San Agustín

San Agustín

Resor med charter till San Agustín – En semestervänlig ort på Gran Canaria som tusentals nordbor återvänder till år efter år. Här varvas vackra hotell och vidsträckta trädgårdsanläggningar om vart annat. Att resa till San Agustin är en upplevelse för dig som vill njuta av vacker natur, fina stränder och lugn och ro.

San Agustín – Ett semesterbegrepp och en given vinterfavorit
Många av Solresors gäster har just San Agustín som sitt favoritresmål på Gran Canaria. Här ligger Solresors flaggskepp på ön, Hotel Gloria Palace San Agustín, med Europas största Thalassoterapianläggning och med en alldeles särskilt uppskattad och omtyckt semesteratmosfär.

San Agustín – Bra restauranger och finkorniga sandstränder
Restaurangutbudet i San Agustín är stort och välrenommerat. Flera av Gran Canarias bästa restauranger ligger i San Agustín och här finns fina förutsättningar för en lång rad kulinariska upplevelser på resan, givetvis i njutningsfull miljö. Orten har två sandstränder med finkornig lavasand, Playa de San Agustín och Playa de las Burras. Stränderna kantas av en lång strandpromenad och en populär promenad går via Playa del Inglés hela vägen ut till fyren på Maspalomasudden.

San Agustín – Golf och nattsudd inom nära räckhåll
Du som vill göra charterresan till San Agustin till en golfresa har endast 10 minuter till 18-hålsbanorna i Maspalomas och Meloneras. Läs mer om Solresors greenfeepaket på Gran Canaria med förbokade starttider och fri transport av golfbagen på flyget här! Grannorten och nöjesmetropolen Playa del Inglés ligger endast 2 km bort. I San Agustín får du lugn och ro i fridfull miljö med sport och nöjen inom nära räckhåll.Karta

Utflykter

På Aqualand i Maspalomas kan alla ha bubblande skoj! Här finns vattenrutschbanor och attraktioner för försiktiga barn, våghalsiga ungdomar och stelbenta vuxna. En vattenvärld fylld med äventyr och spänning för alla - det är vad Aqualand har att erbjuda alla sina besökare. Nöjesparkens badland bjuder på barnpool, höga och långa grymma vattenrutschbanor, stora rymliga bassänger och härligt klart vatten.

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
250 kr/vuxen
165 kr/barn


Katamaranen Afrikat är det ultimata katamaranäventyret! Båten är baseras i Puerto Base, Puerto Rico men busstransport tur och retur ingår. Om du har lust att prova sol, hav, avkoppling, vattensport, så är detta garanterat en fantastisk båtupplevelse. Mat och dryck är inkluderat på båten samt en kort tur i speedbåt som tar en tätt inpå en av de många grottor som finns längs Gran Canarias kustlinje. Om du vill prova snorkling med cyklop så finns det ombord och du kan låna det gratis. Eller så kan man prova parasailing, vattenskoter eller bananbåten till nedsatta priser. Har vi tur så får vi också se delfiner. Ett fantastiskt sätt att tillbringa tid på Atlanten!

Utflykten Afrikat bokas på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
455kr/vuxen
260 kr/barn


Ombord på den motorseglande båten får kaptenen via kommunikationsradio information från observatorierna längs med kusten om var delfinerna befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora stim, som får vattnet formligen att koka. Utflykten är väderberoende och vid eventuellt inställd tur kan ombokning till annan dag, alternativt återbetalning ske. Flytvästar tillhandahålls på båten. Vi rekommenderar oöm klädsel samt hög solskyddsfaktor. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Delfinsafari med Multiacuatic på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
295 kr/vuxen
165 kr/barn


Precis som på Wallmans salonger i Sverige sjunger och dansar serveringspersonalen under middagen på Garbo's i Bahia Feliz. De fantastiskt professionella sångarna och dansarna serverar dig en trerätters meny med dryck inkluderat, varvat med att de underhåller dig på scen i en färgsprakande show. Glöm inte att heja på din egen servitris eller servitör när de kommer upp på scen! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten till Garbo´s på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande personal.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
535 kr/vuxen
140 kr/barn


Följ med till den natursköna Guayadequedalen, som ligger på öns östra sida i kommunen Ingénio på gränsen till kommunen Agüimes. I dalen finner man flera naturligt skapade grottor, som än idag blir använda som bostäder. Genom många arkeologiska fynd i grottlandskapet har man funnit spår efter öns urbefolkning. Dessa finns förvarade i museet Centro de Interpretacion (Centrum för historisk tolkning) där vi också får en förklaring till hur den vulkaniska aktiviteten skapat det speciella landskapet med de många grottorna. Vi kör från museet och vidare upp i dalen och äter en rejäl lunch på grottrestaurangen Tagoror, som ligger vid vägens ände med en vacker panoramautsikt över hela Guayadequedalen. På hemvägen gör vi också ett stopp i den pittoreska byn Agüimes gamla del.
Ca pris: 210 kr/person.

Vill du ha en dag fylld av äventyr, fart och spänning ska du följa med på jeep- och kamelsafari genom Gran Canarias fascinerande och vackra landskap! En del sträckor körs "off-road" och man besöker ställen som annars är svåra att ta sig till. Man stannar till på fantastiska utsiktsplatser och passerar vattenreservoarer som man kan ta ett dopp i. Klä dig i oömma kläder! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Jeep- och kamelsafari på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/vuxen
220 kr/barn


Barnens favorit! Parken är en imponerande subtropisk oas i en grön dal fylld med palmer och stoltserar med över 200 olika fågelarter, som t ex rovfåglar, små kolibrier, påfåglar, noshörnsfåglar, tranor och flamingoer. Andra sevärdheter är ett stort akvarium, orangutanger, känguruer, surukater, reptiler, ett fjärilshus, en kaktusträdgård och ett orkidéhus. Dagens höjdpunkt är delfinshowen!

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
270 kr/vuxen
190 kr/barn


Under denna utflykt bekantar vi oss med olika byar på sydvästkusten. Vi börjar med att gå på marknad i den gamla fiskebyn Arguineguín. Med gott humör och tålamod kan du göra verkliga fynd här. Nästa by vi besöker är öns egna lilla "Venedig", Puerto de Mogán. Här har den genuina kanariska atmosfären bevarats och det är mysigt att gå och strosa en stund längs hamnpromenaden. När magen börjar kurra ger vi oss upp mot bergsbyn Mogán och restaurangen Acaymo. Maten som det bjuds på är en traditionell kanarisk tapaslunch. På eftermiddagen besöker vi en av Gran Canarias vackraste och mest populära stränder - Playa de Amadores. Ta med badkläder om ni är sugna på ett dopp i Atlanten! Utflykten erbjuds från San Agustín, Playa del Inglés, Maspalomas och Puerto Rico och i likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Solkusten på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
380 kr/vuxen
195 kr/barn


På sportfiskebåten finns modern fiskeutrusting att låna. Antingen kan man "trawla" och försöka få en tonfisk, val eller haj på kroken, eller så kan man testa "bottom fishing" där man har chans att fånga rocka, havsål eller haj. Vill man inte fiska kan man bara följa med och sola eller spana längs horisonten efter delfiner, sköldpaddor, flygfiskar och valar. På båten serveras en lättare lunch. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Sportfiske på plats av vår platspersonal.Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
645 kr/vuxen
645 kr/barn


Gran Canaria erbjuder mycket mer än sol och bad. Följ med och upptäck vackra vyer, mysiga spanska byar och grönskande dalar! Under denna heldagstur passerar vi öns fyra klimatzoner och man förstår varför Gran Canaria kallas för en "minikontinent". Bussen kör från sydkusten upp till Las Palmas varifrån vi vänder in mot vårt första stopp vid Arhucas, där vi stannar till vid byns imponerande kyrka byggd i svart lavasten. Vi stannar även vid byns kända likörfabrik och får möjlighet att provsmaka på de likörer och den rom som tillverkas där. Därefter åker vi vidare till den arkitektoniska, vackra och fridfulla bergsbyn Teror, där vi får en stund till att strosa längs byns gemytliga gator. Efter Teror beger vi oss till restaurang Balcon de Zamora för ett lunchstopp där man har en vacker utsikt över det frodiga landskapet. Vi fortsätter upp i bergen och möts av en fantastisk utsikt över de grönklädda bergen och det vackra landskapet. På vägen kommer vi se pinjeträd, eukalyptus, citronträd, apelsinträd och kastanjeträd, för att nämna några av växterna. Strax innan vi når kusten igen tar vi en liten promenad i den mysiga byn Fataga, eller "palmernas dal" som den även kallas av kanarierna själva. Utflykten erbjuds från San Agustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto Rico, Tauritodalen och Puerto de Mogán och i likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Upptäck Gran Canaria på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
525 kr/vuxen
265 kr/barn

Det svenska företaget Rocky Adventure erbjuder ett annorlunda sätt att uppleva Gran Canaria på. Genom att vandra i bergen kommer du riktigt nära naturen och kan passera genom några av de olika klimatzonerna. Stigarna är ursprungligen upptrampade av guancherna, urbefolkningen på ön. En dag i veckan vandrar man upp till öns högsta topp Pico de las Nieves, Snötoppen, som ligger 1949 meter över havet. Andra dagar vandrar man vid staden Santa Lucia eller La Colata. På de flesta vandringarna kan man välja en kortare eller en längre sträcka, och ändå sammanstråla med de andra i gruppen innan man äter sin medhavda picknick. Ta med ordentliga skor, en varm tröja, matsäck, vatten och kameran förstås! Stavar, ryggsäckar och vindjackor finns att låna på bussen. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Vandra i bergen på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/person


Restaurang Tre Hjärtan, belägen i köpcentrat i San Agustín, drivs av Señor Henrique, som är uppväxt på en vingård i Navarra i norra Spanien. Ta tillfället i akt och besök restaurangens bodega där Henrique håller i en vinprovning med fyra viner från olika vindistrikt i Spanien; ett ungt vin, en Crianza, en Reserva och en Gran Reserva. Därefter bjuds det på en utsökt tvårätters middag! En lärorik och gemytlig kväll! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Vinprovningen med middag på plats av våra Solreseguider. Skandinavisktalande personal till levande orkester fram till kl. 00.30.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
350 kr/vuxen


Fler charterresor till Gran Canaria

 • Las Palmas

  Kosmopolitisk storstad med underbar strand, bibehållen småstadscharm och rikt restaurang-, shopping- och nöjesutbud!

 • Maspalomas

  Semesterområdet med öns längsta sandstrand och naturreservatklassade Maspalomasöknen!

 • Meloneras

  Ett modernt paradis för soldyrkare som prioriterar vila och avkoppling i högklassig miljö

 • Playa del Cura

  Semesterort och badvik i anslutning till Playa de los Amadores!

 • Playa del Inglés

  Nöjesmetropolen med de många semesteringredienserna!

 • Puerto de Mogán

  Semesterparadis längst ner på sydkusten!

 • Puerto Rico

  Den soldränkta och attraktionsrika dalgången!

 • Tauritodalen

  En förstklassig semesterort med allt du har behov av inom bekvämt räckhåll!

Dela nuvarande URL via E-mail