Sydafrikas Big Five

Reslängd
7 Nätter
Frånpris per person 19749 kr
19999 kr
Se alla avgångar

Upplev det fantastiska djurlivet på nära håll! På denna resa kommer du att bo mitt i centrum av den fascinerande naturen och de vackra savannerna i Sydafrika. Här bor du i bekväma lodger i Kololo Game Reserve där vilda djur strövar fritt. Här bor endast växtätande djur så du kan lugnt promenera eller cykla runt i det otroliga landskapet. Endast 200 meter från din lodge hittar du Welgevonden Game Reserve där ”The Big Five” - elefant, noshörning, lejon, buffel och leopard lever! Under denna resa kommer du komma så tätt inpå naturen som det bara går, du kommer under ledning av erfarna rangers uppleva naturen på nära håll, både till fots och i game drive-fordon. På resan kommer du även få lära dig mer om Sydafrikas historia och du kommer besöka Pretoria, Johannesburg och Soweto där vi utforskar historiska landmärken och lyssnar på historier om kampen mot apartheid.

Exempel på vad du upplever under rundresan Sydafrikas Big Five
• Möjlighet att se ”The Big Five”
• Guidad stadsrundtur i Johannesburg
• Game drives i Welgevonden Game Reserve
• Game drives i Kololo game reserveResan omfattar en 10 dagars rundresa i Sydafrika. 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Möjlighet att se ”The Big Five”
 • Guidad stadsrundtur i Johannesburg
 • Game drives i Welgevonden Game Reserve
 • Game drives i Kololo game reserve
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst till Sydafrika
Ankomst till Sydafrika

Nu har vi packat väskorna och stiger på flygplanet som ska ta oss till Sydafrika där en magisk safariresa väntar oss.

Dag 2
Stadsrundtur i Pretoria
Stadsrundtur i Pretoria

Efter ankomsten i Johannesburg möts du av vår svensktalande guide. Vi börjar norrut och vi passerar Sydafrikas huvudstad Pretoria där vi tar en liten rundtur. Pretoria var en gång navet för apartheidregimen, men den vackra staden är nu mer avslappnad. Staden känns mer afrikansk än exempelvis Johannesburg och stadens barer och restauranger är mindre kosmopolitiska. Själva namnet Pretoria var en symbol för förtryck och du kommer få höra berättelser om staden och Sydafrikas historia före och efter apartheid.

Union Buildings är den mest kända byggnaden i Sydafrika och vi tar ett stopp vid detta vackra landmärke som ligger på toppen av en kulle och ger ostörd utsikt över Pretorias skyskrapor. Union Building huserar även som kontor åt Sydafrikas president och den sydafrikanska regeringen.

Efter Pretoria kör vi till vår lodge som ligger i Kololo i den vackra provinsen Limpopo. Kololo gränsar till Welgevonden Game Reserve,  som ligger endast 200 meter från vår stuga.

Efter ankomst till vår lodge har du eftermiddagen på dig att utforska Kololo eller varför inte njuta av poolen? Efteråt äter vi middag i restaurangen.

Dag 3
Vår första game drive i Kololo
Vår första game drive i Kololo

Vi börjar dagen tidigt och beger oss ut  på en game drive innan frukost. Kololo Game Reserve är den perfekta safaridestinationen: fri från malaria, barnvänlig samt hem till en stor variation av djur som impala, kudu, strimmig gnu, zebra, eland, nyala, vattenbock, giraff, blesbuck och buskbock. Fågelskådare kan njuta av mer än 300 fågelarter och du kommer få en oförglömlig morgon!

Resten av dagen är fri att utforska Kololo, här kan du bland annat promenera eller ta en cykeltur i de vackra omgivningarna. Här är det säkert och inga farliga djur håller till inom området. Under kvällen serveras en trevlig middag i restaurangen.

Dag 4
Big Five safari
Big Five safari

Vi beger oss till Welgevonden denna morgon för en tidig game drive. Welgevonden Game Reserve är en 38 200 hektar stor game reserv i Water District, Limpopo. Welgevonden är hem för över 50 olika däggdjur inklusive ”the Big Five” som egentligen är en jägarterm och hänvisar till de fem stora och farliga djuren som bor på Afrikas savanner: lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning.

Mångfalden i Welgevonden Game Reserve har en bred artrikedom av djur med grässlätter rika på antiloper. Det suggestiva vildmarksområdet erbjuder en exklusiv och intim upplevelse av den afrikanska bushen och endast ett begränsat antal gäster har tillgång till reserven vid samma tidpunkt. Här tillåts inga privata fordon, vilket garanterar minimal mänsklig påverkan och detta skapar den ultimata vildmarksupplevelsen.

Efter morgonens game drive återvänder vi till Kololo för en stärkande frukost och på eftermiddagen kan du återigen få njuta av en game drive i Kololo tillsammans med en av våra kvalificerade guider. På kvällen serveras middag i restaurangen.

Dag 5
Eftermiddagssafari
Eftermiddagssafari

Morgonen är fri att utforska Kololo eller så kan du välja att koppla av vid poolen och njuta av vyerna över det vackra landskapet och djuren som strövar omkring.

På eftermiddagen hämtar våra guider upp dig för en game drive som pågår under cirka tre timmar i Welgevonden Game Reserve. Du kommer aldrig tröttna på den vackra naturen och alla spännande djur och förhoppningsvis kommer du att få se mer av the Big Five!

Dag 7
Ännu mer safari
Ännu mer safari

På morgonen tar vi en promenad i bushen för att se djuren när de är som mest aktiva. Detta är även det bästa sättet att uppleva naturen på eftersom du kommer nära in på djuren. Under hela promenaden kommer du vara under ledning av  certifierade rangers som visar oss runt och hjälper oss att bli ett med naturen. När vi återvänder till vår lodge är det dags för frukost, sedan kan vi återvända till våra rum eller koppla av runt de trevliga omgivningarna.

Under eftermiddagen kommer du åter få se de stora djuren i Welgevonden Game Reserve! Vi tar oss ut på en tre timmar lång game drive i Welgevonden. I skymningen stannar vi till för att njuta av en drink medan solen gå ner i de spektakulära omgivningarna.

Vi kommer att vara tillbaka i Kololo i tid för middag.

Dag 8
Kololo game drive
Kololo game drive

Det blir ännu en tidig morgon med en game drive innan frukost i Kololo. Mångfalden av djur och den magnifika utsikten kommer få dig att häpna och ge dig stor erfarenhet av de vilda sydafrikanska djuren.

Resten av dagen är fri att utforska Kololo eller koppla av. Middag serveras i restaurangen på kvällen.

Dag 9
Game drive och bush walk
Game drive och bush walk

Idag kan vi se framemot en tre timmar lång game drive i Welgevonden innan frukost. Vi spanar efter djuren medan vi rör oss över den mäktiga savannen samt floder, sjöar och bergslandskap. När vi väl är tillbaka i Kololo väntar en härlig frukost. Vi samlar kraft under dagen fram till eftermiddagen då vi beger oss ut en sista gång. Nu ska vi ut på en guidad promenad genom bushen, en s.k. bush walk, där vi får uppleva de vilda djuren på nära håll.

Efter ännu en händelserik dag vilar vi en stund innan det är dags för middag i restaurangen.

Dag 10
Johannesburg, Soweto och hemfärd
Johannesburg, Soweto och hemfärd

På morgonen checkar vi ut från vår lodge i Kololo och beger oss till Johannesburg, Sydafrikas största stad med en befolkning på 4,5 miljoner invånare. Men innan vi stannar i Johannesburg tar vi ett kort stopp i Soweto som under apartheidtiden var en sovstad för de svarta som arbetade inne i Johannesburg. Staden blev symbol för apartheidtiden och det var här som tusentals svarta studenter marscherade i fredlig protest mot den undermåliga undervisningen. Dessa protester möttes med våld från regimen och resulterade i att många unga skolungdomar dödades eller sårades svårt av militären. I Soweto hittar du även den forne presidenten Nelson Mandelas hem som idag är ett museum där vi gör ett stopp innan vi kör vidare till flygplatsen. Vi lyfter på kvällen och landar dagen efter.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur till Johannesburg.
 • Transfer flygplats tur/retur.
 • Sju nätter i lodge av god standard
 • Middag sju kvällar
 • Frukost sju dagar
 • Te och kaffe på rummet
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokalguide
 • Guidad stadsrundtur i Johannesburg och Soweto
 • Dagliga aktiviteter i Kololo
 • Fyra stycken game drives i Welgevonden
 • Guidad stadsrundtur Pretoria
 • Gratis WiFi (dock kan uppkopplingen uppfattas som långsam och det kan förekomma drift-störningar)

Inkvartering

Under hela vistelsen bor du på Kololo Game Reserve Lodge som ligger ett stenkast från safariområdet Welgevonden. I huvudbyggnaden hittar du restaurangen där du intar både frukost och middag. Terrassen erbjuder en fantastisk utsikt över slätterna och precis nedanför finns en pool där du kan koppla av efter de spännande safariupplevelserna.

Lodgerna har alla facilliteter du kan tänkas behöva så som eget badrum, telefon, WiFi och en veranda där du kan koppla av och blicka ut över djuren som betar fritt.

Observera att vi befinner oss ute i bushen och WiFi-uppkopplingen kan vara instabil.

Vistelsen är med halvpension.

Kololo safari

Dela nuvarande URL via E-mail