• Kreta

Kreta

Kreta är Greklands största ö och är belägen i östra Medelhavet mitt emellan Europa och Afrika. Denna underbara ö är bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. 

Solsäkra resor till Kreta 
Mångfalden och skönheten i landskapet gör tillsammans med det varma och solsäkra klimatet Kreta till den ultimata semesterplatsen för kräsna och soltörstande besökare. Namnet Kreta associerar bl a till arkeologiska sevärdheter, genuina småbyar, landsbygd med blomsterprakt, myllrande städer, långa sandstränder, god mat och behaglig och äkta gästfrihet hos kretensarna. 

Greklands största ö
Kreta är en stor ö, 260 km lång och mellan 15 och 60 km bred. Västra Kreta brukar anses vara den vackraste delen. Östra delen av ön är lite kargare och saknar samma variation i landskapet. I vår absoluta strävan att erbjuda dig det bästa har vi därför valt att helt koncentrera oss på charter till Chaniakusten i väst. Här ligger också många av öns trevligaste semesterorter inklusive resmålen Almyrida/Kalives. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär, med närhet till natur och hav, på resmål som känns väldigt mycket rekland. Välkommen till Solresors Kreta! 

Mångtusenårig historia
Öns historia är lång och dramatiskt. Kreta är den europeiska civilisationens vagga. Här uppstod redan ca 3 000 f kr en högkultur genom den minoiska civilisationen vars efterlämningar finns att beskåda i t ex det delvis rekonstruerade Knossospalatset och olika museer runt ön. Greker, romare, det bysantinska styret, venetianarna och turkarna har alla satt färg på den sköna palett som utgör Kreta idag. 

Utflykter på Kreta
Denna stora ö erbjuder alltså såväl spännande historia som slående vackra vyer vilket tillsammans ger ett förträffligt underlag för utflykter. Ett bra sätt att upptäcka Kreta är att följa med på våra populära utflykter. Perfekt för den som inte vill sitta stilla på sin resa. Vi kan erbjuda ett brett och varierat utflyktsprogram med något som passar alla åldrar och smaker. Här kan du t.ex. uppleva Kung Minos palats i Knossos, vandra genom Europas längsta ravin - Samaria eller besöka Kretas eget Maldiverna, det vackra Elafonissi. 

Att hyra bil
Kreta är en ö som erbjuder fantastiska landskap. Det finns otaliga vackra vikar, mystiska och äventyrliga raviner, fruktbara slätter belägna på höga bergsplatåer samt stora gröna ängar. Ön är stor, men trots detta inte större än att du på relativt kort tid kan ta dig från en bergstopp till stranden. Har du lust att upptäcka allt detta och mycket mer, kan du genom oss på Solresor hyra bil i en eller flera dagar under din resa. Vi rekommenderar alla våra gäster att se och upptäcka ön på detta vis, åtminstone en dag under semestern. 

Resor till Kreta

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
  • 14

Utflykter

Båttur Gramvousa

Följ med oss på en härlig heldag med sol och bad! Med båt från hamnen i Kissamos når vi under förmiddagen dagens första utflyktsmål när vi anländer till Imeri Gramvoussa, ön som under många år varit tillhåll för sjörövare och idag kröns av ruinerna från en venetiansk fästning med anor från 1500-talet. Väljer du att ta dig upp till ruinerna utlovas en otrolig utsikt med imponerande vy. En kortare båtresa därifrån tar oss till Balos bay, ett tropiskt paradis med kritvit sand och turkosa laguner. Här ges tid för sol, bad och avslappning innan båten under eftermiddagen seglar hemåt.

Observera: en naturskyddsavgift på 1€ /person tillkommer och betalas kontant under utflyktsdagen. Utflykten arrangeras med engelsktalande guide (guiden inte är med på båten, endast under transfer till/från hamnen).

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 395 kr/vuxen, 195 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.Det gömda Kreta

Föreställ dig ett landskap med berg, kust och härliga vyer över frodig natur, små idylliska byar och en stillsam atmosfär. Detta är det gömda Kreta. Utflykten bjuder på ett innehållsrikt dagsprogram där du får ta del av Kretas kultur, tradition och fängslande historia.

Vi kommer att börja dagen med att ta oss upp mot öns bergslandskap, förbi slätter och ner mot Kretas södra kust. Efter vår nerresa där vi hunnit med både stopp för fotografering och besök på ett traditionellt café kommer vi tidig förmiddag att nå den mytomspunna borgen Frangokastello. Utflykten tar oss vidare till ett av Kretas ännu aktiva kloster med tillhörande kyrka, klostergård och museum. En gemensam lunch avnjuts tätt inpå havet i en av de trevliga kustbyarna på öns södra sida. Under eftermiddagen tar vi oss igenom en unik natur då vi reser igeom en av Kretas många raviner, för att åter komma till den norra kusten med våra hotell. Utflyktens intressanta besöksmål ger dig en inblick i ett Kreta som kan vara svårt att själv hitta.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 385 kr/vuxen, 195 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.

Elafonissi

Utflykten Elafonissi går till en av Kretas vackraste platser. Stranden vid Elafonissi ligger som oftast bland de högst rangordnade på listor när Europas bästa stränder ska utses. Här erbjuds sol och bad med tropisk känsla.

Vi tar oss under morgonen genom det fantastiska naturlandskapet med olivlundar, bergssluttningar, traditionella byar och vidare längs västkusten ner mot det skimrande havet på Kretas sydvästra spets.

Utflyktsmålet Elafonissi består av ett antal laguner med kristallklart vatten. Här njuter vi under några timmar innan vi under eftermiddagen tar oss tillbaka mot Chania igen. Den långgrunda stranden är ett bra utflyktsmål också för de yngre deltagarna.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 375 kr/vuxen, 185 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.

Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

Knossos

Stäng ögonen och försök föreställa dig ett 4000 år gammalt bysamhälle med förbipasserande knarrande hästvagnar och en stor öppen marknadsplats med full aktivitet och försäljning av frukt, grönsaker och lerkrukor. Här regerar Kung Minos och i byn finns det såväl fungerande avloppssystem, teater, luftkonditionering och toaletter. Hela samhället levde nära naturen och tillbad Moder Jord samt sedemera de stora grekiska gudarna såsom Zeus, Hera och Poseidon.

Knossos har naturligtvis förändrats en hel del på 4000 år men ruinerna finns kvar som en påminnelse över hur högtstående denna kultur var. Platsen är idag ett utav Greklands mest besökta turistmål och ett givet besök för den historie- och kulturintresserade. Du får med en guidad rundvandring en bra bild av hur Europas första civilisation levde och kan bland ruinerna föreställa dig hur palatset såg ut under dess glansdagar. Du får även egentid till att häpnas över vad som för flera tusen år sedan gjorde just Knossos till en stor mötesplats för den minoiska civilisationen. Efter att vi under förmiddagen gjort vårt besök på Knossos tar vi oss vid lunchtid in till Heraklion stad där du har möjlighet att besöka det arkeologiska museet, äta lunch och/eller upptäcka Kretas största stad på egen hand.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 445 kr/vuxen, 225 kr/barn*.
Bokas genom Solresor på plats.


Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

*Observera att det på plats tillkommer avgift för entré;
totalt EUR 15 för vuxen. Barn under 18 år går in gratis och EU-medborgare över 65 år betalar halva priset mot uppvisande av leg.

Samaria

Samaria-ravinen är med sina 16km inte bara Europas längsta utan också en av de mest imponerande. Ravinen är idag ett naturreservat och har under säsongen ett skiftande utseende. Oavsett när du väljer att genomföra denna ravinvandring garanteras du oförglömliga minnen och unika naturupplevelser. Du vandrar i egen takt och möter under eftermiddagen upp vår representant i byn Agia Roumeli på Kretas sydkust. I Agia Roumeli finns flera tavernor för att njuta en välförtjänt lunch. Beroende på din vandringstid finns här även möjlighet för sol och bad.

Observera att utflykten kräver att du är vid god hälsa och har en god grundkondition. Du går i egen takt men kommer av vår representant få vissa hålltider vi rekommenderar dig att följa. Vår representant under utflykten är engelsktalande.

Heldagstur exkl. lunch.

Ca pris: 345 kr/vuxen, 175 kr/barn*.
Bokas genom Solresor på plats.

Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.

*Observera att det på plats tillkommer avgift för entré och båttur;
totalt EUR 15 för vuxen. Barn under 15 år går in gratis i ravinen.

Stadstur i Chania

Följ med på en eftermiddagsutflykt för att upptäcka staden Chania från sin vackraste och mest spännande sida. Vi startar nere vid den charmerande och livfulla hamnen. Härifrån rör vi oss genom mysiga gågator och gränder sakta in i de äldre stadsdelarna. Vi möter romersk, venetiansk och turkisk kultur och får under vägen höra mer om den spännande historia som Chania bär på.

Några av de sevärdheter vi kommer att passera är saluhallen, de äldre judiska kvarteren, den unika Agios Nikolaoskyrkan och ”lädergatan”. Stadsturen avslutas med en härlig grekisk middag bestående av lokala förrätter, sk Mezes, på en av Chanias mest kända tavernor. Utflykten rekommenderas för dig som senare vill utforska Chania på egen hand.

Halvdagstur inkl. middag.

Ca pris: 445 kr/vuxen, 225 kr/barn.
Bokas genom Solresor på plats.


Observera att denna utflykt inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.