Coast to Coast

Reslängd
21 Nätter
Frånpris per person 39749 kr
39999 kr
Se alla avgångar

Följ med på rundresan Coast to Coast och gör en klassisk amerikansk resa från Stillahavskusten till Atlantkusten – genom öken, berg och storstäder. Vi möter också folket i detta fascinerande land och känner storstadens puls i flera av landets metropoler - från San Francisco, Los Angeles och Las Vegas till Chicago, New York och Washington, D.C. Lägg till fantastiska naturupplevelser, bland annat Grand Canyon och Mojaveöknen, och du får en resa du alltid drömt om.

Exempel på vad du upplever under rundresan Coast to Coast:
• San Franciscos sevärdheter, som exempelvis den kända Golden Gate-bron.
• Flärdfulla Los Angeles.
• Legendariska landsvägen Route 66.
• Glittrande nöjesstaden Las Vegas.
• Grand Canyons mäktiga vyer.
• Mount Rushmore med de stora presidentporträtten uthuggna i berget.
• Dånet från mäktiga Niagarafallen.
• New York, en stad älskad av så många.

Resan omfattar en 23 dagars rundresa i USA.
Vår skandinaviska reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • San Franciscos sevärdheter, som exempelvis den kända Golden Gate-bron.
 • Flärdfulla Los Angeles.
 • Legendariska landsvägen Route 66.
 • Glittrande nöjesstaden Las Vegas.
 • Grand Canyons mäktiga vyer.
 • Mount Rushmore med de stora presidentporträtten uthuggna i berget.
 • Dånet från mäktiga Niagarafallen.
 • New York, en stad älskad av så många.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Stockholm/Köpenhamn – San Francisco
Stockholm/Köpenhamn – San Francisco

Äntligen går resan västerut till USA och San Francisco. På flygplatsen tar Solresors reseledare emot och vi reser till vårt hotell i staden där vi inkvarterar oss och låter en skön semesterkänsla infinna sig. Imorgon börjar äventyret!

Dag 2
San Francisco
San Francisco

Idag får du möjlighet att utforska San Francisco på egen hand. Ett tips är att ta en spårvagnstur, besöka Alcatraz, se den magnifika Golden Gate-bron, strosa runt i Little Italy eller helt enkelt varva ner och njuta av en spännande stad.
Övernattning i San Francisco.

Dag 3
Monterey – Carmel-by-the-Sea – Solvang
Monterey – Carmel-by-the-Sea – Solvang

Idag färdas vi bland annat längs den natursköna 17-Mile Drive mellan Monterey och pittoreska staden Carmel-by-the-Sea, med fotostopp nära Monterey.  I Monterey intar du en bit mat i Fishermans Wharf på egen hand innan vi åker till Solvang där vi övernattar. Solvang grundades 1911 och är en stad med danska anor – namnet betyder soläng.

Dag 4
Solvang – Los Angeles
Solvang – Los Angeles

På den fjärde dagen börjar vi med att se oss omkring i Solvang, sedan reser vi längs Higway 1 över vindistriktet Santa Ynez Mountains till Santa Barbara där vi gör ett stopp. Efter detta passerar vi förbi fashionabla Malibu, med fantastiska fotostopp längs vägen och kommer via Pacific Highway till Santa Monica. Här har du möjlighet att äta lunch på egen hand, innan vi kör vidare på vår väg in i Los Angeles – Änglarnas stad.
Övernattning i Los Angeles.

Dag 5
Los Angeles
Los Angeles

När dagen gryr är det dags att upptäcka USA:s näst största stad Los Angeles – en stad tätt förknippad med landets kändiselit. Här ligger Beverly Hills med sina otaliga lyxvillor och sist, men inte minst, Hollywood. Vi beger oss på en guidad stadsrundtur som inkluderar sevärdheter som Hollywoods Walk of Fame med Grauman's Chinese Theatre, Sunset Strip, Downtown, Farmers market, Santa Monica och Venice Beach.

Om tiden tillåter promenerar vi genom Rodeo Drive och övernattar sedan på vårt hotell i Los Angeles.

Dag 6
Las Vegas
Las Vegas

Resan går på morgonen vidare genom Mojaveöknen, där vi bland annat ser joshuaträden med det bergiga landskapet som bakgrund. Ökenlandskapet sträcker sig över inte mindre än fyra stater och omfattar cirka 35 000 kvadratkilometer. Ordet mojave kommer från att det tidigare bodde mojaveindianer här i området. På vägen besöker vi spökstaden Calico med övergivna salooner och miljöer från vilda västerns glansdagar. Väl framme i nöjesmetropolen Las Vegas njuter vi av fritid och lunch på egen hand i shoppingcentret Premium Outlet Mall. Sedan beger vi oss till hotellet och ikväll väntar en kvällstur i Las Vegas, där vi bland annat får se stadens bländande huvudgata The Strip samt Fremont Street. 

Dag 7
Grand Canyon
Grand Canyon

Med storslagna Las Vegas blinkande neonljus färskt i minnet beger vi oss efter frukost österut, och kör in i delstaten Arizona. Här gör vi ett fotostopp i Seligman utmed historiska Route 66, en stad där tiden tycks stått still sedan 50-talet. Vi fortsätter sedan till Grand Canyons södra kant, där vi får uppleva naturens storhet och blickar ut över flera mil djupa raviner, spiror, slocknade vulkaner samt Coloradofloden. Resan fortsätter sedan till staden Flagstaff där vi övernattar.

Dag 8
Lake Powell – Bryce Canyon
Lake Powell – Bryce Canyon

På den åttonde dagen går turen vidare till Cameron Trading Post – en historisk mark och handelsplats där viktig byteshandel ägde rum i början av förra seklet. Du som tycker om naturupplevelser kommer sedan att få en fin upplevelse vid den magnifika och näst största konstgjorda sjön Lake Powell, med sitt kristallklara vatten i vackra röda klippformationer. Härifrån reser vi in i mormondelstaten Utah mot Bryce Canyon, där resan går genom ett område av imponerande spiror och tinnar av flerfärgad sandsten. Dagen avrundas med övernattning på hotell i Bryce Canyon City.

Dag 9
Bryce Canyon – Salt Lake City
Bryce Canyon – Salt Lake City

Efter en stärkande frukost gör vi en trevlig och lätt vandring i spektakulära Bryce Canyon. Sedan reser vi norrut till staden Salt Lake City, belägen vid Stora Saltsjön i norra Utah och bland annat känd för sin koppling till mormonkyrkan. Här gör vi en stadsrundtur som omfattar sevärdheter som State Capital Building, det berömda Temple Square och The Tabernacle. Natten spenderas sedan på vårt hotell i staden.

Dag 10
Grand Teton – West Yellowstone
Grand Teton – West Yellowstone

På dagens resa beger vi oss längre norrut in i delstaten Wyoming, till nationalparken Grand Teton där vi, om vädret tillåter, går igenom parken och upplever bergstoppar på upp till 4 000 meter. Vi besöker även Snake River Outlook. Sedan beger vi oss till den lilla staden West Yellowstone där vi också bor över på hotell.

Dag 11
Yellowstone – Cody
Yellowstone – Cody

Vi fortsätter idag färden genom Yellowstone, USA:s första nationalpark, och får här en oförglömlig sightseeingtur. Vi bjuds på gejsrar, vattenfall, djurliv och raviner. Höjdpunkterna är Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, nationalparkens majestätiska dalgångar med höga klippväggar och den vackra Hayden-dalen. På kvällen anländer vi till staden Cody, uppkallad efter William Frederick Cody – mer känd som den legendariske buffeljägaren och artisten Buffalo Bill. Övernattning i Cody.

Dag 12
Cody – Rapid City
Cody – Rapid City

På dagens program står en resa österut mot Rapid City. Vi passerar stora områden av jordbruksmark som gränsar till foten av den massiva bergskedjan Rocky Mountains. Det finns 12 zoner på berget och landskapet varierar från öken till böljande gräsområden. Vi fortsätter till South Dakota och Black Hills där vi besöker Mount Rushmore, ett monument bestående av fyra stora amerikanska presidenter: Washington, Jefferson, Lincoln och Roosevelt. På kvällen övernattar vi i Rapid City.

Dag 13
Rapid City – Sioux City
Rapid City – Sioux City

Idag går turen till Sioux City via nationalparken Badlands, som är full av färgstarka klippformationer. Sedan kommer vi fram till delstaten Iowa och Sioux City, där de två upptäcktsresande herrarna Lewis & Clark anlände för 200 år sedan. Övernattning i South Sioux City.

Dag 14
Midwest – Chicago
Midwest – Chicago

Efter frukost fortsätter resan i rask takt. Vi tillryggalägger inte mindre än 85 mil idag och når mot slutet av dagen miljonstaden Chicago, även kallad bluesens huvudstad, där vi ska bo i två nätter. På vägen hit färdas vi genom Midwestområdet och upplever den vackra landsbygden, fylld med vetefält och bondgårdar samt korsar den mäktiga Mississippifloden.

Dag 15
Chicago
Chicago

Idag har du möjlighet att under en hel dag njuta av metropolen Chicago, bland annat under en stadsrundtur. Här finns sevärdheter som Millenium Park, Downtown med The House of Blues, det kända konstverket The Bean samt Willis Tower. Tips: besök en pizzeria och smaka Chicagos berömda Deep Dish Chicago Pizza.

Dag 16
Chicago – Detroit
Chicago – Detroit

På väg från Chicago färdas vi längs delar av sjön Michigan, där vi får njuta av en scenisk väg längs Lake Shore Drive, Magnificent Mile och Navy Pier. Vi anländer sedan till Detroit, även kallad Motorstaden i USA, och kvällen i Detroit spenderar du på det sätt som passar dig bäst. Övernattning i Detroit.

Dag 17
Detroit – Niagarafallen
Detroit – Niagarafallen

Vi åker vidare till Niagarafallen och reser därmed även in i Kanada. Niagarafallen består av tre olika vattenfall – Amerikanska fallet, Hästskofallet och Brudslöjefallet. Här njuter vi av den vackra naturen och tar en promenad längs Table Rock, där du ser den imponerande utsikten över det dånande vattnet och det berömda Hästskofallet som är hela 920 meter brett. På kvällen övernattar vi på vårt hotell i närheten.

Dag 18
Gettysburg – Washington, D.C.
Gettysburg – Washington, D.C.

Med oförglömliga vattenfall på näthinnan reser vi efter frukost genom staden Buffalo och återvänder till USA samt besöker platsen för en av de mest avgörande striderna under det amerikanska inbördeskriget - Gettysburg National Military Park. Efter detta går turen genom staten New York mot USA:s imponerande huvudstad Washington, D.C. där vi stannar i två nätter.

Dag 19
Washington, D.C.
Washington, D.C.

Idag börjar vi med en historiefylld och trevlig stadsrundtur med höjdpunkter som US Capitol Building, Washington Monument, Lincoln Memorial, Vita Huset, Arlingtonkyrkogården och mycket mer. Under eftermiddagen ges tid på egen hand för den som exempelvis vill besöka Smithsonian Institution eller ta en trevlig promenad längs Potomac River.

Dag 20
Philadelphia – New York
Philadelphia – New York

Vi beger oss idag från Washington, D.C. till Philadelphia, där vi utforskar denna historiska stad, inklusive Liberty Bell och Independence Hall under en stadsrundtur. Det är en mäktig känsla att få uppleva födelseplatsen av detta stora land. Sedan reser vi till den sista, och kanske mest omtalade amerikanska staden på denna rundresa – fantastiska New York, där spännande upplevelser och två övernattningar väntar.

Dag 21
New York
New York

Idag upplever du New York på egen hand med nöjen och teatrar, eller varför inte en flyg- eller helikoptertur över Manhattan? Du kan också promenera över Brooklyn bridge till hippa Williamsburg, shoppa i SoHo, njuta av fantastiska restauranger och se en basket- eller ishockeymatch i staden som aldrig sover. En sak är säker, i New York har du aldrig tråkigt.

Dag 22-23
Hemresa
Hemresa

Vi tar farväl av USA efter 22 oförglömliga dagar med vidsträckta öknar, djupa raviner, glittrande storstäder och mäktiga vattenfall. Vi beger oss till New Yorks flygplats Newark Airport för hemresa, med massor av historier i bagaget och minnen för livet.

Trevlig resa hem och välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • 17 övernattningar med frukost på hotell i medelklasstandard.
 • Två övernattningar på hotell i New York.
 • Två övernattningar på hotell i San Francisco.
 • Luftkonditionerad buss i 18 dagar.
 • Busstur i Washington, D.C.
 • Busstur i Philadelphia.
 • Busstur i Los Angeles.
 • Busstur i Chicago.
 • Busstur i Salt Lake City.
 • Busstur, kväll, i Las Vegas.
 • Entré Mount Rushmore.
 • Entré Grand Canyon.
 • Entré Grand Teton National Park.
 • Entré Bryce Canyon.
 • Entré Gettysburg militärpark.
 • Lokala skatter.
 • Skandinavisk reseledare och engelsktalande lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail