Alanya

Alanya

Resor med charter till Alanya - En legendarisk och attraktionsrik semestermetropol vid en av Medelhavets mest omtalade sandstränder, full av glädjeämnen och är väl värd en resa. 

Alanya - Den största av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran
Resmålet Alanya är med sina ca 120.000 invånare den största och mest välbesökta av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran. Längs den legendariska Kleopatrastranden och den ca 5 km långa östra stranden, skilda åt av den höga grönklädda klippan med den magnifika 1200-talsfästningen vakandes över staden, breder Alanya ut sig med de mäktiga Taurusbergen som fond. Enligt legenden ska den romerske generalen Marcus Antonius ha gett bort Alanya som kärleksgåva till sin älskarinna Kleopatra - namne med såväl stranden som klippan. 

Alanya lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen
Den utmärkta sol- och badmiljön, strandpromenaden och båthamnen, det stora aktivitets- och shoppingutbudet och det i det närmaste obegränsade utbudet av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen. Här råder en internationell atmosfär och nöjeslivet pulserar främst i och kring båthamnen och marinan i Alanya. Kombinationen av strand och uteliv har under lång tid lockat till resor till Alanya. 

Alanya - härlig semestermiljö och utmärkt utgångspunkt för en innehållsrik vistelse
Med det inbjudande Medelhavet framför fötterna och de majestätiska Taurusbergen i ryggen finns förutsättningarna för intressanta dagsresor i närområdet. För dig som reser med charter till Alanya finns det bland annat möjlighet att uppleva marknaden i Manavgat. Med ett stänk av tusen och en natt, massor av solsken och härliga badstränder är Alanya en bra utgångspunkt för såväl semesterlivets alla glädjeämnen som äkta turkiska upplevelser.

Fler charterresor till Antalyakusten

  • Belek

    Hotell av bästa märke i Turkiets främsta golfmetropol!

  • Kemer

    Utsökt semesteratmosfär och lysande boendealternativ!

  • Side

    Utmärkta sol- och badmiljöer samt charmfull gammal stad!

Karta

Utflykter

Upplev den vackra turkiska medelhavsrivieran ifrån havet. 

Under en hel dag ombord på en båt så har du chansen att njuta av sol och bad på det absolut bästa viset. Medelhavet ligger framför dina fötter och det lockar in till flera badstopp från båten under färden längs med kusten. Vi kommer även se Alanya från havets sida och självklart serveras en god lunch ombord på båten och dryck är inkluderat under hela båtturen.

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet.
Ca pris: 350 kr/vuxen,
175 kr/barn (2-11 år)


Att bada hamam, turkiskt bad, är en tradition som går tillbaka så långt som till romartiden. Att gå och bada var en social företeelse och här träffades man för att diskutera affärer, prata politik eller bara för att skvallra. Ett traditionellt hamam går ut på att man får besöka en bastu, få en helkroppsskrubbning, skummassage och en enkel massage.

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet. Information om priser kommer inom kort.

Det sägs att delfiner kanske är världens vackraste djur och det kommer du att se under en heldag där du kommer att få uppleva en spektakulär show med delfiner och sjölejon. I mån av plats och till en extra kostnad finns även chansen att hoppa ner i vattnet tillsammans med en delfinskötare och simma med delfiner, en dröm som många har, stora som små.
Strax intill delfinshowen ligger Seapark, som är en park som har byggts upp med vit sand där du kan lägga sig ner och njuta av den vackra omgivningen samtidigt som solens strålar ger en fin solbränna. Det finns även fiskar att titta på och chans att snorkla.

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet. Information om priser kommer inom kort.

Det som kännetecknar Alanya är oftast den stora borgen som ligger och delar upp staden i två delar, västra och östra sidan. Borgen omges av 6,5 km stadsmur och 140 torn. Vi kommer under en eftermiddag att besöka borgen, få mer intressant information om dess historia och även få fotografera riktigt fina bilder över hela Alanya.
Efter ett besök i borgen tar vi oss ner till hamnen, där vi kliver ombord på en båt som låter oss få upptäcka Röda Tornet och Skeppsvarvet från havets sida på kvällstid. En god middag serveras ombord på båten och du kommer att få en fantastisk kväll som du sent glömmer.

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet. Information om priser kommer inom kort.

Följ med oss på en tur bort från turismen till den lilla byn Sapadere som ligger ca en timme österut från Alanya. Vi besöker bl.a. en silkesfabrik, moské, skola och sedan så får vi se hur turkarna lever sitt vardagliga liv en bit upp i bergen. Vår lunch kommer att avnjutas vid en restaurang där du kan höra vattenfallet i bakgrunden. 

Utflykten bokas hos platspersonalen på resmålet. Information om priser kommer inom kort.

Dela nuvarande URL via E-mail