Mat ombord

Mat ombord
Kostnad för en ordinarie måltid tur och retur är 220 kronor för vuxen och 140 kronor för barn mellan 2 och 11 år.
Observera att om du flyger från Köpenhamn kommer det troligtvis serveras en kall måltid.
Det är inte möjligt att få vuxenmat till barn under 12 år. Specialmat kostar 320 kronor för både vuxen och barn. Det finns även en premium måltid av högre standard och där det även ingår ett glas vin. Priset för den måltiden är 290 kr.

Lider du av allergi mot en specifik matvara ber vi er vänligen vara observant på att flygbolagen inte kan garantera andra måltider än de som kan bokas såsom t ex vegetarisk, gluten eller laktosfri. I dessa fall råder vi att ni tar med egen mat ombord. Om ni önskar ta med egen mat ombord ska detta meddelas och godkännas av flygbolaget 7 dagar innan avresa.

Lider du av en luftburen allergi ber vi dig vänligen att kontakta oss 7 dagar före avresa med denna information så att Solresor kan meddela flygbolaget. Meddela även alltid kabinpersonalen vid ombordstigning om eventuella luftburna allergier. Observera att varken Solresor eller flygbolag kan ansvara för andra resenärers försiktighet ombord. Med hänsyn till passagerare med allergi, hygienkrav och säkerhetsbestämmelser är det endast tillåtet att förtära mat ombord som serveras av kabinpersonalen, med undantag för resenärer med allergi som fått detta godkänt av flygbolaget.

Flygmat kan bokas via din resesäljare eller här på vår hemsida senast 5 dagar före avresa. Om ni avstår från att boka mat eller sittplats ombord blir ni placerade i den bakre delen av kabinen av logistiska skäl. Flygbolagen kan endast garantera att det finns mat ombord för dem som förbeställt.

Om du flyger med Norwegian kan mat inte förbeställas utan enklare måltider köps ombord ifrån serveringsvagn. Med reservation för slutförsäljning. Vänligen notera att det enbart går att betala med kort ombord på Primera Airs flygningar.

Förboka sittplats

För dig som flyger med TAP, KLM, Norwegian, Qatar Airways och Emirates kan sittplats ej förbokas. Om du flyger med Primera Air kan du i förväg boka din favoritplats ombord. Om du avstår från att förboka sittplats ombord blir du automatiskt placerad i kabinen, du kan dock inte räkna med att hamna intill ditt resesällskap.

Primera Air
Om ni vill förboka speciell sittplats ombord på Primera Airs flygningar kan ni göra detta direkt på Primera Airs hemsida, från 120 dagar - 7 dagar innan avresa. Förbokning av sittplats på flygbolagets egna hemsida kan göras först 24-72 timmar efter bokningstillfället.

 

 

Dela nuvarande URL via E-mail