• Japan

Rundresor i Japan

Japan – Soluppgångens land

Följ med på en resa i soluppgångens land! Möt kontrasterna mellan det traditionella Japan med zen-trädgårdar och tempel och det senaste inom mode, design och elektronik. Fascineras över den futuristiska arkitekturen, låt dig hänföras av den mäktiga naturen och de detaljrika utsmyckade templen. Solresors rundresa i Japan tar dig till mångmiljonstaden Tokyo och vidare till Japans högsta berg Fuji där vi upplever den skiftande naturen. Vi tar oss sedan till kejsarstaden Kyoto för att slutligen nå den toppmoderna staden Osaka.
Japan – Soluppgångens land kan genomföras på egen hand eller tillsammans med Solresors guide. Boka upplevelsepaketen för att få ut så mycket som möjligt av Japans historia, kultur och nutid.

Exempel på vad du upplever under rundresan Japan – Soluppgångens land:
• Storstaden Tokyo
• Det heliga berget Fuji
• Vackra Hakone
• Kejsarstaden Kyoto
• Osaka – Japans skafferiResan omfattar en 10 dagars rundresa i Japan. 

Notera att rundresan kan göras på egen hand. Det innebär att tillgången till Solresors reseledare är begränsad. Vid bokning av upplevelsepaketen ingår guidade stadsrundturer samt utflykter och vår svensktalande reseledare är med på hela resan.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

8 Nätter 23649 kr
23899 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Köpenhamn (CPH)

Om Japan

En resa genom Japan är en kontrastrik upplevelse. Japan pendlar mellan det gamla och det nya, det senaste inom högteknologi varvas med traditionella tempel och klassiska tehus.

Japan betyder ”solens ursprung” och landet kallas ibland för ”soluppgångens land”. Kejsardömet lockar med oslagbar vacker natur, mytomspunna tempel och grönskade trädgårdar. Landet räknas idag som en av världens största ekonomier.

Under Solresors rundresa i Japan utforskas de mittersta delarna av landet, från Tokyo via Fuji till Kyoto och Osaka. Vi har plockat ut det bästa som ö-riket erbjuder - från både det nutida och historiska Japan.

Vänta inte alltför länge - boka din rundresa till Japan idag!

Fakta

Huvudstad
Tokyo.

Invånarantal
127 miljoner.

Nationaldag
11 februari.

Tid
Svensk vintertid +8, sommartid + 7 timmar

Valuta
Yen. 100 Yen är ca. 8 SEK. (feb 2017)

Klimat
Klimatet är generellt sett ett tempererat monsunklimat med fyra åtskilda årstider. Somrarna är som regel varma och fuktiga medan vintrarna är relativt milda.

Solresor
Svensktalande färdledare.

Dela nuvarande URL via E-mail