Kontrasternas Vietnam

Reslängd
12 Nätter
Frånpris per person 19749 kr
19999 kr
Se alla avgångar

Vietnam är ett spännande land med en rik kultur och spektakulära naturvyer. Denna tvåveckors rundresa ger dig en fantastisk inblick i vad detta otroliga land har att erbjuda. Vi vandrar genom de fascinerande boulevarderna i Hanois gamla stadsdel, upptäcker Hoi Ans historiska charm, utforskar Saigons myllrande och kaotiska distrikt och mycket mer.

Exempel på vad du upplever under rundresan Kontrasternas Vietnam:
• Båtkryssning på kinesisk djonk med övernattning i Ha Long Bay.
• Cykeltaxitur i Hanoi.
• Besök i Cu Chi-tunnlarna.
• En natt på tåg mot Dong Hoi.
• Besök i General Giaps hem.

Resan omfattar en 15 dagars rundresa i Vietnam.
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Båtkryssning på kinesisk djonk med övernattning i Ha Long Bay.
 • Cykeltaxitur i Hanoi.
 • Besök i Cu Chi-tunnlarna.
 • En natt på tåg mot Dong Hoi.
 • Besök i General Giaps hem.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1-2
Hanoi
Hanoi

Flyget tar oss från Skandinavien med byte i Bangkok till Vietnam. Efter att ha blivit upphämtade vid flygplatsen och lämnat väskorna på hotellet startar vårt äventyr i Vietnams huvudstad Hanoi. Vi börjar med en kort stadsrundtur, i en trehjulig taxi, som tar oss rakt in i Hanois hjärta. Här slår den hektiska och smått kaotiska trafiken en med häpnad, samtidigt som det är kittlande att sitta i det omlopp som utgör Hanois vägnät. Under cykelturen ser vi de centrala delarnas sevärdheter, ner mot floden och i den franska delen kan vi uppleva barberare utomhus, kvinnor som säljer de välkända vietnamesiska baguetterna Banh Mi, män som sörplar nudlar
och de som njuter av en joggingtur runt sjön Hoan Kiem.
Välkomstmiddagen på kvällen serveras i lokal anda.

Dag 3
Hanoi
Hanoi

Efter gårdagens inledande med en kort stadsrundtur i stadens myller är det nu dags att fördjupa oss mer i Hanois liv och historia. Efter frukosten får vi bevittna hur staden förvandlas från ett hektiskt trafikkaos till en mer lugn och avslappnad atmosfär. I kontrast till gårdagen, visar Hanoi en annan sida. Morgonrutinerna går i ett lugnt tempo, det är tyst och fridfullt. Runt omkring utövas olika former av träning - passa på att vara med i ett tai chi-pass eller varför inte aerobics vid sjön?
Efter inandningen av Hanois morgonliv ägnar vi oss åt de monumentala sevärdheterna. Vi besöker Ho Chi Minhs hus, mausoleet, presidentpalatset och One Pillar Pagoda. Vi äter Bun Cha, en specialrätt i Hanoi och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter, en vietnamesisk vattendockteater går att se.(mot betalning)

Dag 4
Hanoi – Ha Long Bay
Hanoi – Ha Long Bay

Vi lämnar Hanoi och tar bussen till det som många anser är en av Vietnams största höjdpunkter, Ha Long Bay. Med över 3000 sockertoppsöar av kalksten utspridda i Tonkinbukten utgör det ett magiskt landskap som är skyddat av UNESCO. Under två dagar ska vi segla runt i ö-havet på en kinesisk djonk.
Båten glider stilla mellan öarna och det går inte att undgå förnimmelsen av magi med alla fantasifulla lippformationer. Vi äter fisk och skaldjur ombord och får även möjligheten att lära oss att göra vietnamesiska vårrullar.

Dag 5
Halong Bay
Halong Bay

Idag vaknar vi upp på en böljande båt. Om du vill kan du ta ett skönt morgondopp innan frukost. Båten kommer att segla runt lugnt i Tonkinibukten. Här visar sig naturen från sin bästa sida. På färden besöker vi några flytande broar och vackra grottor. Väl tillbaka på fastlandet kör vi tillbaka till Hanoi och kanske avnjuter en kopp grönt te eller varför inte ta tilfälle att köpa med dig några souvenirer innan vi beger oss till tågstationen och tåget som ska ta oss till Quang Binh.

Vi övernattar på tåget.

Dag 6
Quang Binh – Dong Hoi
Quang Binh – Dong Hoi

Vi rullar in i Quang Binhs provinshuvudstad Dong Hoi, en oupptäckt pärla med få besökare som på grund av det närliggande grottsystemet Phong Nha nu fått mer uppmärksamhet. Phong Nha grottsystem sägs vara de längsta i världen. Det bästa sättet att ta sig in i grottorna är med båt och stilla glider vi genom mörkret, helt betagna av detta naturfenomen. På vägen tillbaka till Dong Hoi ges möjlighet att besöka den lokala grönsaksmarknaden. Vi kommer också ta en cykeltur till en annan by i närheten.

Dag 7
Gränsen mellan nord och syd
Gränsen mellan nord och syd

Provinsen Quang Binh är inte bara förknippad med Phong Nha grottan utan är också känd för gränsen mellan dåvarande nord - och sydvietnam. Den demilitariserade zonen (DMZ) är en del av landet som många turister inte får möjlighet att besöka. Efterlämningarna av en kyrka som amerikanerna bombade är en försmak på vad som komma skall. Området DMZ sträcker sig över fem kilometer på var sida om Ben Hai-floden. 1954 förlorade Frankrike vid Dien Bien Phu och de drog sig sedan ut ur Vietnam. Många krigsscener har utspelats på denna plats och vi får ta del av utställningar som behandlar den här dystra sidan av Vietnams historia. Vi gör ett stopp vid General Giaps barndomshem. Han var en av landets största hjältar då han var med vid slaget mot Frankrike. Fransmännen brände ner hans hus men det blev sedan uppbyggt igen. Området har genom tiden varit hårt drabbat av krig, men i byn Phuoc Tich är arkitekturen bevarad. Husen är från 1400-talet och skapar en helt unik atmosfär. Byborna lever på samma vis som sina förfäder och att vandra omkring i Phuoc Tich är som att vandra i en levande historiebok. Vi lämnar sedan provinsen Qaung Binh och beger oss mot Hoi An, där vi checkar in och övernattar.

Dag 8
Dag 8 Hoi An
Dag 8 Hoi An

En gång i tiden var Hoi An en av världens största handelshamnar. Världens alla stormakter har genom tiden lastat och lastat av varor i staden och det ligger till grund för att Hoi An finns på UNESCOs världsarvslista. Arabiska, kinesiska, japanska, portugisiska och även holländska handelsresande har lämnat sina spår här. Bästa sättet att upptäcka staden är till fots. Kombinationen av den gamla hamnstaden, Thu Bon-floden och stranden Cua Dai ger oss många möjligheter för upptäcktsfärder de näst kommande dagarna som ska spenderas här. Vi sänker nu tempot för att få möjlighet till avkoppling. Resten av dagen och kvällen är fri.

Dag 9-11
Hoi An
Hoi An

Under dagarna i Hoi An ges tid åt egna aktiviteter. Vår guide tipsar gärna om utflyktsmål. Exempelvis finns en havstur där man upptäcker övärlden utanför kusten. Utfärden genomförs endast vid bra väderförhållande, därför ingår den inte i programmet. På egen hand kan man också hyra cykel, ta en flodbåttur, passa på att shoppa eller helt enkelt koppla av vid stranden. Eftersom vistelsen i Hoi An sker till mesta del på egen hand är möjligheterna många. Vår guide kan, efter önskemål, lägga upp gemensamma utflyktsmål eller stadsvandring för de som önskar det. Tänk på att en del kostnader som inträden kan tillkomma.

Dag 12
Saigon
Saigon

Efter de härliga dagarna i Hoi An flyger vi söderut till Ho Chi Minh, eller Saigon som många säger. Med över sju miljoner invånare är staden landets ekonomiska hjärta. Gatorna trafikeras av miljontals motorcyklar som snirklar sig förbi. Här får vi en spännande tur i stadens historia och kultur - bland annat besöker vi Cu Chi-tunnlarna som ligger nordväst om Saigon. Cu Chi-tunnlarna är ett underjordiskt tunnelsystem på flera hundra kilometer, som byggdes av vietnameserna för att bekämpa först Frankrike och sedan amerikanerna. Tunnlarna spelade en avgörande roll under Vietnam-kriget. De användes av Sydvietnams nationella befrielsefront som bland annat gömställen, kommunikationsleder, sjukstugor och vapengömmor. Vi får ta del av historien och även möjlighet att krypa in i tunnlarna. Vi tar oss sedan tillbaka till Saigon där vi besöker Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen, Operahuset och den stora Ben Thanh marknaden.

Dag 13
Mekongdeltat - Saigon
Mekongdeltat - Saigon

Genom Saigons morgontrafik tar vi oss till det stora och frodiga Mekongdeltat i söder. Bussen tar oss till Cai Be där en motorbåt väntar på att ta oss ut i deltat. Vi färdas längst en av flodens många armar. Förr i tiden, när vägar inte fanns, användes flytande marknader på floden och har vi tur kommer vi få se frukthandel mellan båtarna. Vi äter lunch innan vi tar bussen tillbaka till Saigon, där vi njuter av den sista kvällen i Vietnam.

Dag 14-15
Saigon
Saigon

Efter frukost beger vi oss mot flygplatsen och lämnar Vietnam för att flyga tillbaka till Skandinavien.

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • Inrikesflyg i Vietnam
 • Buss under hela rundresan.
 • 10 nätter på mellanklasshotell i Vietnam.
 • Frukost varje dag i Vietnam.
 • 5 luncher i Vietnam.
 • 4 middagar i Vietnam.
 • Stadsrundtur i Hanoi.
 • Cykeltaxitur i Hanoi.
 • Båtkryssning på kinesisk djonk med övernattning i Ha Long Bay.
 • Lokal tågresa med övernattning till Dong Hoi i Quang Binh.
 • Båttur i Phong Nha Cave
 • En natt på djonk i Ha Long Bay.
 • En natt på tåg mot Dong Hoi.
 • Besök vid gränsen mellan nord och syd (DMZ)
 • Besök i General Giaps hem.
 • Stadsvandring i Saigon.
 • Besök i det lokala Saigon.
 • Besök i Cu Chi-tunnlarna.
 • Utfärd Mekongdeltat.

Dela nuvarande URL via E-mail