• Rundresor

Ditt livs äventyr börjar här!

Solresor erbjuder ett trettiotal rundresor runt om i världen. Upplev exotiska djur, vacker natur, nya smaker och möten med landets befolkning. Våra svensktalande guider tar dig med på en oförglömlig resa – följ med!

  • Intresseanmälan

    Är din önskade resa fullbokad eller ännu inte bokningsbar? Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart det finns lediga platser.

Afrika

Kenya

Masai Mara i Kenya är kanske världens mest kända plats för att se stora vilda djur på nära håll under en klassisk safari. Här möts du av ett rikt djurliv i mäktiga landskap - allt från snöklädda bergstoppar och brusande floder till lummig regnskog och en nästan oändlig grässavann. Få naturupplevelser för livet på en rundresa i Kenya!

Marocko

Res till färgstarka Marocko i nordvästra Afrika - ett land med ett intressant kulturarv, fantastisk arkitektur och storslagna byggnadsverk. Här hittar du också färgsprakande marknader och storstäder samt en varierad natur med såväl bergskedjor och ökenlandskap som frodiga oaser och fina stränder. Boka din resa idag och låt äventyret börja.

Sydafrika

På en rundresa i Sydafrika märker du snart att det är ett mycket stort land med en slående vacker natur och mycket att uppleva. Höga berg, otaliga prunkande vingårdar och en underbar kuststräcka gör din upplevelse här komplett. Bland annat ingår den så omtyckta staden Kapstaden i båda våra rundresor - en vistelse i Mother City är ett absolut måste när du här.

Tanzania

Storslagna Serengeti är en av världens största slätter. Här samlas stora mängder djur och du kan uppleva rytande lejon, badande flodhästar och betandes giraffer på nära håll. Edens lustgård – Ngorongoro, är en naturupplevelse av sällan skådat slag. Få både Big Five och sanslöst vackra stränder på Zanzibar under vår rundresa till Tanzania!

Kalender - Afrika

Rundresa Avresor från 2017 2018 Reslängd
Karen Blixen Safari Stockholm, Köpenhamn 9/11, 17/11 6/2 28/2 14 dagar
Makalösa Marocko Stockholm, Köpenhamn 11/11, 18/11 24/3, 31/3 8 dagar
I Sydafrikas hjärta Stockholm, Köpenhamn 6/11 22/1, 19/2, 12/3 14 dagar
Sydafrikas Big Five Stockholm, Köpenhamn 15/11 31/1, 28/2, 28/3 10 dagar
Sydafrikas största upplevelser Stockholm, Köpenhamn 19/11 4/2, 4/3, 25/3 17 dagar
Karibu Tanzania och Zanzibar Stockholm, Köpenhamn   25/1, 15/2 13 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Asien

Burma

Välkommen till landet med de underbara solnedgångarna på Sydostasiens fastland. Här väntar upplevelser som den myllrande storstaden Rangoon, den fantastiska atmosfären på Inlesjön, det sagolika paradiset Ngapali Beach, en obeskrivligt vacker solnedgång över 2 200 pagoder i Bagan och mycket mer. Upptäck Burma, mystikens land, på en rundresa!

Indien

Under Solresors rundresa i Indien upplever du en färgexplosion av kontrastrika möten med det indiska samhället. Följ den ”Gyllene triangeln” och imponeras av maharajapalatsen och ståtliga Taj Mahal. Få byggnadsverk kan mäta sig med den detaljerade arkitektur som finns i Indien. Upptäck Djungelboken i äkta Kipling-anda i Ranthambore – tigerns land och rundresan avslutas med lata dagar vid Goas paradisstränder.

Indonesien/Bali

Bali är Indonesiens enda ö där majoriteten av befolkningen är hinduer och på en rundresa hit upplever du balinesisk kultur, natur, religion och vardagen på landsbygden. Boka din resa redan idag och få allt du kan önska dig av en riktig drömsemester - magiska tempel, gröna risfält, ljuvliga stränder, vulkaner och vackra kratersjöar som är en fröjd för ögat.

Japan

Kejserliga Japan stoltserar med högteknologiska lösningar och med en fingertoppskänsla för modernitet. Bakom Tokyos skyskrapor tornar det heliga berget Fuji upp sig med sitt magiskt vackra landskap. Upptäck kontrasterna i de fridfulla zen-trädgårdarna med det myllrande folklivet i Tokyo, Osaka och Kyoto.

Kambodja

I hjärtat av Sydostasien ligger en oexploaterad juvel – Kambodja – och lockar med den mytomspunna tempelstaden Angkor. Kliv in i en förtrollad värld av grönska, vackra tempel och genuin värme från det kambodjanska folket. Under Solresors rundresa i det lilla landet med stort hjärta får du uppleva landsbygden, huvudstaden Phnom Penh och du får även en stark inblick i den omvälvande nutidshistorien.

Sri Lanka

På en rundresa till denna paradisö sydost om Indien möts du av en stor naturlig skönhet. Sri Lanka är fyllt av smaragdgröna tropiska skogar, böljande landskap med teplantager, ett rikt djurliv, paradisliknande sandstränder och lockande korallrev fyllda av tropiska färgglada fiskar. Här finns också en spännande historia och en rik kultur. Vad vill du uppleva?

Vietnam

Res till Vietnams spektakulära natur och många kulturupplevelser - på en rundresa hit kombinerar du imponerande landskap, lokala traditioner och vackra farvatten med ren avkoppling - dessutom i Sydostasiens underbara klimat. Hanois gamla kvarter och Halongbuktens smaragdgröna vatten är några exempel på vad som ingår under en rundresa hit.

Kalender - Asien

Rundresa Avresor från 2017 2018 Reslängd
Mystikens Burma med Vietnam eller Thailand Stockholm, Köpenhamn 15/11 17/1, 14/2, 14/3 17 dagar
Färgsprakande Indien Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 7/11 30/1, 20/2, 13/3, 3/4 14 dagar
Exotiska Bali Stockholm, Köpenhamn 30/9, 14/10   14 dagar
Magiska Bali Stockholm, Köpenhamn 17/11, 1/12 19/1, 2/2, 16/2, 2/3, 16/3 17 dagar
Japan - Soluppgångens land Stockholm, Köpenhamn 9/9   10 dagar
Kambodja - Indokinas juvel med Vietnam eller Thailand Stockholm, Köpenhamn 29/11 31/1, 28/2 17 dagar
Indiska Oceanens smaragd Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 15/11, 29/11 31/1, 14/2, 28/2 16 dagar
Indiska Oceanens smaragd med Maldiverna Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 1/11 7/2, 21/2, 7/3 16 dagar
Kontrasternas Vietnam Stockholm, Köpenhamn 29/9   15 dagar
Klassiska Vietnam med Burma, Kambodja eller Thailand Stockholm, Köpenhamn 8/11, 22/11 10/1, 24/1, 21/2, 7/2, 21/2, 7/3 17 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Centralamerika

Costa Rica

Trots landets ringa storlek ryms en fantastiskt skiftande natur. Från Stilla Havets vita ensliga stränder och mangroveområden upp mot höglandet med vulkaner och regnskog till de vidsträckta bananodlingarna och de karibiska stränderna. Som resenär är det lätt att bli ödmjuk inför Monteverdes vegetation med sina hängande broar över djupa djungelfåror, en miljö som tagen ur National Geographic.

Kuba

Kritvita stränder, det varma vattnet, högklassiga hotell och den goda maten i all ära, men den största upplevelsen kanske ändå är att åka runt på Kuba. Känslan infinner sig snabbt att göra en tidsresa 60 år tillbaka i tiden. Man får möta det vänliga folket och fylla sina sinnen med dofter, klingande musik, uppleva vackra naturscenerier och se de mest märkliga transportsätt man inte trodde fanns!

Mexiko

På de amerikanska kontinenterna är det inte konstigt att det är Mexiko som har flest platser som UNESCO valt att skydda som kultur- och naturarv i världen. Hela 31 stycken finns det! När sedan omröstningen om de nya sju underverken stod klar så finns även ett av dessa i Mexiko. Mayastaden Chichen Itza på Yucatanhalvön blev en av de utsedda och denna stad får inte missas på en resa till Mexiko!

Avresor Centralamerika

Rundresa Avresor från 2017 2018 Reslängd
Tambor Stockholm,
Köpenhamn
24/11, 15/12 26/1, 9/2, 23/2, 9/3 16 dagar
Cuba Libre Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
15/10, 29/10,
12/11, 26/11
7/1, 14/1, 21/1,
28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3
15 dagar
Kuba - Karibiska drömmar Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
  16/1, 13/2, 13/3 13 dagar
Från aztekerna till maya Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
10/11, 24/11 16/2, 2/3 15 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Europa

Balkan

När du besöker Balkan är historia, kultur och vackra miljöer din ständiga följeslagare. En av Europas äldsta civilisationer låg en gång i tiden här – det Illyriska riket från omkring år 4000 f.Kr. Upptäck områdets höjdpunkter på en rundresa, du får bland annat resa genom flera länder och städer, se hänförande vyer, anrika kloster och lära dig mer om den spännande historien.

Irland

Res till Irland och upplev den smaragdgröna ön på en rundresa full av höjdpunkter och vackra intryck. Du möts av böljande gröna kullar, medeltida slott, anrika kloster, förtrollande trädgårdar, små byar, kända destillerier samt huvudstaden Dublin med sina mysiga kullerstensgator och mysiga pubar. Boka din resa till Irland och upplev landets guldkorn!

Italien

Säg Italien och väldigt många får något drömskt i blicken - det långsmala landet vid Medelhavet har under århundraden lockat besökare från hela världen. Med sina ovärderliga sevärdheter och konstskatter, ett behagligt klimat med ljuvliga stränder och inte minst det berömda italienska köket, är Italien utmärkt för en rundresa. Och det finns många att välja på.

Norge

I vårt grannland i norr finns mycket att upptäcka – inte minst på ögruppen Svalbard. Om du vill spendera lediga dagar i en storslagen natur nära havet med höga berg, djupa fjordar, glaciärer, vattenfall, norrsken och midnattssol passar en rundresa hit perfekt. Visste du att Norge ligger på samma breddgrad som Sibirien, men med ett mycket mildare klimat?

Portugal

Portugal är ett spännande land med många soldagar fördelade under året. Förutom populära och blomstrande vulkanögruppen Azorerna har Portugals fastland, med bland annat anrika huvudstaden Lissabon, mycket att erbjuda i form av god mat, historia, kultur och nöje. Bland annat hittar du flera anrika besöksmål som är upptagna på Unescos världsarvslista

Spanien

Resa till Spanien kan man göra året runt och för oss svenskar lockar kanske framför allt det behagliga klimatet, härliga stränder och avkopplande miljöer - men här finns mycket mer än så. Boka en rundresa och upplev spännande världsstäder, god mat och en intressant kultur i Spanien, men även i Gibraltar och portugisiska Faro.

Kalender - Europa

Rundresa Avresor från 2017 Reslängd
En resa i Illyrien Stockholm 13/9, 20/9 8 dagar
Klassiska Irland Stockholm, Köpenhamn 23/5, 12/9 7 dagar
Kalabriens hjärta och själ Stockholm, Göteborg, Malmö 14/9, 21/9 8 dagar
Rivierans guldkorn Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 19/9, 29/9 8 dagar 
Svalbard 78° nord Stockholm, Köpenhamn 9/8, 16/8 6 dagar
En smak av Portugal Stockholm, Köpenhamn 30/4, 24/9 7 dagar
Diogo de Silves skatt Stockholm, Norrköping 20/6, 12/9, 26/9 8 dagar
Under Andalusiens sol Stockholm, Köpenhamn 16/9, 23/9 7 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Nordamerika

USA

USA – drömmarna och möjligheternas land. På våra rundresor till det förlovade landet kan du välja mellan olika varianter. Gör klassikern som tar dig från öst till väst eller koncentrera dig på enbart västkusten eller östkusten. Låt glittret och glamouren svepa bort dig i Los Angeles och Las Vegas. Se det monumentala Washington. Inspireras av jazzens New Orleans eller imponeras av naturens kraftfullhet i äkta vilda västern-stil. Vad du än väljer – en resa till USA gör dig sällan besviken.

Kalender - Nordamerika

Rundresa Avresor från 2017 Reslängd
Coast to Coast Stockholm, Köpenhamn 19/8 23 dagar
Highlights of east and south Stockholm, Köpenhamn 22/10 16 dagar
Wild west Stockholm, Köpenhamn 28/9 16 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Sydamerika

Argentina/Brasilien

De två största länderna i Sydamerika, Argentina och Brasilien, erbjuder en variation av sällan skådat slag. Från det arktiska klimatet i södra Argentina till de tropiska regnskogarna i Brasilien och Andernas mäktiga bergsmassiv till Pampas gräsbevuxna slätter. Ett naturens underverk är gemensamt för länderna med vattenfallen i Iguazú och kärleken till musik och dans.

Colombia

Under vår väldoftande rundresa i Colombia gör vi nedslag i högt belägna huvudstaden Bogotá, vi far mellan toppar och dalar med flera stopp i den böljande kafferegionen. Upplev den grönskande landsbygden, den koloniala charmen och de kritvita stränderna vid Karibiska havet. Följ med till förvandlingens Colombia!

Avresor Sydamerika

Rundresa Avresor från 2017 2018 Reslängd
Från tango till samba Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
17/11 26/1, 9/2 15 dagar
Colombia - kaffe och karaktär Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
28/10 27/1, 10/2 14 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Dela nuvarande URL via E-mail