan du uppleva en annan sida av Dominikanska republiken – orten är nämligen känd för sin livemusik och här bor du bekvämt på Be Live Collection Canoa.


Afrikanska rytmer

Vart du än befinner dig i Dominikanska republiken är stämningen hög och du hör medryckande musik i tvåtakt när lokalinvånarna dansar nationaldanserna merengue och bachata. Danserna som har både spanska och afrikanska inslag dansas överallt men främst i deras så kallade ”Car Wash” vilket är dominikanernas motsvarighet till Folkets hus. En ”Car Wash” är en biltvätt, precis som det låter, men också en plats där såväl äldre som yngre svänger på höfterna till glada toner.


För upptäckare och äventyrare

Under din semester i Dominikanska republiken finns det flera spännande och intressanta utflykter som du kan boka för att få ut mer av din upplevelse. Du kan göra en stadsvandring i vackra huvudstaden Santo Domingo, som även är upptaget som världsarv av Unesco. Visste du att dominikanerna är fenomenala på rom? Under en utflykt till en romfabrik får du möjlighet att stifta bekantskap med den dominikanska romen. Mest populärt och avkopplande är våra båtutflykter till paradisön Saona. Ön är ofta med i reklamfilm för att den uppfyller sinnebilden av ett tropiskt strandparadis. Suktar du efter fart och fläkt ska du givetvis prova att åka zip-line genom djungel – en helt magisk och nervkittlande upplevelse! Gillar du natur och önskar en djupare inblick i dominikanernas vardag? Läs mer om utflykterna Mitt i naturen och I lokal anda. Vill du ha mycket av allt? Då har vi ett upplevelsepaket med tre utflykter för dig som vill ha ut det bästa av Dominikanska republiken.

Välkommen till Dominikanska republiken!

Våra bästa klipp

Hitta din resa till Dominikanska republiken

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 14

Karta