Dubai

Dubai

Resor med charter till Dubai - Världsmetropolen som överträffar dina förväntningar både när det kommer till extraordinära upplevelser, exklusiv shopping, basarer, storslagna byggnader och skyskrapor. Här finner du ett nästintill obegränsat utbud av restauranger för alla smaker, härliga parker, exklusiva marinor, konstgjorda öar och mycket mer. När man upplevt det är det lätt att förstå varför så många väljer resor till Dubai.

Burj Khalifa

Burj Khalifa är världens högsta byggnad och reser sig 828 meter upp mot himlen, mitt i hjärtat av Dubai. Ett besök av Burj Khalifa får du absolut inte missa under din charter till Dubai. Utkiksplatsen ligger på 124:e våningen och erbjuder en oslagbar utsikt över hela Dubai´s skyline.  Ett besök på toppen tar ca 60 minuter, biljetter kan köpas på biljettkontoret nära ingången till Burj Khalifa i Dubai Mall. Om du förhandsbokar ditt besök kostar det 100 AED per person, i annat fall betalar du 400 AED per person direkt vid biljettluckan.

Burj Al Arab
Burj Al Arab är världens högsta friliggande hotell och reser sig 321 meter över Persiska viken! Format som ett dhow-segel dominerar dess mäktiga siluett Dubai's skyline. 

Palm Jumeirah & The World
Man brukar säga att allt är möjligt i Dubai; Palm Jumeirah och The World är ypperliga exempel på att detta är stämmer. Tre konstgjorda palmformade öar skapar Palm Jumeirah och rymmer ca 30 lyxhotell, 7000 privata lägenheter och flera köpcentra. Exklusiva The World ligger längre ut till havs och består av 300 öar som var och en har ett namn på en stad, region eller ett land i världen. Sverige har sin egen ö, med en storlek på 237 kvadratmeter. Det sägs att The World kan ses med blotta ögat från rymden.

Jumeirah Beach
När man talar om strandliv i Dubai är det alltid Jumeirah Beach som kommer på tal. Denna 15 km långa, finkorniga sandstrand är helt klart det bästa strandområde Dubai har att erbjuda. Stranden är uppdelad i flera delar, men det är i huvudsak två områden att välja mellan. Jumeirah Beach (Open Beach) är en allmän, kostnadsfria sandstrand med duschar, toaletter, sittplatser i skuggan och matställen. Jumeirah Beach Park, som tar en avgift i inträde, har även grönområden, solsängar och parasoller, swimmingpools och volleybollplaner.


Dubai Mall
Dubai Mall är Dubai´s största och främsta shoppingcenter. Med inte mindre än 1200 butiker och en mängd attraktioner av världsklass bjuder Dubai Mall på en ultimat och modern shoppingupplevelse du sällan glömmer. Utöver alla butiker tävlar en rad äventyrsaktiviteter om uppmärksamheten tillsammans med skridskoåkning, ett undervattens akvarium av världsklass och över 150 caféer och restauranger som erbjuder allt ifrån fina middagar till enklare rätter, till priser som passar för alla plånböcker. Kanske den ultimata shoppingresan?

Mall of the Emirates
Mall of the Emirates är placerat mitt i hjärtat av vad man idag kallar ”New Dubai”. Här erbjuds ett komplett utbud av både shopping, aktiviteter och underhållning. På Mall of the Emirates finner du inte mindre än 520 internationella varumärken i butiker med teman som mode, livsstil, sport, elektronik och heminredning. På Mall of the Emirates finner du även Magic Planet, som erbjuder underhållning för hela familjen med flertalet prisbelönta åk attraktioner och spel som aldrig tidigare påträffats inomhus. Världsberömda Ski Dubai, är den första inomhus skidbanan i mellanöstern, här kan du njuta av skidåkning, snowboard och en mängd andra vinteraktiviteter i en fantastisk miljö. Det finns även 85 olika caféer och restauranger att välja mellan.

Souk Madinat Jumeirah
I Souk Madinat Jumeriah erbjuds en basarliknande marknad i modern tappning. I en antik arabisk fästning ligger butikerna utspridda på flera slingrande vägar i en orientalisk atmosfär. Besök gärna Souk Madinat Jumeirah under kvällstid. Här finns ett stort utbud av caféer, barer och restauranger. Missa inte en oförglömlig ”Tusen och en Natt” upplevelse med en arabisk gondol på de kanaler som omringar fästningen och i det närmaste skulle kunna liknas vid arabvärldens Venedig.

Karama Souk
Karama Souk är snarare en stadsdel än ett basarområde. Huvudgatan kantas av butiker som säljer allt från vattenpipor till pashminasjalar, parfymer, klockor, solglasögon och märkeskläder. Var dock uppmärksam på att många av varorna är piratkopior och att en del piratkopior är förbjudna att föra in i Sverige.

Gold Souk & Spice Souk
I Dubai finns ett område som kallas guldsouk & kryddsouk. Här kantas gatorna av små kryddbutiker som svämmar över av härliga färger, orientaliska dofter och försäljare. Det finns även ett överflöd av ca 700 butiker som säljer guld. Eftersom att guld är skattebefriat i Dubai är det billigt att köpa. Priserna är fasta, men det förväntas att du prutar på kostnaden för arbetet med smycket. 

Kombinationsresa
Om du reser charter till Dubai så erbjuder Solresor dig att kombinera det bästa av två världar; Skön avkoppling i en ostressad vardag på bekvämt hotell i Ras Al Khaimah eller Fujairah med storstadspuls och imponerande sevärdheter i världsmetropolen Dubai! Möjlighet finns också att kombinera storstäderna Abu Dhabi och Dubai.

Utflykter

Från Dubai kör vi förbi världens största konstgjorda hamn vid Jebel Ali och vidare genom ökenlandskapet som är fylld av akaciaträd tills vi når Abu Dhabi.

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten, en metropol till stad med intressanta konstraster av skyskrapor, sandstränder och historiska byggnader. Vi kommer kombinera all gammal historia med fantastiska byggnader och diverse moderniseringar, vilket gör staden till vad den är idag: ett blomstrande turistmål.

Den magnifika arabiska juvelen ”Sheikh Zayed Grand Mosque” är ett arkitektoniskt landmärke och hjärtat av staden. Med sin fantastiska elegans och storhet är detta vårt första stopp på turen där du också får lära dig mer om den fascinerande islamiska tron.

Vi fortsätter vidare mot stadens finaste områden, som visar de unika byggnader som finns i huvudstaden, såsom vackra Etihad Towers och glöm inte heller att hålla ett öga på det magnifika hotellet Emirates Grand Palace.

Du har sedan möjligheten att lära dig mer om Arabemiraten och dess unika arv på Heritage Village, där den traditionella beduinlivsstilen uppvisas i form av utställningar, fotografier och hantverk.

När vi kör längs Abu Dhabis Corniche så får du också en glimt av de många vackra omgivningar denna stad erbjuder, och det finns oändligt många i Abu Dhabi.

Sadiyatt och Yas Island är några av de mest kända av sitt slag på grund av deras fantastiska projekt såsom t.ex. Ferrari World och Yas Marina Circuit med sin egna Formel 1 bana.

Heldagsutflykt.

Cirkapris från Dubai: 690 kr/vuxen, 490 kr/barn.
Observera att täckande kläder är obligatoriskt vid besök i Sheikh Zayed moskén.
Utflykten är endast bokningsbar på plats!

Det finns ingen stad i världen som kan jämföra sig med Dubai! Vill du uppleva det allra bästa med Dubai? Under denna fullspäckade dag kommer vi att utforska det bästa och mest spektakulära med denna oförglömliga stad. Vi kommer att färdas längs stadens pampiga skyskrapor och fantastiska byggnader samtidigt som vi utforskar hur staden på så kort tid gått från att vara en liten fiskeby till den världsmetropol Dubai är idag. Vi kommer, bland mycket annat, få uppleva Dubais klassiska krydd- och guldmarknad där ni får bevittna världens största guldring, se självaste Sheikh Mohammeds enastående palats och Dubais äldsta moské. När vi färdas längs kusten stannar vi vid Burj Al Arab (seglet) som är Dubais landmärke och utnämnt till världens enda ”7-stjärniga” hotell. Vi stannar till i Souk Madinat som är uppbyggt som en traditionell arabisk marknadsplats och här finns möjlighet för att äta lunch och strosa omkring i de små, mysiga butikerna. Du kan inte heller besöka Dubai utan en shoppingtur, därför kommer vi besöka Dubai Mall, ett av världens största shoppingcenter. Här får du chansen att se det berömda akvariet med deras 33 000 olika sorters vattendjur. När mörkret gör sig påmint har man även möjligheten att njuta av världens största fontänshow. Givetvis sker detta framför världens högsta byggnad, Burj Khalifa, som stoltserar med sina 828 meter upp i luften.

Heldagsutflykt, lunch ingår ej.
Möjlighet finns att köpa till inträde till Burj Khalifa, kontakta din reseledare på plats.

Ca pris från Dubai: 550 kr vuxen/465 kr barn

Ca pris från Ras Al Khaimah: 690 kr vuxen/495 kr barn

Ca pris från Fujairah: 690 kr vuxen/495 kr barn

Ca pris från Abu Dhabi: 845 kr vuxen/675 kr barn


Utflykten är endast bokningsbar på plats.

Känn sanden under dina fötter och få en upplevelse du aldrig glömmer! En halvdag som erbjuder både fart, avkoppling och upplevelser samt god mat, gott sällskap, vattenpipor och hennatatueringar.

När solen börjar gå ner över Emiraterna, tar vi oss ut i öknen för att uppleva den vackra solnedgången slås mot sandbankerna. När solen har gått ner, bestämmer du om föraren ska trycka på gaspedalen, eller om du vill njuta av en lugn åktur. Längs vägen kommer det att vara möjligt att ta fantastiska bilder av det otroliga sand- och bergslandsskap.
Mitt i öknen kommer vi till ett beduinläger, där du kan slänga dig i kuddarna, njuta av den läckra buffén och låta dig underhållas när tandurdansaren och magdansaren bjuder upp till dans. Smaka på de arabiska specialiteterna, prova de arabiska kläderna och ta en tur på beduinernas transportmedel, nämligen kamelen.

På denna utflykt upplever du en helt annan sida av Dubai. Med en paus från den pulserande metrolpolen med höga byggnader, extrema lyx och moderna livsstil, får du upp ögonen för den fantastiska historien och kultur som en gång dominerade de magnifika Emiraterna.

Halvdagsutflykt inklusive middag.

Ca pris från Dubai: 520 kr

Ca pris från Ras Al Khaimah: 725 kr

Ca pris från Fujairah: 725 kr

Ca pris från Abu Dhabi: 725 kr

Utflykten är endast bokningsbar på plats!

Musandam Khasab är en vacker stad som ligger i en del av landet Oman. Turister från hela världen kommer för att besöka fjordarna och den vackra naturen och området har pga detta kallats för Arabiens Norge. Här seglar vi på havet med Hajarbergen ständigt närvarande och utsikten kommer att få dig att häpna. En heldagsutflykt i Musandam Khasab passar verkligen för alla åldersgrupper i hela familjen och här får man uppleva en annan sida av det arabiska havet och landskapet. En stor del av utflykten är den fantastiska snorklingsupplevelsen. Mellanösterns natur är lika extraordinär under vattenytan som ovan och vattenlivet är en stor upplevelse. Det är inte heller helt omöjligt att man kan se en delfin eller två simma förbi under båtturen.
Så är du en naturmänniska och älskar havet är detta helt klart en utflykt som du måste följa med på!

Heldagsutflykt inklusive lunch.
Utrustning för snorkling finns att låna på båten.
Passet måste medtas.

Ca pris från Dubai: 1565 kr vuxen/1095 kr barn

Ca pris från Ras Al Khaimah: 1095 kr vuxen/845 kr barn

Ca pris från Fujairah: 1275 kr/person

Utflykten erbjuds inte från Abu Dhabi. Utflykten är endast bokningsbar på plats.

Fler charterresor till Förenade Arabemiraten

Dela nuvarande URL via E-mail