• Chaniakusten

Premium Kreta

Våra premiumresor är skräddarsydda för dig som tycker om att njuta av det goda semesterlivet i gott sällskap samtidigt som du får resmålets riktiga godbitar serverade på ett bekvämt och välavvägt sätt. Samtidigt som du får ett omsorgsfullt utvalt program får du mycket valuta för dina semesterpengar.

Chaniakusten

Belägen mitt emellan Europa och Afrika är denna underbara ö bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. Västra Kreta anses allmänt vara öns vackraste sida och i vår absoluta strävan att erbjuda dig det bästa har vi valt att koncentrera oss på området kring Chania. Här ligger förutom charmiga Chania stad även många av öns trevligaste semesterorter som pärlor på ett band. Agii Apostoli, Kato Stalos, Agia Marina och Platanias är alla badorter med fantastiska sol- och badmöjligheter på bekvämt avstånd till Chania. Fortsätter du ytterligare västerut uppenbarar sig de lugna oaserna Maleme och Kolimbari.

Chaniakusten bildas av staden Chania och alla badorter som ligger som ett pärlband väster om staden. Badorterna är i princip sammanbyggda och har namn som Agii Apostoli, Kato Stalos, Agia Marina och Platanias. Alla orter har bekvämt taxiavstånd in till Chania stad, mellan 10-20 minuter.

Chania stad
Chania, Kretas näst största stad, är utan tvekan öns mest intressanta och mysiga. Området kring hamnen är särskilt trevligt med sina caféer, tavernor och fina fiskrestauranger. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Det är här i den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som turisterna samlas. Räkna med att det under hela säsongen är full kommers här med liv och rörelse dagtid som kvällstid. Belägen centralt i staden är saluhallen och verkligen värd ett besök. Här trängs allsköns frukt, grönsaker, kryddor och blommor om din uppmärksamhet. Området kring saluhallen lämpar sig väldigt väl för shopping, inte minst av skinn, skor och smycken.

Boka all inclusive längs Chaniakusten!
All inclusive innebär att allt är inkluderat i resans prisDet gäller både mat och dryck och i vissa fall även aktiveteter. Solresor erbjuder all inclusive på många hotell och resmål. Oavsett om man reser på egen hand, i par eller som familj vågar vi påstå att all inclusive är ett av de mest prisvärda alternativen. Längs Chaniakusten har Solresor glädjen att erbjuda flera alternativ för er som önskar boka hotell med all inclusive. I och vid lilla fiskesamhället Kolimbari ligger vår fina anläggning Grand Bay Beach Resort direkt på stranden. I Maleme finner du Maleme Mare. I Kato Daratso ligger Solresors populära familjeanläggning Sirios Village där du bor på all inclusive-basis.

Utflykter längs Chaniakusten
Stadstur i Chania
Knossos
Det gömda Kreta
Elafonisi
Samaria
Båttur Gramvousa

På egen hand
Det finns mängder av utflyktsmål på Kreta. Med hyrbil kan du välja själv bland öns många smultronställen. Fallassarna är en härlig upplevelse av flera kilometer lång sandstrand och kristallklart vatten på västra Kreta. Nedanför klostret Moni Preveli på sydkusten ligger Prevelistranden, en vacker palmklädd strand som nås via en liten stig. Ytterligare platser väl värda ett besök för såväl vacker miljö som för sköna bad är sydkustens Frangokastello och Paleochora. Kreta lämpar sig dessutom alldeles förträffligt till vandrings- och cykelturer.

Fler charterresor till Kreta

Utflykter

Båttur Gramvousa

Följ med oss på en härlig heldag med sol och bad! Med båt från hamnen i Kissamos når vi under förmiddagen dagens första utflyktsmål när vi anländer till Imeri Gramvoussa, ön som under många år varit tillhåll för sjörövare och idag kröns av ruinerna från en venetiansk fästning med anor från 1500-talet. Väljer du att ta dig upp till ruinerna utlovas en otrolig utsikt med imponerande vy. En kortare båtresa därifrån tar oss till Balos bay, ett tropiskt paradis med kritvit sand och turkosa laguner. Här ges tid för sol, bad och avslappning innan båten under eftermiddagen seglar hemåt.

Observera: en naturskyddsavgift på 1€ /person tillkommer och betalas kontant under utflyktsdagen. Utflykten arrangeras med engelsktalande guide (guiden inte är med på båten, endast under transfer till/från hamnen).

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 395 kr/vuxen, 195 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.Det gömda Kreta

Föreställ dig ett landskap med berg, kust och härliga vyer över frodig natur, små idylliska byar och en stillsam atmosfär. Detta är det gömda Kreta. Utflykten bjuder på ett innehållsrikt dagsprogram där du får ta del av Kretas kultur, tradition och fängslande historia.

Vi kommer att börja dagen med att ta oss upp mot öns bergslandskap, förbi slätter och ner mot Kretas södra kust. Efter vår nerresa där vi hunnit med både stopp för fotografering och besök på ett traditionellt café kommer vi tidig förmiddag att nå den mytomspunna borgen Frangokastello. Utflykten tar oss vidare till ett av Kretas ännu aktiva kloster med tillhörande kyrka, klostergård och museum. En gemensam lunch avnjuts tätt inpå havet i en av de trevliga kustbyarna på öns södra sida. Under eftermiddagen tar vi oss igenom en unik natur då vi reser igeom en av Kretas många raviner, för att åter komma till den norra kusten med våra hotell. Utflyktens intressanta besöksmål ger dig en inblick i ett Kreta som kan vara svårt att själv hitta.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 385 kr/vuxen, 195 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.

Elafonissi

Utflykten Elafonissi går till en av Kretas vackraste platser. Stranden vid Elafonissi ligger som oftast bland de högst rangordnade på listor när Europas bästa stränder ska utses. Här erbjuds sol och bad med tropisk känsla.

Vi tar oss under morgonen genom det fantastiska naturlandskapet med olivlundar, bergssluttningar, traditionella byar och vidare längs västkusten ner mot det skimrande havet på Kretas sydvästra spets.

Utflyktsmålet Elafonissi består av ett antal laguner med kristallklart vatten. Här njuter vi under några timmar innan vi under eftermiddagen tar oss tillbaka mot Chania igen. Den långgrunda stranden är ett bra utflyktsmål också för de yngre deltagarna.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 375 kr/vuxen, 185 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.

Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

Knossos

Stäng ögonen och försök föreställa dig ett 4000 år gammalt bysamhälle med förbipasserande knarrande hästvagnar och en stor öppen marknadsplats med full aktivitet och försäljning av frukt, grönsaker och lerkrukor. Här regerar Kung Minos och i byn finns det såväl fungerande avloppssystem, teater, luftkonditionering och toaletter. Hela samhället levde nära naturen och tillbad Moder Jord samt sedemera de stora grekiska gudarna såsom Zeus, Hera och Poseidon.

Knossos har naturligtvis förändrats en hel del på 4000 år men ruinerna finns kvar som en påminnelse över hur högtstående denna kultur var. Platsen är idag ett utav Greklands mest besökta turistmål och ett givet besök för den historie- och kulturintresserade. Du får med en guidad rundvandring en bra bild av hur Europas första civilisation levde och kan bland ruinerna föreställa dig hur palatset såg ut under dess glansdagar. Du får även egentid till att häpnas över vad som för flera tusen år sedan gjorde just Knossos till en stor mötesplats för den minoiska civilisationen. Efter att vi under förmiddagen gjort vårt besök på Knossos tar vi oss vid lunchtid in till Heraklion stad där du har möjlighet att besöka det arkeologiska museet, äta lunch och/eller upptäcka Kretas största stad på egen hand.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 445 kr/vuxen, 225 kr/barn*.
Bokas genom Solresor på plats.


Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

*Observera att det på plats tillkommer avgift för entré;
totalt EUR 15 för vuxen. Barn under 18 år går in gratis och EU-medborgare över 65 år betalar halva priset mot uppvisande av leg.

Samaria

Samaria-ravinen är med sina 16km inte bara Europas längsta utan också en av de mest imponerande. Ravinen är idag ett naturreservat och har under säsongen ett skiftande utseende. Oavsett när du väljer att genomföra denna ravinvandring garanteras du oförglömliga minnen och unika naturupplevelser. Du vandrar i egen takt och möter under eftermiddagen upp vår representant i byn Agia Roumeli på Kretas sydkust. I Agia Roumeli finns flera tavernor för att njuta en välförtjänt lunch. Beroende på din vandringstid finns här även möjlighet för sol och bad.

Observera att utflykten kräver att du är vid god hälsa och har en god grundkondition. Du går i egen takt men kommer av vår representant få vissa hålltider vi rekommenderar dig att följa. Vår representant under utflykten är engelsktalande.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 345 kr/vuxen, 175 kr/barn*.
Bokas genom Solresor på plats.

Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

*Observera att det på plats tillkommer avgift för entré och båttur;
totalt EUR 15 för vuxen. Barn under 15 år går in gratis i ravinen.

Stadstur i Chania

Följ med på en eftermiddagsutflykt för att upptäcka staden Chania från sin vackraste och mest spännande sida. Vi startar nere vid den charmerande och livfulla hamnen. Härifrån rör vi oss genom mysiga gågator och gränder sakta in i de äldre stadsdelarna. Vi möter romersk, venetiansk och turkisk kultur och får under vägen höra mer om den spännande historia som Chania bär på.

Några av de sevärdheter vi kommer att passera är saluhallen, de äldre judiska kvarteren, den unika Agios Nikolaoskyrkan och ”lädergatan”. Stadsturen avslutas med en härlig grekisk middag bestående av lokala förrätter, sk Mezes, på en av Chanias mest kända tavernor. Utflykten rekommenderas för dig som senare vill utforska Chania på egen hand.

Halvdagstur inkl. middag.

Ca pris: 445 kr/vuxen, 225 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.


Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail