• Abu Dhabi

Karta

Abu Dhabi

Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi lockar besökare med kritvita sandstränder, intressanta sevärdheter och shopping i världsklass. Denna färgstarka stad blandar gammalt och nytt på ett synnerligen spännande sätt. Här blandas storslående skyskrapor och shoppingcenter med traditionella arabiska kvarter och marknader. Om du vill fly vinterkylan och uppleva ett resmål du sent kommer att glömma erbjuder Solresor charterresor till Abu Dhabi!

Förenade Arabemiratens huvudstad
Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad där regering och president är baserad. Till skillnad från Dubai erbjuder den supermoderna världsmetropolen Abu Dhabi ett lite lugnare tempo och mer välkomnande atmosfär i arabisk tappning. En mycket fascinerande och spännande kombination!

Shopping i Abu Dhabi
Shopping är naturligtvis ett stort nöje i denna superrika stad. Här finns en uppsjö av shoppingmalls att tillgå, inte minst i det centrala området Al Markaziyah. Det finns även  mindre småbutiker och souker (marknader). 

Marina Mall
Marina Mall ligger i Abu Dhabi's mest framstående områden och är ett utav huvudstadens främsta landmärken. Shoppingcentrat erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode med några av världens mest kända märken, exklusiva caféer, restauranger, bowling, bio etc.

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque
Den "vita moskén" byggdes 2007 och är döpt efter Förenade Arabemiratens första president Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.  Efter Mekka och Medina är det världens tredjes största moské med plats för över 40 000 personer. Moskén är vackert utsmyckad med höga pelare som mäktigt sträcker sig upp mot de jättelika valv som formas till 82 kupolvalv i sju olika storlekar. I taket hänger enorma kristallkronor som lyser upp och skimrar i starka färger.

The Corniche
Detta är Abu Dhabis centrala sandstrand. Dess strandpromenad sträcker sig 8 km längst med havet och kantas av restauranger, caféer och lekplatser. Stranden har blå flagg vilket är en internationell miljöutmärkelse för stränder som uppfyller ett antal kriterier rörande vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö. Stranden är uppdelad i tre delar; en för familjer, en för singlar och en allmän del. Det är gratis att besöka den allmänna delen medan det kostar ca 20 kr att besöka de övriga två.

Khalifa Park
Khalifa Park ligger i området Al Matar och är något utöver det vanliga. Parken kostade 50 miljoner dollar att skapa och erbjuder  akvarium, museum, tåg, lekparker och trädgårdar. Med andra ord en perfekt plats för både avkoppling och nöjen.

Dubai
På knappt ca. 1,5 timma från Abu Dhabi når du den stora världsmetropolen Dubai med alla dess imponerande sevärdheter. Här hittar du världens största vattenparker, museum, spektakulär infrastruktur med hotell, evenemang och shopping i världsklass.

Formel-1
Den 1 november 2009 kördes Abu Dhabis första Grand Prix. Ett spektakulärt race som börjar i dagsljus och slutar i mörker, när solen gått ner. Flera F1 entusiaster är eniga om att detta är ett utav de häftigaste loppen under hela året. Banan; Yas Marina Circuit är ca 5,5 km lång, har 21 kurvor och körs i 55 varv. Med Solresor kan du boka ett hotellrum med Formel-1 utsikt på Yas Island Rotana!

Sex and the city 2
I Sex and the city 2 kan du följa de världskända och förmögna kvinnorna från New York när de provar lyckan i Abu Dhabi. Vid filmlanseringen talade man om Abu Dhabi som "en av de mest luxuösa, exotiska och levande platserna på jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn", vilket är en mycket träffsäker tolkning. 

Kombinationsresa
Solresor erbjuder dig att kombinera det bästa av Förenade Arabemiratens två största emirat inte mindre än världsmetropolerna; Abu Dhabi och Dubai. Här bjuds det bästa av två världar  i en härlig blandning med skön avkoppling på bekväma hotell, kritvita stränder, storstadspuls och imponerande sevärdheter av världsklass!

Utflykter

Dubais höjdpunkter

Följ med på denna dagsutflykt och låt dig fascineras över Dubais snabba utveckling, staden som bara på några decennier växt upp till en unik världsmetropol och som imponerar med världsrekord, slående arkitektur och en varierad kultur! Under utflykten reser vi genom tid och rum då vi tar oss från den tidiga historian, fram till idag och vidare mot framtiden.

Vi kommer under förmiddagen att utforska stadens äldre kvarter varifrån Dubai växt och utvecklats till vad den är idag. Detta besök ger oss en bra inledning och information om hur människorna levde innan de fann oljan. Vi startar i Dubais gamla guld- och kryddsouk. Längst guldmarknaden kan vi bland annat skåda världens största guldring och i kryddsouken får du möjligheten att shoppa loss bland teer och kryddor från hela världen, samt vackra sjalar från Indien.

En kortare båtresa med traditionell abra-båt tar oss därefter över Dubai Creek och till stadsdelen Bur Dubai. I takt med att du får lära dig mer om Dubais utveckling från en liten fiskeby till den världsmetropol den idag är färdas vi i rikting mot de modernare delarna. Vid Jumeirah Open Beach får du en magnifik vy över Burj Al Arab, det berömda sju-stjärniga hotellet.

Strax innan lunch anländer vi till Palm Monorail, metrobanan som tar oss längts ut på den berömda palmön Jumeirah. Då metrospåret ligger ovanför marken kommer du enklare kunna se halvöns form. Som kronan på verket, längst ut på Palm Jumeirah, ligger det påkostade och sagolika hotellet Atlantis. På hotell Atlantis kommer vi att stanna för en stor-, och inte minst välsmakande lunchbuffé. 

Du kan inte åka till Dubai utan att ta en shoppingtur och ett givet mål under dagen blir egentid att spendera i Dubai Mall, världens största shoppingcenter. Här får du chansen att flanera bland butiker, kanske sätta dig ner på någon av de många kafeteriorna, besöka det berömda akvariet eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären.

När mörkret gör sig påmint kommer vi att skåda världens största fontänshow. Givetvis sker detta framför världens högsta byggnad, Burj Khalifa, som stoltserar med sina 828 meter upp i luften. Detta mäktiga skådespel blir en storslagen avslutning på vår utflyktsdag.

 Utflykten inkluderar båt över Dubai Creek, Monorail-tåg till hotell Atlantis, lunchbuffé på hotell Atlantis och entré till akvariet Lost Chambers.Ca pris från Dubai: 1400 kr vuxen/850 kr barn

Ca pris från Ras Al Khaimah: 1500 kr vuxen/950 kr barn

Ca pris från Fujairah: 1500 kr vuxen/950 kr barn

Ca pris från Abu Dhabi: 1500 kr vuxen/950 kr barn


Utflykten är endast bokningsbar på plats.

Ökensafari & beduinoas

Känn sanden under dina fötter och få en upplevelse du aldrig glömmer! En halvdag som erbjuder både fart, avkoppling och upplevelser samt god mat, gott sällskap, vattenpipor och hennatatueringar.

När solen börjar gå ner över Emiraterna, tar vi oss ut i öknen för att uppleva den vackra solnedgången slås mot sandbankerna. När solen har gått ner, bestämmer du om föraren ska trycka på gaspedalen, eller om du vill njuta av en lugn åktur. Längs vägen kommer det att vara möjligt att ta fantastiska bilder av det otroliga sand- och bergslandsskap.
Mitt i öknen kommer vi till ett beduinläger, där du kan slänga dig i kuddarna, njuta av den läckra buffén och låta dig underhållas när tandurdansaren och magdansaren bjuder upp till dans. Smaka på de arabiska specialiteterna, prova de arabiska kläderna och ta en tur på beduinernas transportmedel, nämligen kamelen.

På denna utflykt upplever du en helt annan sida av Dubai. Med en paus från den pulserande metrolpolen med höga byggnader, extrema lyx och moderna livsstil, får du upp ögonen för den fantastiska historien och kultur som en gång dominerade de magnifika Emiraterna.

Halvdagsutflykt inklusive middag.

Ca pris från Dubai: 520 kr

Ca pris från Ras Al Khaimah: 725 kr

Ca pris från Fujairah: 725 kr

Ca pris från Abu Dhabi: 725 kr

Utflykten är endast bokningsbar på plats!

Fler charterresor till Förenade Arabemiraten

Dela nuvarande URL via E-mail