Sri Lanka

Denna paradisö som ligger sydost om Indien har blivit förärad stor naturlig skönhet. Fyllt av smaragdgröna tropiska skogar, böljande landskap med teplantager, ett rikt djurliv, paradisliknande sandstränder och lockande korallrev fyllda av tropiska färgglada fiskar.

Majoriteten av befolkningen är buddister men ön är multietnisk med minoriteter som bl.a. hinduer, katoliker och muslimer. Detta har även gjort att Sri Lanka är fyllt av spännande historia och rik kultur.

Trots sin storlek har Sri Lanka sex utnämnda världskulturarv och två världsnaturarv av Unesco. Sevärdheterna är många, och i kombination med de vänliga invånarna och en matkonst med kryddiga influenser från Indien, gör det ön till ett resmål som passar alla, oavsett om man söker en aktiv semester eller bara lugn och ro.

Följ med oss på en underbar resa till Solresors version av Edens lustgård- Sri Lanka!

Fakta

Huvudstad
Sri Javawardenapura (juridisk)
Colombo (kommersiell)

Invånarantal 
19 886 000

Språk
Singalesiska, Tamil och Engelska

Nationaldag
4e februari

Tid
Svensk vintertid + 4,5h, sommartid +3,5

Valuta
Lankesisk rupie (LKR)

Klimat
Tropiskt monsunklimat med hög luftfuktighet och säsongsbundna oceanvindar. Medelteperaturen på Sri Lanka är ca 25ºC vilket ger en dagstemperatur mellan 28ºC -31ºC, maj är dock den varmaste månaden. Sri Lanka är ett resmål som alltid har bra klimat någonstans på ön, därför kan man åka hit året om. Dock är den bästa perioden under vår svenska vinter.

Solresor
Resan till Sri Lanka sker på egen hand. Svensk färdledning och engelsktalande lokalguide på rundresan på Sri Lanka

Dela nuvarande URL via E-mail