Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Algarve

Algarve

Algarvekusten är ett av Europas vackraste golfresmål och har genom åren utvecklats till ett mecka för golfspelare. På den 155 km långa kusten mot Atlanten finns cirka 30 förstklassiga golfbanor som du kan spela på hela året tack vare det milda klimatet. Solresor erbjuder golfsemestrar i Vilamoura och Albufeira. Inom tjugo minuters bilfärd från Vilamoura hittar du golfbanor som håller internationell toppklass.
Vilamoura har också en pittoresk och färgstark marina med massor av läckra restauranger, mysiga kaféer, pubar och en trevlig och avkopplande atmosfär.
Albufeira är kustens mest besökta stad med massor av hotell, vackra sandstränder, intressanta butiker, och en bra blandning av det förflutna och det moderna.
Oavsett om du söker en avkopplande eller en fartfylld golfsemester har Algarve något för alla smaker. Det finns mycket att upptäcka i södra Portugal och Solresor erbjuder många utflykter, både längs kusten och i grannlandet Spanien.

• Förbokade starttider.
• Golfpaketen kan bokas fram till 10 dagar före avresa. Med reservation för slutförsäljning.

Vila Sol GC

Vila Sol GC

Vila Sol GC, utanför Villamoura, är ritad av den kända brittiska arkitekten Donald Steel. 27 -hålsbanan breder ut sig i en underbart grön pinjeskog. Banan bjuder även på vattenhinder av olika karaktär och golfspelare på alla nivåer kommer finna glädje i att spela på Villa Sol GC. Klubbhuset med sitt centrala läge är start- och slutpunkten för var och en av de tre 9-håls banorna och är en utmärkt samlingsplats.

Läs mer om Vila Sol GC här »

Vila Sol GC 4-dagars golfpaket (ingår i priset)

Alamos, Salgados & Morgado GC

Alamos GC

Möt böljande fairways i det vackra landskapet vid foten av bergen. Utsikten är hänförande – du ser bland annat vingårdar och de enorma vattenbehållarna. Terrängen är kuperad med vackra dalar och de gamla träden står utplacerade längs den relativt korta banan. De stora karaktäristiska greenerna är speciella på Alamos, de sätter snabbt dina färdigheter på prov. Du behöver spela strategiskt för att hitta de relativt små greenerna. Banan öppnades 2006 och är en av de nyare i Algarve. Banan ligger bara några meter från Morgado Circuit och är en utmaning för golfspelare på alla nivåer.

Läs mer om Golfe dos Alamos här »

 

Salgados GC

En klassisk portugisisk golfbana som utmanar dina färdigheter. Utsikten är fantastisk och det är en utmaning att inte låta den störa koncentrationen när drivern – och för att inte närma approachslaget - måste placeras på rätt sätt. Banan ligger intill havet, vilket ger en vacker miljö, men några hål gör spelet mycket krävande och utmanande på grund av mycket vatten och vind. Banan har en förmåga att testa spelaren på olika sätt och ett försiktigt spel betyder inga förlorade bollar men kanske lite sämre poäng. Med andra ord är Salgados en spännande bana med extra utmaningar som sätter dinatekniska färdigheter på prov.

Läs mer om Salgados GC här »

 

Morgado GC

Cirka 30 minuter med bil från Albufeira, i västra Algarve, ligger golfbanan Morgado. De första nio hålen är relativt platta, medan resterande är mer kuperade - oftast med en fantastisk utsikt. Det är mycket vatten i spel, men de vackra anlagda bunkrarna ställer höga krav. Banan är tydligt strukturerad i enlighet med att svårighetsgraden ökar ju längre spelet går. Banan är spännande och erbjuder många möjligheter, beroende på vad du vill sätta extra fokus på.

Läs mer om Morgado GC här »

 

5-dagars golfpaket Alamos, Salgados & Morgado GC (ingår i priset)

Fler hotell

Kanske vill du och ditt resesällskap bo på ett helt annat hotell än de vi har rekommenderat ovan. Då kan du välja att boka valfritt hotell i vårt ordinarie utbud i Algarve och boka till golfpaket på någon av nedan golfbanor. Du bokar till golfpaketet som ett tillägg i slutet av bokningsprocessen.

 

Hitta ditt hotell här!

 

Golfbanor

Oceanico Pinhal

Pinhal är en av de äldre banorna i området. Banan öppnades 1976 och kännetecknas av de många stora och vackra tallar. En del av banan slingrar sig längs de många vackra semesterbostäderna i området. De välplacerade bunkrarna gör spelet underhållande och spännande och utmaningen ligger i att vara mycket exakt. Det är även många träd utplacerade längs banan vilket också ger en större utmaning. Det är en typisk parkbana med goda träningsfaciliteter.

Par: 72
Längd (back tee): 6353 m
Herrar/Gul: SR 128/CR 71,2
Damer/Röd: 120 SR/CR 72.9

Läs mer om banan här »

Oceanico Laguna

Laguna öppnade 1990, och som namnet antyder, ligger banan nära vattnet vilket gör att det finns mycket vatten i spel. Banan har 11 hål som är omgivna av vatten. Laguna är inte särskilt kuperad, vilket annars är vanligt förekommande i Vilamouraområdet. Det finns 79 bunkrar på banan som i sin tur skapar en svårighet som även en spelare med ett lågt handikapp kan uppleva som utmanande.
Med sina många sjöar och bunkrar är Laguna en svår, komplicerad och utmanande bana.

Par: 72
Längd (back tee): 6121 m
Herrar/Gul: SR 127/CR 71,3
Damer/Röd: SR 119/CR 72,3

Läs mer om banan här »

Oceanico Millenium

Banan öppnade år 2000 och designades av Martin Hawtree. Millenium är en klassisk parkbana som utmanar din skicklighet med sina många vattenhinder. På banan finns en del oförglömliga hål som du som spelare kommer njuta extra mycket av, till exempel det sjätte hålet som är ett kort hål med en strategiskt placerad liten sjö som inbjuder till modiga slag. Millennium är en spännande och intressant bana med tuffa prövningar även för den erfarne. 

Par: 72
Längd (back tee): 6176 m
Herrar/Gul: SR 117/CR 69.9
Damer/Röd: SR 113/CR 69.4

Läs mer om banan här »

Oceanico Faldo GC

Oceanico Faldo GC designades av Sir Nick Faldo och här gäller det ha rätt strategi för att få en bra score. Banan har en trevlig ökenkänsla över sig men det innebär också att den är tuff. Kaktusar, vilda örter, ekar, olivträd och bunkrar med snäva ökensnår kantar banan. Oceanico Faldo följer den klassiska principen som gäller vid strategiskt spel. Färdigheten sätts på prov när du står på tee och om du gör som ”hålet säger” belönas du, som Faldo själv sagt. 

Par:  72
Längd: 6598 m

Läs mer om banan här »

Oceanico Victoria

Victoria GC öppnades 2004 och anses vara en av de bästa banorna i Vilamoura. Banan designades av Arnold Palmer och har en förmåga att testa spelarens utslag och närspel. Det stora antalet konstgjorda vattenhinder, breda fairways, strategiskt placerade bunkrar och 18 greener ger dig en fantastisk och unik golfupplevelse. Victoria är även värd för Portugal Masters på Europatouren och ett besök i klubbhuset efter en välspelad runda kan varmt rekommenderas.

Läs mer om banan här »

Oceanico Old Course

Banan är den äldsta och även en av de mest omtalade i Vilamoura-området. Hålen ligger utspridda genom en vacker pinjeskog och utgör en ordentlig utmaning för alla golfspelare. För att få hög score är det bäst att undvika långa slag – det är viktigare att hålla bollen på banan. Oceancio Old Course ligger i ett fantastiskt vackert landskap och klubbhuset ligger med utsikt över det 9.e och 18:e hålet. Med andra ord är det ett perfekt läge att njuta av en svalkande dryck efter en välspelad runda. 

Läs mer om banan här »

Quinta Do Lago North GC

North Course är en trevlig och samtidigt en ordentligt utmanande bana för spelare oavsett nivå. Blandningen av skog, tallar, strategiskt knepiga bunkrar och vattenhinder ser till att du håller dig skärpt. Banan sätter din förmåga att driva spelet på prov och det är ett rent nöje att spela på sandjorden. Quinta Do Lago North ligger väster om Faros flygplats och är en av de bästa banorna på Algarvekusten. 

Läs mer om banan här »

Quinta do Lago South GC

South Course har stått värd för Portuguese Open åtta gånger och designades av amerikanen William Mitchell 1974. South Course är eftertraktad bland spelare på grund av den amerikanska country club-stilen och den passar alla nivåer. Banan är länge än North Course och långslående kan ha en fördel på par 5-hålen. De utspridda tallarna på fairways kräver exakta utslag från tee för att hålla sig på banan. Den vackra utsikten mot naturreservatet Ria Formosa ger dig en spektakulär golfupplevelse.

Läs mer om banan här »

Quinta do Lago Laranjal GC

Laranjal betyder orangeri och banan ligger på en före detta apelsinodling och röstades fram till Portugals bästa bana för ett antal år sedan. Banan är särskilt känd för de välskötta greenerna och den fantastiska omgivningen. Laranjal GC har, till skillnad från sina systerbanor North och South, smala fairways och definierade greener. De olika utslagsplatserna ger dig som spelare möjlighet att välja vilken svårighetsgrad du önskar spela på.

Läs mer om banan här »

Vale do Lobo Ocean GC

Ocean Course har böljande fairways som går längs med ett naturreservat som så småningom leder dig ner till stränderna. Vyerna brukar benämnas som något av det bästa inom den europeiska golfen. Vale do Lobo är en av Portugals äldsta golfklubbar med starka anor. Banan kantas av tallar, oliv- och eukalyptusträd och det krävs stor precision för att få en bra score.  De sista nio hålen kommer slå dig med häpnad – finare hål är svåra att finna!

Läs mer om banan här »

Vale do Lobo Royal GC

Möt böljande fairways mellan tallar och vackra sjöar på Vale do Lobo Royal GC. Royal Course har blivit hyllad som en av de bästa i Europa och är bland annat känd för det 9:e hålet som har en ö-liknande green. 16:e hålet brukar också lyftas fram som spektakulärt – här måste du slå bollen över en klippa som är en av världens mest igenkända golfbilder. Förutom de omtalade hålen finns flera vattenhinder och bunkrar som bjuder dig på en riktig utmaning!

Läs mer om banan här »

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail