• Montenegro

Montenegro

Montenegro är en riktig medelhavspärla som haft en enorm utveckling de senaste åren och som på kort tid blivit ett mycket populärt och uppskattat charterresmål. Med sin storslagna natur, kristallklara vatten och gästvänliga människor har Montenegro allt man kan önska sig på sin semester.

Den milslånga kustremsan bjuder på härliga stränder och små undangömda badvikar. Här finns mäktiga berg och höga klippor, storslagna nationalparker och grönskande landskap. Mysiga kullerstensstäder med trevliga restauranger och god mat i avslappnad atmosfär höjer semesterbetyget ytterligare.

En aktiv semester
I Montenegro är också möjligheterna till en aktiv semester lysande. Forsränning i den virvlande Tara-floden på botten av ravinen Tara, som är den näst största ravinen i världen, är en upplevelse. De dramatiska Durmitor bergen bjuder in till sportaktiviteter som cykling, vandring och klättring. Solresors Montenegro erbjuder boende på hotell med utsökt semestermiljö nära både centrum och bad.

Rundresa genom fyra länder
Följ med Solresor på en resa genom Illyrien och upptäck fyra spännande länder, Kroatien, Montenegro, Albanien och Makedonien. En resa fylld av kultur och historia, natur och arkitektur. Här besöker vi den medeltida staden Dubrovnik,färdas längs Montenegros underbara kustremsa, upplever annorlunda Albanien och beskådar världskulturarv i natursköna Makedonien.

Resor till Montenegro

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Utflykter

Montenegros kultur och historia

Det bästa av Montenegro!
Följ med på denna heldagutflykt där vi bekantar oss med Montenegros kulturella och historiska arv och framförallt njuter av dess sagolika natur. Turen börjar på slingrande kustvägar runt den anrika Kotorbukten, som ofta jämförs med de norska fjordarna på grund av de omgivande höga bergen. Dagens första stopp blir i staden som givit bukten dess namn; Kotor. Staden är upptagen på UNESCO:s världsarvslista främst för sin otroliga arkitektur och historia. Här har man tid att se sig omkring på egen hand, uppleva historiens vingslag, den livliga atmosfären på marknaden eller testa ett av stadens många caféer.

Vi lämnar sedan Kotor och Kotorbukten för att bege oss upp i bergsmassivet Lovcen. Här stannar vi i den lilla byn Njegusi där vi bjuds på en enklare lunch bestående av lokala specialiteter så som den välkända Njegusi-skinkan. Vi åker därefter vidare till Montenegros gamla huvudstad Cetinje, där vi får en guidad tur i kung Nikola I:s palats. Nikola I var den sista i raden av Petrovic-dynastins framgångsrika regenter, och den tiden under deras styre brukar kallas för Montenegros guldålder. Vi återvänder sedan till kusten och vi passerar den medeltida staden Budva.

Den här utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under våren.

Ca pris: 380 kr/vuxen, 190 kr/barn.

Kotorbukten - Europas sydligaste fjord

Europas sydligaste "fjord" - med båt!
Följ med på en trevlig och stillsam dag till havs som tar dig till det som brukar kallas den sydligaste fjorden i Europa! Vi beger oss till Kotor - en medeltida medelhavsstad upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här går vi i land och ges möjlighet att på egen hand promenera längs stadens gator för att insupa atmosfären eller kanske ta en fika på ett av alla stadens caféer. Vår panoramatur fortsätter genom Kotorbukten och vi njuter av storslagna vyer över branta bergssluttningar och stilla vatten!

Vi stannar till vid den lilla ön "Gospa od Skpjela" för att besöka en kyrka från 1600-talet, omtalad och berömd för sin dekoration bestående av bl a 68 vackra freskomålningar. Den berömda konstnären Tripo Kokolja, en lokal barockkonstnär, ligger bakom mästerverken. Vi fortsätter därefter vår båtresa genom fjorden samtidigt som vår lunch serveras och självklart stannar båten till för en uppfriskande simtur!

Den här utflykten bokas på plats.

Utflykten leds av engelsktalande guide, förutom vid bokning av Premium-resa, då den leds av svensktalande guide.

Ca pris: 390 kr/vuxen, 195 kr/barn.