Pizzo

Pizzo

Boka charter till Syditaliens romantiska glassparadis - Pizzo. 

Längs hela Kalabriens västkust ligger de små mysiga städerna tätt. Den romantiska staden Pizzo ligger i en brant klippavsats och präglas av smala gator och gränder samt en betagande panoramautsikt över det glittrande Golfo di sant´Eufemia. Här kan du i lugn och ro strosa runt bland trånga gränder i en äkta Lady och Lufsen miljö där tvätt hänger på tork mellan de gråfärgade stenhusen. De kullerstensbeklädda gatorna kantas av speceriaffärer fyllda med ost, parmaskinka, solmogna frukter och kalabresiska specialiteter. Aragonernas slott och Castello Murat med fort och murar är även väl värda ett besök.  

Sydkustens pärla
50 km söder om Pizzo ligger Capo Vaticano med huvudorten Tropea och sitt spektakulära läge. Utnämnd till kustens pärla, glittrar morgonljuset mot den branta sandstensklippan högt ovanför ett hav som skiftar i turkos, smaragdgrönt och ultramarin.

Garden Resort 
Garden Resort är en mycket trevlig och familjevänlig semesteroas belägen i lugna omgivningar c:a 10 km utanför den pittoreska småstaden Pizzo. Trots dess enorma dimensioner har hotellet lyckats behålla sin italienska medelhavscharm. Hotellet andas hög standard, välmående, nöje och avkoppling rakt igenom. Garden Resort erbjuder en fantastiskt sol- och badmiljö som passar både för stora och små!

Tartuffo
Pizzo´s absoluta stolthet är glassen ”tartuffo” som är känd i hela Italien. Denna smaksensation med choklad- och hasselnötsglass och chokladsås är helt ljuvlig och är definitivt ett måste vid besök i staden. Caféägarna runt glasstorget Piazza della gör sitt bästa för att övertyga dig om att just de erbjuder den bästa sorten. Naturligtvis är receptet hemligt och väl förankrat inom familjen.

Passion för mat
Syditalienarnas passion för mat sätter stor prägel på dess orter. Speceriaffärerna är fyllda med lokala specialiteter som den kryddiga salamikorven ”N´duja” och ”Peperoncino” den röda chilin som smaksätter och hettar upp det kalabresiska köket.

Fler charterresor till Kalabrien/Syditalien

Utflykter

Besök Tropea

Kalabriens semesterpärla, Tropea, ger dig möjlighet att smaka på Italiens berömda glass och strosa runt i de gamla, smala gränderna. Vi tar dig med till en utkiksplats med storslagna vyerna över Capo Vaticano och låter er provsmaka några utav Kalabriens delikatesser.

Ca. pris
385 kr/vuxen.
195 kr/barn.
Exkl. lunch.


Utflykten är enbart bokningsbar på plats!

Eoliska Öarna

Under en dag på det glittrande havet tar vi oss ut till de Eoliska öarna som idag finns med på världsarvslistan. Vi besöker bland annat två av de aktiva vulkanöarna i ögruppen, Vulcano och Stromboli med dess vackra omgivningar!

Ca pris:
500 kr/vuxen,
250 kr/barn exkl. lunch

(Unesco avgift på 2,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen).

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Stromboli by night

Vid solnedgång färdas vi längs kusten till vårt mål: vulkanen Stromboli! Ett naturligt skådespel som är mycket beundransvärt att uppleva från havet. Naturligtvis gör vi även ett besök i staden där det ges möjlighet till en härlig kvällspromenad och intag av kvällsmål.

En extraordinär ö och en oförglömlig upplevelse där Roberto Rossellini och Ingrid Bergman en gång bodde.

Ca pris:
425 kr/vuxen,
220 kr/barn exkl. middag.

(Unesco avgift på 1,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Taormina/Sicilien

En dagsutflykt till Sicilien och Taormina bjuder på en färgsprakande natur, en härlig harmoni av kultur och historia med traditioner genomsyrade av den mytiska berättelsen om Odysse.

Vi beger oss längs Costa Viola, passerar Messinasundet och håller till vid vårt mål för dagen; Taormina. En medeltidsstad som förtrollar med panoramalika terrasser, eleganta caféer, affärer och restauranger med äkta siciliansk matlagning!

Beundra den grekisk-romerska teatern med den välkända vulkanen Etna i bakgrunden.

Ca pris:
600 kr/vuxen,
300 kr/barn exkl. lunch.

Observera:
Utflykten erbjuds ej för gäster boende i Pizzo.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail