• Portugal

Portugal

Resor med charter till Portugal - Europas utpost mot Atlanten. Portugal är ett spännande land med behagligt klimat och mycket sol året runt. Förutom de populära charterresemålen på öarna Madeira och Azorerna har det Portugisiska fastlandet och Lissabon mycket att erbjuda i form av historia, kultur och nöje. 

Resor med charter till Portugal - ett land fullt av historia 
Res med oss till Portugal och upplev den Portugisiska historien och kulturen. Portugal har en mycket intressant historia med inslag från t.ex. Romartiden, Arabiska erövringar och Portugals tid som stormakt. Lissabon erbjuder många sevärdheter som t.ex. borgen Castelo de São Jorge, UNESCO världsarven Belémtornet och Hieronymusklostret. Res till Lissabon och besök sagoslottet Pena och den moriska borgen i närliggande Sintra. Glöm inte att besöka.

Upplev portugisisk kultur 
Res till Lissabon och njut av fado och det portugisiska köket. Den portugisiska folkmusikstilen fado är en sorts klagosång med influenser från portugisiska sjömanssånger, Brasilien, afrikansk slavmusik och arabisk musik. I matväg finns allt i Lissabon, men det är fisk och skaldjur som Portugal är känt för. Portugal är också känt för sina goda viner och portviner. Reser man till Portugal och Lissabon kan man besöka Portvinsinstitutet för att smakprova portviner av olika slag. 

Sol och bad 
Estorilkusten blev i många år kallad för Portugals motsvarighet till Franska Rivieran med ett stort utbud av fina stränder. Linha de Cascais, tåglinjen mellan Lissabon och Cascais, har underlättat för att göra mängder av härliga badstränder lättillgängliga. Den välkända sandstranden Praia Tamariz ligger inom gångavstånd från Hotel Londres, längs strandpromenaden i Estoril. 

Ta med golfbagen på din resa till Lissabon 
Lissabon har runt 20 golfbanor och två av de mest kända ligger i närheten av Estoril (Quinta da Marinha och Oitavos), Läs mer om våra resor till Estoril. 

Karta

Resor till Portugal

 • Algarve

  Solsäkert, badvänligt och mångsidigt längs Europas sydvästkust

 • Azorerna

  Vykortsvacker natur och sekellånga traditioner.

 • Madeira

  En flytande blomsterbukett i Atlanten!

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 7
 • 14