Alanya

Alanya

Resor med charter till Alanya - En legendarisk och attraktionsrik semestermetropol vid en av Medelhavets mest omtalade sandstränder, full av glädjeämnen och är väl värd en resa. 

Alanya - Den största av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran
Resmålet Alanya är med sina ca 120.000 invånare den största och mest välbesökta av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran. Längs den legendariska Kleopatrastranden och den ca 5 km långa östra stranden, skilda åt av den höga grönklädda klippan med den magnifika 1200-talsfästningen vakandes över staden, breder Alanya ut sig med de mäktiga Taurusbergen som fond. Enligt legenden ska den romerske generalen Marcus Antonius ha gett bort Alanya som kärleksgåva till sin älskarinna Kleopatra - namne med såväl stranden som klippan. 

Alanya lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen
Den utmärkta sol- och badmiljön, strandpromenaden och båthamnen, det stora aktivitets- och shoppingutbudet och det i det närmaste obegränsade utbudet av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen. Här råder en internationell atmosfär och nöjeslivet pulserar främst i och kring båthamnen och marinan i Alanya. Kombinationen av strand och uteliv har under lång tid lockat till resor till Alanya. 

Alanya - härlig semestermiljö och utmärkt utgångspunkt för en innehållsrik vistelse
Med det inbjudande Medelhavet framför fötterna och de majestätiska Taurusbergen i ryggen finns förutsättningarna för intressanta dagsresor i närområdet. För dig som reser med charter till Alanya finns det bland annat möjlighet att uppleva marknaden i Manavgat. Med ett stänk av tusen och en natt, massor av solsken och härliga badstränder är Alanya en bra utgångspunkt för såväl semesterlivets alla glädjeämnen som äkta turkiska upplevelser.

Fler charterresor till Antalyakusten

  • Belek

    Hotell av bästa märke i Turkiets främsta golfmetropol!

  • Kemer

    Utsökt semesteratmosfär och lysande boendealternativ!

  • Side

    Utmärkta sol- och badmiljöer samt charmfull gammal stad!

Karta

Utflykter

Upplev den vackra turkiska Medelhavs Rivieran ifrån havet!

Vattnet är kristallklart och inbjuder till en svalkande simtur. Har vi tur kanske vi även får sällskap av sköldpaddor och delfiner under dagens lopp. Det dukas upp till lunch ombord på båten vilket smakar underbart gott efter både sol och bad. En avslappnande dag längs den turkosa kusten med sol och bad!


Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet.
Ca pris: 350 kr/vuxen,
175 kr/barn (2-12 år)


Att bada Hamam är en tradition som går tillbaka så långt som till romartiden. Ett traditionellt Hamam går ut på att man får besöka en bastu, få en helkroppsskrubbning, skummassage och en enkel massage.

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet.

Pris: Det billigaste paketet ca 230 SEK/vuxen 115 SEK/barn och det dyraste 310 SEK/ vuxen 155 SEK/barn.

En dröm som många har är att få spendera en dag tillsammans med ett av världens kanske vackraste djur, nämligen delfiner. Vi tar med dig till ett delfinarium där vi kommer att få se en spektakulär show som delfinerna bjuder på. Har du tur så kanske du sitter så pass nära vattnet att delfinen skvätter vatten på dig, det är verkligen en härlig semesterkänsla. Du har också chansen att ta riktigt perfekta semesterbilder och kommer definitivt få med dig ett minne för livet.
I mån av plats så kan man också få möjligheten att stanna kvar efter showen och hoppa ner i vattnet, tillsammans med delfinerna och en delfinskötare. Tänk att få uppleva drömmen att simma med dessa fantastiska djur!

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet.
Pris: 300 SEK/vuxen och 150 SEK/barn för showen och ca 965 SEK/person.

Dela nuvarande URL via E-mail