Exotiska Bali

Reslängd
12 Nätter
Frånpris per person 19999 kr

Packa endast det nödvändigaste och res till Bali. Upptäck balinesisk kultur, natur, religion och vardagen på landsbygden. Hitta inre frid på världens finaste stränder. Upplev färgglada tempel, aktiva vulkaner, orörd regnskog, gröna risfält, vackra palmbeklädda stränder och träffa de leende människorna som generöst delar med sig av sina liv. Efter en veckas rundresa med Balis största upplevelser får vi koppla av och smälta intrycken i underbar miljö vid Sanurs vackra sandstränder.

Exempel på vad du upplever under rundresan Exotiska Bali
• Se delfiner i sin egna miljö på nära håll.
• Lär dig allt om pärlor och produktionens all faser.
• Cykla ”The Batur trail”
• Besök på en saltfarm.
• Avslappning vis Sanurs vackra stränder.Resan omfattar en 14 dagars rundresa på Bali
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide. 

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår
 • Se delfiner i sin egna miljö på nära håll.
 • Lär dig allt om pärlor och produktionens all faser.
 • Cykla ”The Batur trail”
 • Besök på en saltfarm.
 • Avslappning vis Sanurs vackra stränder.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1-2
Sverige - Bali
Sverige - Bali

Vi lämnar Skandinavien, flyger via Doha och anländer till Bali sent på kvällen lokal tid. Vår svenska färdledare möter oss i ankomsthallen och i samlad trupp åker vi till vårt hotell för natten. Hotellet ligger i hjärtat av Kuta med gångavstånd till både stranden och shoppingcentret. Vi checkar in direkt för att få en god natts sömn innan vi påbörjar vår spännande rundresa.

Dag 3
Södra Bali – Pemuteran
Södra Bali – Pemuteran

Efter frukost påbörjas vår rundresa runt exotiska Bali och turen startar med ett besök till Taman Ayun, ett tempel från 1600-talet i vacker miljö. Därefter fortsätter vi vår väg genom staden Antosari och vidare längs den södra kusten. Vänder vi blicken västerut kan vi se hur den fascinerande nationalparken Taman reser sig högt över de vackra risterrasserna. Vi gästar den färgrika marknaden i Bajra och stannar till vid den stora Pulukanplantagen där vi får lära oss mer om framställningen av till exempel: gummi, nejlikor och kokos. Efter lunch fortsätter vår tur till det hinduiska templet Rambut Siwi, som byggdes under 1600-talet. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell i Pemuteran. Innan middagen serveras finns möjligheten att njuta av ett dopp i havet eller i poolen medan den vackra solnedgången närmar sig.

Dag 4
Dag 4 Pemuteran - Lovina
Dag 4 Pemuteran - Lovina

Upptäck en hel värld under havsytan. Efter frukost går idag färden vidare till ett nybildat rev utanför Pemuteran och under förmiddagen finns det möjlighet att snorkla. Efter lunch får vi ta del av ett nytt och intressant projekt på Bali, nämligen odling av ostron och pärlor. Vi får höra allt om produktionens alla faser och har vi tur kanske vi även hittar en pärla i ett av ostronen. De senaste 20 åren har Bali satsat mycket på lokalproducerat vin och vårt nästa stopp på vägen blir en av dessa vinodlingar. Det mest välkända vinet i området är Hatten rosévin, som produceras av Isabelladruvan. Vi får besöka vinodlingen, lära oss om konsten att tillverka vin och får även smaka på de ädla druvorna. Innan vi når fram till dagens slutmål Lovina, stannar vi till vid de varma källorna i Banjar. Hit kommer folk för att njuta av varma bad, som är välgörande för både kropp och själ och det finns många bassänger att välja mellan. Parken som omsluter källorna är väldigt vacker med flera sorters blommor och träd. Efter vårt avslappnade bad i de läkande källorna kör vi till vårt hotell i Lovina, där vi äter en gemensam middag. Innan dess rekommenderar vi att gå ner till stranden och titta på den fantastiska solnedgången!

Dag 5
Lovina - Ubud
Lovina - Ubud

Tidigt på morgonen seglar vi ut från stranden för att titta på delfiner. Stora flockar av delfiner samlas ofta utanför Lovina på sin väg ut mot djupare vatten. Det är alltid lika fascinerande att se dessa varelser hoppa upp nära båten. Efter resan till sjöss tar vi oss österut genom små byar och stannar till för en uppfriskande vandring genom vacker natur och plantager till det 35 meter höga vattenfallet Gitgit. Har vi tur kan vi här få se vilda apor som söker sig till fallet för att dricka. Därefter kör vi upp mot höglandet och blickar ut över de dubbla sjöarna som är en del av den stora vulkankratern vid Beratansjön. Kanske kan vi även här se vilda apor längs vägen ner i kratern. Efter en god lunch besöker vi vattengudens tempel intill sjökanten och få veta mer om områdets kultur och hur tre olika religioner lever i harmoni med varandra. Vi beger oss vidare till fruktmarknaden i Bedugul, där vi bland annat kan köpa orkidéfrön och färsk frukt. Vår färd för dagen slutar i Ubud, som är Balis konstnärliga mecka. Här bor vi centralt och har därför gångavstånd till det mesta. Innan middagen serveras för kvällen får vi uppleva en uppvisning av den speciella och berömda Kecak-dansen.

Dag 6
Ubud
Ubud

Idag ska vi cykla ”The Batur trail”. Vi använder oss av mountainbikes som passar för landskapet och som är enkla att hantera. Tidigt på morgonen cyklar vi upp mot Kintamani-kratern och njuter av utsikten utöver Baturvulkanen på 1717 meters höjd. Efter lite förfriskningar trampar vi vidare i maklig takt genom landsbygden, vi passerar små byar och pausar flera gånger under vägen. Härifrån är det mest nedförsbacke. Från cykeln kommer vi nära inpå lokalbefolkningen och får en inblick i det ”riktiga” Bali. Vi avslutar turen med en god lunch innan vi vänder tillbaka till hotellet. Resten av dagen tillbringas på egen hand i Ubud, där du t.ex. kan besöka olika konstgallerier, få en avslappnande massage, handla träsniderier eller besöka stadens berömda marknad.

Dag 7
Ubud - Candidasa
Ubud - Candidasa

Efter frukosten sätter vi kurs mot fler av öns fantastiska sevärdheter. Vi besöker det största templet i området, Pura Kehen, som är ett bergskloster byggt på terrasser och dessutom Banglis egna bytempel. I staden Klungkung, som var ett av Balis sista kungadömen, besöker vi det gamla kungapalatset. Vi får även se det gamla rådhuset, Kertagosa, som är en av de vackraste byggnaderna från den här tiden. I den gamla paviljongens tak kan vi se fantastiska målningar, som bland annat beskriver de hemska straff fångarna fick förr i tiden. Innan det är dags för lunch besöker vi de vackra risfälten i Rendang där vi promenerar bland de vackra terrasserna och får lära oss mer om odlingen av ris. Risfälten är de du ofta ser porträtterade på vykort från Bali och nu har du själv chans att ta bilden! Efter lunch passerar vi byarna Selat och Bebandem. Vi besöker Sibetanplantagen, där salak odlas. Frukten salak växer på palmträd och kallas också för ormägg eller snake fruit på grund av sitt ormliknande skal. Innan vi når den mysiga staden Candidasa på den östra sidan av Bali hinner vi också med ett stopp vid det vackert belägna vattenpalatset Tirta Gangga. Tirta Gangga betyder ”vatten från Ganges” och palatset byggdes i mitten av 1940-talet. Framme i Candidasa checkar vi in på hotellet och resten av eftermiddagen tillbringas på egen hand. Vi njuter av havsutsikten och den härliga poolen.

Dag 8
Candidasa - Sanur
Candidasa - Sanur

Vi äter vår frukost och beger oss sedan vidare för att besöka Aga-stammen i Tenganan. Stammen är känd för sin musik och för sina fina väverier. På vägen tillbaka mot Sanur besöker vi en av de många saltfarmarna som ligger här. Vi gör ett stopp vid saltfarmen, Kusamba, som producerar havssalt både för eget bruk och för export. Innan lunch hinner vi även med ett besök i staden Celuk, som är känt för sina många hantverk, där vi besöker ett lokalt väveri och ett centrum för silversmide. Framåt eftermiddagen når vi vårt sista stopp på resan, staden Sanur. Här får vi uppleva färgprakten och dofterna på en orkidéfarm samt besöka en lokal vinhandlare i staden. Innan vi checkar in på valt hotell för några dagars sol och bad och avkoppling avslutar vi rundresan med en gemensam middag.

Dag 9-13
Sanur
Sanur

Efter händelserika dagar finns det nu tid till att smälta alla våra intryck. Njut av fina hotell, soliga dagar på stranden eller vid poolen, massage, fantastisk mat eller andra aktiviteter som ger dig en härlig avslutning på en spännande resa. Hemresan påbörjas på kvällen dag 13, då transfern tar er till flygplatsen.

Dag 14
Hemresa
Hemresa

Strax efter midnatt lyfter flyget tillbaka mot Skandinavien, där vi landar tidigt på morgonen – förhoppningsvis fyllda av intryck från en upplevelserik resa.

Allt detta ingår

 • Guidade tempelbesök
 • Besök på olika plantager
 • Besök av lokala marknader
 • Snorkelutflykt
 • Besök på pärlfarm
 • Besök på vingård och vinprovning
 • Bad i varma källor
 • Delfinsafari
 • Dansuppvisning
 • Cykeltur i Ubud
 • Besök i Klungkung
 • Vandringstur bland risfälten
 • Möjlighet att låna snorkelutrustning
 • Besök hos en Aga-stam
 • Inträden till samtliga sevärdheter enligt program
 • Svensktalande färdledare, engelsktalande lokalguide
 • Frukost alla dagar
 • Helpension (exkl. dryck) från dag 3 till och med lunch dag 8
 • Fem nätter med sol och bad på valt hotell
 • Sex nätters övernattning på bra mellanklasshotell under rundresan
 • Alla transfers och transporter enligt program
 • Flyg t/r Skandinavien-Bali med Qatar Airways via Doha
 • Alla måltider ombord på flyget
 • All dryck ombord på flyget

Dela nuvarande URL via E-mail