Costa de Almería

Costa de Almería

Resor med charter till Costa de Almería - Andalusiens soligaste hörn. Här solar och badar du vid långsträckta stränder i vackert väder men har också nära till flera av södra Spaniens mäktiga kulturskatter. Du kan med fördel kombinera några avkopplande dagar på stranden eller vid poolen, med innehållsrika utflykter till Granada och Sierra Nevada. 

En solsäker semesteroas i södra Spanien 
Här erbjuds ett solsäkert klimat, långsträckta och breda stränder och flera högklassiga hotell nära havet. Närheten till den charmiga provinshuvudstaden Almería, gör det lätt att ta en paus i solbadandet för shopping och en dos äkta andalusisk atmosfär. Läget är också utmärkt för en dagsutflykt till Granada med den majestätiska borgen Alhambra. 

Roquetas de Mar & Aguadulce 
Det är lätt att förstå att Costa de Almería utvecklats till ett populärt semestermål. Flygplatsen ligger utanför Almeria och mellan kustens två största badorter, Roquetas de Mar och Aguadulce, löper en 15 km lång och bred strand. Även under den absoluta högsäsongen finns det gott om plats här! Roquetas de Mar är den större av de båda semesterorterna och här finns också en relativt stor fastboende befolkning vilket gör att staden lever året om. Aguadulce är en mindre ort med lokal atmosfär och bara ett fåtal semesterhotell. 

Sevärdheter nära Almería 
Den besöksvärda staden Granada ligger på behändigt avstånd från Costa de Almería. Här finns den moriska borgen Alhambra, som är en av Spaniens mest välbesökta historiska byggnader. Granada ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada, som vintertid är en populär skidort. Men här kan du göra intressanta upptäckter även under sommarhalvåret. Kanske gör du ett besök i en så kallad ”Casa Cueva” – en grotta som än idag fungerar bostadshus. 

Upplevelsepaket och rundresa
Om du vill se ännu mer av Spaniens sydligast region, Andalusien, kan du följa med på vår rundresa Under Andalusiens sol som bl.a. tar dig till Granada, Córdoba, Sevilla och Gibraltar.

Golfresa till Spanien 
I Roquetas de Mar finns en fin 18-håls golfbana, vilket gör orten attraktiv för dig som vill spela golf under semestern. Några av Solresor hotell, bl.a. Hotel Playa Capricho och lägenheterna Arena Center, ligger dessutom på gångavstånd till banan. I området runt Almería finns ytterligare två bra banor som nås på 30-45 minuters bilresa.

Resor till Costa de Almería

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

(7)

Avresor från

Pris

(1)

Resmål

(3)

Restyp

(6)

Boendeklassificering

(3)

Pension

(5)

Faciliteter

(3)

Kategorier

(2)

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
  • 14

Utflykter

Besök det moriska palatset Alhambra!
Granada var det arabiska rikets sista utpost i Europa och blev inte spanskt förrän 1492 då kung Ferdinand och drottning Isabella fördrev morerna från staden. Granada ligger vid foten av Sierra Nevada och är idag en livlig universitetsstad. Här blir det ett guidat besök i det moriska palatset Alhambra och den tillhörande trädgården Generalife. Du får också tid för att på egen hand upptäcka denna sydspanska storstad som har ett charmigt centrum med smala, butikskantade gågator. Heldagsutflykt exkl. lunch.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
650 kr/vuxen
480 kr/barn


Vilda västernupplevelse i bergen norr om Alméria!
Norr om Almería ligger Europas enda ökenområde. Under 60-talet spelades här in en lång rad västernproduktioner, bland dem Sergio Leones filmer med Clint Eastwood i huvudrollen. Idag finns här tre nöjesparker. Vi besöker en av parkerna där de typiska vilda västernkulisserna finns bevarade, såsom saloon, fängelse, bank och sheriffkontor. Hästar och cowboys står för underhållningen! Det blir också besök på ett zoo, med ett 100-tal olika djur, bl.a. giraffer och krokodiler. Heldagsutflykt exkl. lunch.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/vuxen
340 kr/barn


En bergskedja med flera toppar som når över 3000 m.ö.h!
Dagen börjar med besök på en vinbodega, belägen på vägen upp i bergen. Här får du smaka på det lokala vinet. Därefter fortsätter färden upp i ett av Europas vackraste bergsmassiv. I takt med att bussen når allt högre upp, förändras växtligheten och temperaturen sjunker. I Guadix besöker du de för området typiska ”Casas Cuevas”, d.v.s. grottor i berget som än idag fungerar som bostäder. Utflykten avslutas med besök på ett krukmakeri. Heldagsutflykt exkl. lunch.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
390 kr/vuxen
290 kr/barn.


Besök den livliga provinshuvudstaden!
Denna guidade stadsrundtur tar dig till Almerías Alcazaba – en morisk borg från 900-talet - som påminner om tiden då Andalusien tillhörde det arabiska väldet. Härifrån har du fin utsikt över staden och havsbukten utanför Almería. Turen går vidare till katedralen och stadens äldre kvarter. Här blir det tid för att på egen hand insupa den andalusiska atmosfären och kanske titta i några av stadens många butiker. Halvdagsutflykt inkl. lätt tapaslunch.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
460 kr/vuxen
360 kr/barn