Gran Canaria

Gran Canaria

Resor med charter till Gran Canaria - Kanarieöarnas semesterfavorit med många godbitar och enligt internationella bedömare ön med världens bästa väder - året runt! 

Välj mellan godbitarna på Solresors många resmål 
Gran Canaria är inte ett resmål, utan flera. Godbitarna är många och Solresor kan erbjuda resor med charter för varje smakriktning. Med oss kan du t.ex. hitta boende i Puerto de Mogán, sydkustens charmigaste by, eller i solskensdalen Tauritodalen. I fridfulla semesterfavoriten San Agustín väntar populära Hotel Gloria Palace. Hos oss hittar du flera unika semesterparadis på Gran Canaria som endast erbjuds av Solresor från Skandinavien.

Klassiska resor till Gran Canaria 
De klassiska turistorterna Puerto Rico och Playa del Inglés / Maspalomas med sina många semesteringredienser finns också med i programmet med några verkliga guldkorn på respektive ort. Precis som ett par hotellalternativ av bästa märke i moderna Meloneras på sydkusten samt i den kosmopolitiska huvudstaden Las Palmas i norr, där även Gran Canarias flygplats är belägen.

Spela golf i behagligt klimat 
Gran Canarias behagliga klimat har bl.a. gjort ön till ett mycket populärt golfresmål. På Gran Canaria erbjuder Solresor det uppskattade golfpaketet med fri transport av golfbagen på flyget samt möjlighet att à la carte-komponera ett 3-dagars greenfeepaket med förbokade starttider. Komponera din egen golfresa till Gran Canaria och välj mellan hela sex olika golfbanor; Anfi Tauro, Salobre Golf, Meloneras Golf, Golf Maspalomas, El Cortijo Club de Campo och Spaniens äldsta golfbana Bandama (Real Club de Golf de Las Palmas)! 

Att hyra bil på Gran Canaria 
Solskensön Gran Canaria är ett fascinerande resmål och ett utmärkt sätt att utforska dess mångfald är att hyra en bil. Spännande upptäcktsfärder belönas ofta med minnesvärda upplevelser! Hyrbilen beställer du med fördel samtidigt som du bokar resan. På så sätt kan du dra fördel av våra specialpriser och du är garanterad en bil på resmålet som överensstämmer med dina önskemål. 

Utflykter på din charter till Gran Canaria 
Solbrännan bleknar efter ett tag, men minnet av en spännande utflykt lever kvar. Gran Canaria bjuder på en hel rad av minnesvärda och spännande utflyktsupplevelser. Flera resetips och utflykter finns presenterade här på hemsidan - allt för att din charterresa ska bli så bra som möjligt. I informationspärmen på ditt hotell på Gran Canaria och av reseledningen erhålls aktuellt utflyktsprogram. För bokning kontakta resledningen på plats!

Resor till Gran Canaria

 • Las Palmas

  Kosmopolitisk storstad med underbar strand, bibehållen småstadscharm och rikt restaurang-, shopping- och nöjesutbud!

 • Maspalomas

  Semesterområdet med öns längsta sandstrand och naturreservatklassade Maspalomasöknen!

 • Meloneras

  Ett modernt paradis för soldyrkare som prioriterar vila och avkoppling i högklassig miljö

 • Playa del Inglés

  Nöjesmetropolen med de många semesteringredienserna!

 • Puerto de Mogán

  Semesterparadis längst ner på sydkusten!

 • Puerto Rico

  Den soldränkta och attraktionsrika dalgången!

 • San Agustín

  Ett semesterbegrepp och en given vinterfavorit!

 • Tauritodalen

  En förstklassig semesterort med allt du har behov av inom bekvämt räckhåll!

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Pris

(1)

Resmål

(3)

Restyp

(6)

Boendeklassificering

(2)

Pension

(6)

Faciliteter

(2)

Kategorier

(2)

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 7
 • 14

Utflykter

På Aqualand i Maspalomas kan alla ha bubblande skoj! Här finns vattenrutschbanor och attraktioner för försiktiga barn, våghalsiga ungdomar och stelbenta vuxna. En vattenvärld fylld med äventyr och spänning för alla - det är vad Aqualand har att erbjuda alla sina besökare. Nöjesparkens badland bjuder på barnpool, höga och långa grymma vattenrutschbanor, stora rymliga bassänger och härligt klart vatten.

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
250 kr/vuxen
165 kr/barn


Katamaranen Afrikat är det ultimata katamaranäventyret! Båten är baseras i Puerto Base, Puerto Rico men busstransport tur och retur ingår. Om du har lust att prova sol, hav, avkoppling, vattensport, så är detta garanterat en fantastisk båtupplevelse. Mat och dryck är inkluderat på båten samt en kort tur i speedbåt som tar en tätt inpå en av de många grottor som finns längs Gran Canarias kustlinje. Om du vill prova snorkling med cyklop så finns det ombord och du kan låna det gratis. Eller så kan man prova parasailing, vattenskoter eller bananbåten till nedsatta priser. Har vi tur så får vi också se delfiner. Ett fantastiskt sätt att tillbringa tid på Atlanten!

Utflykten Afrikat bokas på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
455kr/vuxen
260 kr/barn


Ombord på den motorseglande båten får kaptenen via kommunikationsradio information från observatorierna längs med kusten om var delfinerna befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora stim, som får vattnet formligen att koka. Utflykten är väderberoende och vid eventuellt inställd tur kan ombokning till annan dag, alternativt återbetalning ske. Flytvästar tillhandahålls på båten. Vi rekommenderar oöm klädsel samt hög solskyddsfaktor. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Delfinsafari med Multiacuatic på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
295 kr/vuxen
165 kr/barn


Precis som på Wallmans salonger i Sverige sjunger och dansar serveringspersonalen under middagen på Garbo's i Bahia Feliz. De fantastiskt professionella sångarna och dansarna serverar dig en trerätters meny med dryck inkluderat, varvat med att de underhåller dig på scen i en färgsprakande show. Glöm inte att heja på din egen servitris eller servitör när de kommer upp på scen! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten till Garbo´s på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande personal.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
535 kr/vuxen
140 kr/barn


Barnens favorit! Parken är en imponerande subtropisk oas i en grön dal fylld med palmer och stoltserar med över 200 olika fågelarter, som t ex rovfåglar, små kolibrier, påfåglar, noshörnsfåglar, tranor och flamingoer. Andra sevärdheter är ett stort akvarium, orangutanger, känguruer, surukater, reptiler, ett fjärilshus, en kaktusträdgård och ett orkidéhus. Dagens höjdpunkt är delfinshowen!

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
270 kr/vuxen
190 kr/barn


Enligt många har Kanarieöarna det bästa klimatet och vädret i världen. På Gran Canaria finner du oftast det bästa vädret längs med den sydvästra kusten, och tillsammans med oss på Solresor kan du följa med och upptäcka denna del av ön!

Vi börjar dagen med att besöka den gamla fiskebyn Arguineguín, där det just på tisdagar hålls marknad. Med ett gott humör och tålamod kan du göra verkliga fynd. Har sötsuget smugit sig på, finns det möjlighet att köpa en våffla eller något annat gott på den norska sjömanskyrkan i byn.

Efter att ha spenderat en del av förmiddagen i Arguineguín beger vi oss vidare med båt längs med kusten och upp till Puerto de Mogán. Vid det här laget har det oftast börjat kurra i magen och vi beger oss därför direkt upp till bergsbyn Mogán, där vi avnjuter en måltid i äkta kanarisk anda på restaurang Acaymo. Mätta och belåtna avrundar vi sedan dagen med att på egen hand strosa omkring i de mysiga gränderna och känna av den lugna atmosfären som omger den charmiga kustorten – Puerto de Mogán, även kallat öns lilla Venedig.

Praktisk info: Lunch inkl. dryck ingår. Vi rekommenderar att ta med badkläder.

Skandinavisktalande guide. Heldag
Utflykten genomförs oftast på tisdagar. Med reservation för förändring.

På sportfiskebåten finns modern fiskeutrusting att låna. Antingen kan man "trawla" och försöka få en tonfisk, val eller haj på kroken, eller så kan man testa "bottom fishing" där man har chans att fånga rocka, havsål eller haj. Vill man inte fiska kan man bara följa med och sola eller spana längs horisonten efter delfiner, sköldpaddor, flygfiskar och valar. På båten serveras en lättare lunch. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Sportfiske på plats av vår platspersonal.Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
645 kr/vuxen
645 kr/barn


Vi börjar dagen med att åka till Cabaña Park, där vi serveras en lätt tapastallrik och får intressant information om ullens många egenskaper av vår samarbetspartner, Skanull.
Efter detta väntar ett besök i den natursköna byn Guayadeque som ligger på öns östra sida, där finner vi flera naturligt skapade grottor. Här får vi möjligheten att besöka fru Isabell, som än idag bor i en av dessa grottor.
Vi beger oss sedan vidare mot den historiskt och arkeologiskt intressanta byn Santa Lucía, där vi bland annat hittar en vacker kyrka och ett sagolikt landskap längs med vägen.

Ta med familjen och upptäck Gran Canarias magiska undervattensvärld! Från den mysiga hamnen i Puerto de Mogán lämnar du land i en u-båt. Efter en kort färd ut från hamnen höjer sig vattnet över fönstren och snart har undervattenäventyret börjat. Här sitter du verkligen på första parkett och kan se många fiskar på riktigt nära håll!

Denna utflykt blir fort barnens favorit. Från den rymliga och luftkonditionerade passagerar-kabinen har man utmärkt sikt genom stora, runda fönster med en diameter på 60 cm. Det klara vattnet och variationen av Atlantens spännande växter, djur och omgivningar gör detta till ett minne för livet. Det går utmärkt att fotografera under turen så glöm inte kameran! Själva dykningen tar ca. 45 minuter och du följa u-båtens färd via en digital tv-monitor som finns vid varje fönster och som bl.a. visar djup, temperatur och tid. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 2 år att åka med i u-båten.

Utflykten Submarine bokas på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
290kr/vuxen
150 kr/barn


Följ med och upplev vackra vyer, mysiga spanska byar, grönskande dalar och gör något du kanske inte gjort förut – smaka kanariskt kaffe!

Vi börjar dagen med att köra norrut förbi Las Palmas och sedan vidare längs den norra dramatiska och vackra kusten. Vårt första mål är hamnen Las Nievas i Agaete som är en liten hamnby vackert belägen kring stupande berg och svarta lavaklippor. Här får du tillfälle att strosa intill vattnet i den lugna och harmoniska miljön.

Spar på kaffepausen till andra stoppet då vi besöker Finca Los Castanos - en av öns få kaffeplantager! Bland mangoträd och vindruvor odlas även kaffeplantor som du kommer att få lära dig mer om här. Gården är den enda i Europa som fortfarande framställer kaffe på gammalt traditionellt vis. Efter rundvisning och demonstration får du även smaka en kopp tillsammans med något litet gott till.

Under resterande delen av dagen tar vi oss in i hjärtat av Gran Canaria. Här kommer du få se varierande landskap och hisnande vyer i ett bergigt och dramatiskt landskap. Vi passerar öns högsta topp Pico de las Nievas på 1949 m.ö.h och Roque Nublo som är ett känt landmärke för Gran Canaria. På eftermiddagen rullar vi ner mot södra kusten och på vägen gör vi vårt sista stop i mysiga byn Fataga.

Praktisk info: Lunch med dryck är inkluderat.

Skandinavisktalande guide, heldag

Utflykten bokas på resmålet och kostar cirka:
525 kr/vuxen
265 kr/barn

Det svenska företaget Rocky Adventure erbjuder ett annorlunda sätt att uppleva Gran Canaria på. Genom att vandra i bergen kommer du riktigt nära naturen och kan passera genom några av de olika klimatzonerna. Stigarna är ursprungligen upptrampade av guancherna, urbefolkningen på ön. En dag i veckan vandrar man upp till öns högsta topp Pico de las Nieves, Snötoppen, som ligger 1949 meter över havet. Andra dagar vandrar man vid staden Santa Lucia eller La Colata. På de flesta vandringarna kan man välja en kortare eller en längre sträcka, och ändå sammanstråla med de andra i gruppen innan man äter sin medhavda picknick. Ta med ordentliga skor, en varm tröja, matsäck, vatten och kameran förstås! Stavar, ryggsäckar och vindjackor finns att låna på bussen. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Vandra i bergen på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/person


Restaurang Tre Hjärtan, belägen i köpcentrat i San Agustín, drivs av Señor Henrique, som är uppväxt på en vingård i Navarra i norra Spanien. Ta tillfället i akt och besök restaurangens bodega där Henrique håller i en vinprovning med fyra viner från olika vindistrikt i Spanien; ett ungt vin, en Crianza, en Reserva och en Gran Reserva. Därefter bjuds det på en utsökt tvårätters middag! En lärorik och gemytlig kväll! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Vinprovningen med middag på plats av våra Solreseguider. Skandinavisktalande personal till levande orkester fram till kl. 00.30.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
350 kr/vuxen