Premium Azorerna

4
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer

Om premiumresan

Detta är den atlantiska ögruppen med nio magiskt vackra vulkanöar som fram till portugisernas upptäckt 1427 var obebodda.

Som Europas utpost mitt i Atlanten är ögruppen ett kalejdoskop av landskap och folk fyllt av exotiska miljöer och sagolika upplevelser.

Arkipelagen är en botanisk smältdegel med sin rika flora och öarna ligger som havsomslutna trädgårdar mitt i Golfströmmens ljumma vatten. Någon har sagt: ”Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten”. Huvudön São Miguel rymmer en skattkammare av sevärdheter, upplevelser och utflyktsmål.

Veckan inleds med en orienterande stadspromenad i charmiga Ponta Delgada. Stadsturen följs av ett smakprov på den azoriska matkulturen.

En av resans höjdpunkter är utflykten till Furnas, där den vulkaniska aktiviteten ständigt är närvarande i form av ångande fumaroler och naturliga källor med varmt, järnrikt vatten. Området omges av tropisk grönska och du gör ett guidat besök i den romantiska botaniska trädgården, Terra Nostra. Här ges det möjlighet till bad i "ungdomens källa" med 30-gradigt vatten!

Den stora öturen tar dig till São Miguels östra del, även kallad "Edens lustgård". Här reser du igenom ett böljande landskap med grönskande kullar, vackra utsiktsplatser och stor blomsterprakt. Här gör du också ett besök på Europas enda teplantage.

Du bor hela veckan på förstklassiga Hotel Marina Atlântico som ligger i direkt anslutning till Ponta Delgadas livliga marina. Dubbelrummen har modern inredning och balkong med havsutsikt.

Allt detta ingår i priset:
• Boende på fyrstjärniga Hotel Marina Atlântico alldeles vid havet.
• Frukost sju dagar och middag på hotellet fyra kvällar inkl. dryck.
• Halvdagsutflykt: Guidad stadspromenad i Ponta Delgada och Smaka på Azorerna - spännande smakprov från Azorernas gastronomiska värld
• Heldagsutflykt: Stora öturen på São Miguel inkl. lunch.
• Heldagsutflykt: Furnasdalen med de varma källorna inkl. lunch och dryck.
• Kvällsarrangemang: Fonduemiddag och hästshow på lantgården Pico da Cruz.
• Svensktalande guide under utflykterna.

Avresor från Stockholm
2017
8 / 15 / 22 / 29 mars
5 / 12 / 25 april
2 / 9 / 16 / 23 / 30 maj
6 / 13 / 20 / 27 juni
4 / 11 / 18 / 25 juli
1 / 8 / 15 / 22 / 29 augusti
5 / 12 / 19 / 26 september

Program

Dag 1:
Ankomst till São Miguel. Transfer till Hotel Marina Atlântico i Ponta Delgada. På eftermiddagen blir det välkomstmöte och presentation av veckan som väntar.

Dag 2:
Guidad stadspromenad i Ponta Delgada på förmiddagen åtföljt av några spännande smakprov från ögruppens
lokalproducerade livsmedel.

Dag 3: 
Dagen till fritt förfogande. Utflyktstips: Eldsjön och Tvillingsjöarna.

Dag 4:
Dagen till fritt förfogande. Utflyktstips: Val- och delfinsafari.

Dag 5: 
Denna dag viker vi åt den stora öturen på São Miguel då vi njuter av det dramatiska landskapet på den östra delen av ön. Nordeste brukar kallas för den tionde azoriska ön p g a sitt isolerade läge. Det är också den äldsta delen av ön med storslagen natur och rik växtlighet.

Dag 6:
Under denna heldag besöker vi vulkankratern Furnas ett Island fast med tropisk grönska och varma källor. Vi besöker även den botaniska trädgården Terra Nostra och badar i ”Ungdomens källa”. Lunch ingår i utflykten.

Dag 7:
Fonduemiddag och hästshow på den azoriska lantgården Pico da Cruz.

Dag 8:
Transfer till flygplatsen för hemresa.

 
Dagsprogrammet är preliminärt och dagarna för olika arrangemang kan komma att ändras. Slutgiltigt program erhåller du vid ankomst till resmålet. 

Hotel Marina Atlântico

  • Gratis WiFi
  • Luftkond.
  • Pool
  • Restaurang

Bo med havsutsikt alldeles intill stadens marina!

Hotel Marina Atlântico är perfekt beläget längs hamnavenyn bara 50 meter från vattnet. Här erbjuds ett bekvämt boende i luftkonditionerade dubbelrum med fint badrum och vacker möblerad balkong med teakgolv. Samtliga balkonger har utsikt över havet, hamnpromenaden, segelbåtshamnen och det fina friluftsbadet. 

I hotellets hälsocentrum erbjuds bad i uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, bastu och turkiskt bad. En imponerande brokonstruktion över hamnavenyn sammanbinder hotellet med marinan och hamnpromenaden. Under sommarmånaderna erbjuds bassängbad på det fina allmänna friluftsbadet mot en liten avgift. Marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika och här finns det gott om nya och trevliga restauranger och affärer.

Om hotellet
Antal rum 185
Avstånd till centrum 0 m Ponta Delgada
Byggår 2004
Havsbad 50 m
Hiss Ja
Hälsocentrum & Spa Ja
Internet WiFi (gratis i hela hotellet)
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja (gratis på rummet)
Poolhanddukar Ja (gratis för inomhuspoolen)
Våningar 7

Rumstyper:
Mycket fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med satellit-TV, badrum och möblerad balkong med full havsutsikt. 2 ordinarie bäddar, inga extrabäddar.

Tillval:
Halvpension (gäller ej vid bokning av Premium Azorerna)
Dubbelrum för eget bruk.

Officiell klass:
4 stjärnor.

Observera:
Hotellet har inomhuspool. Utomhuspoolen tvärs över gatan drivs i kommunal regi och är öppen under sommaren. Inträde kostar ca € 3/dag.

 Vill du veta mer om hotellet?
Klicka här för IHAC hotellfakta.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail