Burma – Mystikens land

Var med om en spännade rundresa i det mytomspunna landet med de vackra solnedgångarna. Upplev storstaden Rangoon och njut av 2200 pagoder i Bagan. Se Mandalay som Kipling gjorde och var med om Inlesjöns mystik. Allt avslutas vid kritvita paradisstränder i Ngapali Beach!

Exempel på vad du upplever under rundresan Mystikens land
• Myllrande storstaden Rangoon
• Bagans stora utbud av pagoder
• Inthafolket, flytande byar och barnhem vid Inle Lake
• Flodbåtstur i kvällssolen
• Klosterbesök i ShwenandawResan omfattar en 15 dagars rundresa i Burma
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår
 • Myllrande storstaden Rangoon
 • Bagans stora utbud av pagoder
 • Inthafolket, flytande byar och barnhem vid Inle Lake
 • Flodbåtstur i kvällssolen
 • Klosterbesök i Shwenandaw
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Rangoon
Skandinavien - Rangoon

Vi lämnar Skandinavien och flyger, via Bangkok, till Burmas tidigare huvudstad Rangoon. Med sina fem miljoner invånare är det Burmas största stad och det landets kommersiella centrum. Vi landar tidigt på morgonen och möts av Solresors guide på flygplatsen. En kortare sightseeing väntar innan vi checkar in på vårt hotell.  Det ges tid för avkoppling innan vi på kvällen ses och avnjuter en middag tillsammans och laddar inför mötet med Rangoons alla sevärdheter.

Dag 3
Rangoon
Rangoon

Efter frukost är det dags för oss att bekanta oss med Rangoon. Vi börjar med att besöka det gyllene templet Botataung. Vi fortsätter sedan ned mot floden där vi äter lunch på en lokal restaurang med hamnlivet som utsikt. Efter lunch tar vi oss till Rangoons centrala delar, vi besöker templet Chaukhtatgyi och tar oss sedan till trädgården Kandawgi. Här finns bland annat Karaweik, ett imponerande pråm-palats på sjön. Rangoons Chinatown blir vårt nästa stopp och sedan den kända marknaden Bogyoke Aung San med sina cirka 2000 butiker som i första hand säljer hantverk. Varför inte införskaffa ett par fina tofflor som är lätta att ta av och på under alla tempelbesök eller en longyi (burmesisk sarong)?
En heldag i Rangoon är inte fulländad förrän du besökt Asiens kanske mest enastående pagoda, Shwedagon. Det magnifika templet är 2500 år gammal, 98 meter hög och täckt med ett tjockt lager av rent guld. Det är översållat med diamanter och andra ädelstenar. Här ser vi solen gå ner och vi återvänder till hotellet för en välbehövlig vila.

Dag 4
Rangoon - Bagan
Rangoon - Bagan

Efter frukost tar vi flyget till den antika staden Bagan, känd för sina cirka 2200 pagoder och dagen ägnas åt flertaliga besök i några av de mest kända. Tempelstaden uppfördes kring 800-talet och var huvudstad i Paganriket fram till mongolerna anföll 1287. Vi ger oss ut i de magiskt vackra omgivningarna. Mängder av pagoder sticker upp överallt och det är bara att hänföras av denna arkeologiska skatt. 

Dag 5
Bagan
Bagan

Burma är känt för sina många tempel och vackra solnedgångar. Soluppgången kan vara lika magisk och för de som vill finns möjligheten att boka en luftballong (mot kostnad) för att sakta flyga över templen i morgonljuset.
Efter frukost besöker vi den spännande och färgstarka morgonmarknaden i Nyaung U. Här säljs och hanteras allt mellan himmel och jord. Passa på att fynda souvenirer. På förmiddagen fortsätter vi ut på landsbygden för att se livet i de lokala byarna. Vi kommer att besöka en byskola och även pagodan Dhammayazika där det utlovas en fantastisk utsikt över Bagans tempelstad.
När vi återvänder på eftermiddagen besöker vi en hantverksstad för lackarbete. Burma har en lång tradition av tillverkning inom lack och det var i Bagan som det började. Vi kommer att få följa hela processen för hur de unika burmesika hantverken blir till. På kvällen samlas vi åter för att avnjuta en middag ackompanjerad av klassisk och traditionell burmesisk dockteater med marionetter.

Dag 6
Bagan - Mandalay
Bagan - Mandalay

”Vägen till Mandalay”, skrev poeten och författaren Rudyard Kipling 1892, om en brittisk soldats längtan efter det exotiska Asien. Efter vi landat i den omsjungna staden kliver vi ombord på en båt som tar oss över Ayeyawaddi och vi börjar med dagens första sevärdhet, Mingun Pathodawgyi. Pagoden var tänkt att bli den största i världen när den började byggas av kung Bodawpaya i början på 1800-talet. Den blev aldrig färdigställd men är idag en imponerande syn. Vi ser också den tyngsta ringande klockan i världen, Mingun Bell och fler tempel.
När vi avnjutit lunch fortsätter vi vår rundtur och besöker Mahamuni-Buddha, som är den mest respekterade Buddhan i hela Burma. Den är förgylld med ett ton tjockt lager av rent guld och översållad med massor av diamanter, rubiner, safirer och pärlor. Vi får även lära oss mer om hur bladguld tillverkas i ett av Mandalays kända hantverksområden. Därefter besöker vi Kuthodaw Pagoda, som är känd för att inneha världens största bok. Vi passerar senare även klostret Shwenandaw med dess vackra gamla träsniderier innan vi avslutar dagen med ett besök på Mandalay Hill. Härifrån njuter vi av utsikten från toppen över Mandalay och förhoppningsvis ser vi en fantastisk solnedgång.

Dag 7
Mandalay - Amarapura & Inwa
Mandalay - Amarapura & Inwa

Idag besöker vi de två tidigare huvudstäderna i Burma. Vi startar med att köra till Amarapura och inleder med Mahagandayonklostret som är hem för mer än 1000 buddhistmunkar. Vi tar en tur på världens längsta teakträbro U Bein, över sjön Taungthaman.
Efter lunch beger vi oss till Inwa, också en av Burmas tidigare huvudstäder. Häst och vagn väntar på att ta oss runt till stadens höjdpunkter. Vi kommer få se det ”lutande tornet i Ava” Maha Aungmye Bonzan och det eleganta teakträklostret Bagaya Kyaung. Vi ser även ett stort antal lämningar av byggnader och ruiner från den forna storhetstiden innan vi återvänder till Mandalay. Det här är en dag då vi får uppleva det riktiga livet på landsbygden men även lära oss hur mäktigt Burma var en gång i tiden.

Dag 8
Mandalay - Heho - Inle Lake
Mandalay - Heho - Inle Lake

Tidig morgon tar vi flyget till Heho och landar i Pindaya-regionen. Regionen är känd för sina vackra bergsterrasser med planteringar av olika grönsaker och ris. När vi når Inle Lake tar vi båten ut på sjön. Vårt första besök är på ett barnhem i en by längs sjökanten. Vi fortsätter sedan till sjöns huvudpagod Phaungdaw U Pagod, berömd för sina fem Buddhastatyer. Vi gör ett kort besök i en by där vi kan se den traditionella tillverkningen av Buddhabild från torkat pulver av blommor. På vägen till vårt hotell kommer vi att se de många flytande trädgårdarna. Vi når slutligen vårt hotell vid sjön, som kommer att vara vårt hem de närmaste dagarna.

Dag 9
Inle Lake
Inle Lake

Livet på Inle Lake är unikt. Vid och på sjön bor och arbetar inthamänniskor som betyder ”söner i sjön”. Vissa lever i flytande hus och andra bor i hyddor byggda på styltor. De lever huvudsakligen på fiske men många odlar också grönsaker i sina flytande trädgårdar. Vi seglar runt mellan de små flytande byarna och besöker bland annat byn Indein med dess särskilda pagoder. I en annan by på sjön, Innpawkhone, som specialiserar sig på sidenvävning, får vi chans att se ett väveri. Efter besöket i Indein åker vi åter ut på sjön. Här beskådar vi hur fisk fångas ett annorlunda sätt. Tekniken är unik – ståendes på ett ben ror fiskaren båten med det andra benet och en arm, samtidigt som han fiskar med sin lediga hand. Vi besöker en båtfabrik som tillverkar de traditionella båtarna och sedan får vi se tillverkningen av den gigantiska burmesiska cigarren. Efter en hel dag på sjön drar vi oss tillbaka till hotellet och får möjlighet att njuta av den underbara solnedgången.

Dag 10
Inle Lake - Ngapali Beach
Inle Lake - Ngapali Beach

Tidig morgon flyger vi till Thandwe vid kusten. Väl framme kör bussen den korta resan till Ngapali Beach som är vackert beläget vid Bengaliska viken. Vi checkar in på vårt hotell som ligger direkt på den palmbeklädda stranden. Många vill likna platsen vid paradiset och här får vi nu möjlighet att smälta rundresans många intryck under några ljuvliga dagar.

Dag 11-13
Ngapali Beach
Ngapali Beach

Sköna lata dagar väntar dig på den härliga stranden eller varför inte promenera omkring och upptäcka omgivningarna och det lokala livet i den lilla fiskebyn? Njut av häftiga upplevelser, god mat till fantastiska priser och rofylld avkoppling under dina dagar i Ngapali Beach.

Dag 14-15
Ngapali Beach - Skandinavien
Ngapali Beach - Skandinavien

Sista dagen checkar vi ut från vårt hotell vid lunchtid och beger oss tillbaka rundresans start - Rangoon. Beroende på flygets avgångstid kan vi få njuta av fritid med shopping eller besöka någon sevärdhet. Vi tar oss sedan mot flygplatsen och flyger via Bangkok tillbaka till Skandinavien.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Stadsrundtur i Rangoon
 • Guidad rundtur i Bagan med omgivningar
 • Kvällstur med flodbåt på Ayeyawaddin
 • Stadsrundtur i Mandalay
 • Besök i Shwenandaw klostret
 • Besök på Mandalay Hill
 • Stadsrundtur i Amarapura
 • Besök vid Teak Bridge U Bein
 • Stadsrundtur i Inwa
 • Besök på barnhem vid Inle Lake
 • Besök hos Inthafolket på Inle Lake
 • De flytande byarna på Inle Lake
 • Alla inträden enligt program
 • Svensktalande färdledare, engelsktalande lokalguider
 • Boende vid stranden i Ngapali Beach
 • 12 nätter på hotell av god mellanklass
 • Daglig frukost
 • 7 luncher dag 3 - 9
 • 8 middagar dag 2 - 9
 • Flyg t/r Rangoon med Thai Airways
 • Måltider och viss dryck ombord på internationella flighter
 • 5 inrikesflygningar i Burma
 • Flygskatter för alla flygningar
 • Alla transporter enligt program

Dela nuvarande URL via E-mail