Alanya

Alanya

Resor med charter till Alanya - En legendarisk och attraktionsrik semestermetropol vid en av Medelhavets mest omtalade sandstränder, full av glädjeämnen och är väl värd en resa. 

Alanya - Den största av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran
Resmålet Alanya är med sina ca. 120.000 invånare den största och mest välbesökta av turistorterna längs den turkiska Medelhavsrivieran. Längs den legendariska Kleopatrastranden och den ca. 5 km långa östra stranden, skilda åt av den höga grönklädda klippan med den magnifika 1200-talsfästningen vakandes över staden, breder Alanya ut sig med de mäktiga Taurusbergen som fond. Enligt legenden ska den romerske generalen Marcus Antonius ha gett bort Alanya som kärleksgåva till sin älskarinna Kleopatra - namne med såväl stranden som klippan. 

Alanya lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen
Den utmärkta sol- och badmiljön, strandpromenaden och båthamnen, det stora aktivitets- och shoppingutbudet och det i det närmaste obegränsade utbudet av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen. Här råder en internationell atmosfär och nöjeslivet pulserar främst i och kring båthamnen och marinan i Alanya. Kombinationen av strand och uteliv har under lång tid lockat till resor till Alanya. 

Alanya - härlig semestermiljö och utmärkt utgångspunkt för en innehållsrik vistelse
Med det inbjudande Medelhavet framför fötterna och de majestätiska Taurusbergen i ryggen finns förutsättningarna för intressanta dagsresor i närområdet. För dig som reser med charter till Alanya finns det bland annat möjlighet att uppleva marknaden i Manavgat. Med ett stänk av tusen och en natt, massor av solsken och härliga badstränder är Alanya en bra utgångspunkt för såväl semesterlivets alla glädjeämnen som äkta turkiska upplevelser.

Hotell Alanya

Från 2995 kr / pers

Anahtar lägenheter

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 2195 kr / pers

Bella Vista lägenheter

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 4495 kr / pers

Hotel Club Paradiso

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 4995 kr / pers

Hotel Alaiye Kleopatra

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 3995 kr / pers

Hotel Elysée Beach

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 4495 kr / pers

Hotel Grand Zaman Beach

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 3995 kr / pers

Hotel Kleopatra Blue Hawaii

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 3795 kr / pers

Hotel Remi

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 4795 kr / pers

Hotel Savk

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 5195 kr / pers

Hotel Utopia World

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 4695 kr / pers

Hotel White Gold

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Från 2495 kr / pers

Sunway lägenheter

Resmål, Turkiet, Antalyakusten, Alanya

Karta

Utflykter

Alanya båttur

Upplev den vackra turkiska medelhavsrivieran ifrån havet!
Under båtturen färdas du längs med den turkosa kusten. Under dagen stannar vi bl.a. till för dopp i medelhavets kristallklara vatten utanför "kärleksgrottan", "paradisgrottan" och "piratgrottan". Har vi tur kanske vi även får sällskap av delfiner eller sköldpaddor under dagens utflykt. Under dagen bjuder besättningen på en välsmakande lunch med frukt ombord på båten. Välkommen till en avslappnande och njutningsfull dag på sjön längs den turkosa kusten!

Utflykten Alanya båttur bokas av platspersonalen på resmålet.
Ca pris: 350 kr/vuxen,
175 kr/barn (2-11 år)


Gületkryssning längs med Green Canyon

Följ med på en heldagsutflykt med båt längs den häpnadsväckande Oymapinar-dammen och Green Canyon! Under dagen kryssar vi längs Oymapinar-dammen som omringas av en paradislik omgivning. En fantastisk naturupplevelse du sällan kommer att glömma. Den rofyllda miljön inbjuder till en avkopplande dag med bl.a. bad och lunchstopp. OBS! Engelsktalande lokalguide.

Utflykten Gületkryssning längs med Green Canyon bokas av platspersonalen på resmålet.
Ca pris: 450 kr/vuxen,
225 kr/barn (2-11 år)


Manavgat båttur

Vi inleder med ett besök vid den lokala marknaden i staden Manavgat, ett myller av folk och marknadsstånd. Här hittar du klädförsäljare, grönsakshandlare och allehandaförsäljare sida vid sida och många lämnar marknaden med en påse mer än planerat. Är du dessutom en god förhandlare är chansen stor att du gör ett fynd eller två. Efter marknadsbesöket stiger vi ombord på flodbåten som tar oss nerför Manavgatfloden eller Smaragdfloden som den också har kallats. Under båtturen ser du naturen på närmare håll; fiskodlingar, lokala turkiska sommarhus och har vi tur får du även se sköldpaddor. Det ges även möjlighet att ta en simtur i Manavgatfloden och i Medelhavet på en och samma gång! Lunch intas ombord på båten. Innan vi avslutar dagen hinner vi även med ett besök i Manavgats fascinerande moské.

Utflykten Manavgat båttur bokas av platspersonalen på resmålet.

Från Alanya:
Ca pris: 280 kr/vuxen,
140 kr/barn (2-11 år)

Från Side:
Ca. pris: 350 kr/vuxen,
175 kr/barn (2-11 år)


Fler charterresor till Antalyakusten

  • Belek

    Hotell av bästa märke i Turkiets främsta golfmetropol!

  • Kemer

    Utsökt semesteratmosfär och lysande boendealternativ!

  • Side

    Utmärkta sol- och badmiljöer samt charmfull gammal stad!

Dela nuvarande URL via E-mail