Tauritodalen

Tauritodalen

Tauritodalen är en förstklassig semesterort som ligger mellan Puerto de Mogán och Puerto Rico med allt du har behov av inom bekvämt räckhåll. I centrum av Tauritodalen finns en jättelik saltvattenlagun och i det fenomenala poollandskapet är det endast de talrika palmerna som ger skugga. Den 200 meter långa stranden i den vindskyddade viken nyttjas nästan enbart av de boende på hotellen i Tauritodalen. 

Med Solresor bor du med all inclusive på prisvärda Hotel Paradise Costa Taurito - ett semestervänligt hotell för vuxna livsnjutare med endast 96 rum. Här har du dessutom gratis inträde till den jättelika saltvattenlagunen Lago Oasis samt tillgång till en av öns finaste Spa-anläggningar (avgift).

Karta

Utflykter

På Aqualand i Maspalomas kan alla ha bubblande skoj! Här finns vattenrutschbanor och attraktioner för försiktiga barn, våghalsiga ungdomar och stelbenta vuxna. En vattenvärld fylld med äventyr och spänning för alla - det är vad Aqualand har att erbjuda alla sina besökare. Nöjesparkens badland bjuder på barnpool, höga och långa grymma vattenrutschbanor, stora rymliga bassänger och härligt klart vatten.

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
250 kr/vuxen
165 kr/barn


Katamaranen Afrikat är det ultimata katamaranäventyret! Båten är baseras i Puerto Base, Puerto Rico men busstransport tur och retur ingår. Om du har lust att prova sol, hav, avkoppling, vattensport, så är detta garanterat en fantastisk båtupplevelse. Mat och dryck är inkluderat på båten samt en kort tur i speedbåt som tar en tätt inpå en av de många grottor som finns längs Gran Canarias kustlinje. Om du vill prova snorkling med cyklop så finns det ombord och du kan låna det gratis. Eller så kan man prova parasailing, vattenskoter eller bananbåten till nedsatta priser. Har vi tur så får vi också se delfiner. Ett fantastiskt sätt att tillbringa tid på Atlanten!

Utflykten Afrikat bokas på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
455kr/vuxen
260 kr/barn


Ombord på den motorseglande båten får kaptenen via kommunikationsradio information från observatorierna längs med kusten om var delfinerna befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora stim, som får vattnet formligen att koka. Utflykten är väderberoende och vid eventuellt inställd tur kan ombokning till annan dag, alternativt återbetalning ske. Flytvästar tillhandahålls på båten. Vi rekommenderar oöm klädsel samt hög solskyddsfaktor. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Delfinsafari med Multiacuatic på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
295 kr/vuxen
165 kr/barn


Precis som på Wallmans salonger i Sverige sjunger och dansar serveringspersonalen under middagen på Garbo's i Bahia Feliz. De fantastiskt professionella sångarna och dansarna serverar dig en trerätters meny med dryck inkluderat, varvat med att de underhåller dig på scen i en färgsprakande show. Glöm inte att heja på din egen servitris eller servitör när de kommer upp på scen! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten till Garbo´s på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande personal.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
535 kr/vuxen
140 kr/barn


Följ med till den natursköna Guayadequedalen, som ligger på öns östra sida i kommunen Ingénio på gränsen till kommunen Agüimes. I dalen finner man flera naturligt skapade grottor, som än idag blir använda som bostäder. Genom många arkeologiska fynd i grottlandskapet har man funnit spår efter öns urbefolkning. Dessa finns förvarade i museet Centro de Interpretacion (Centrum för historisk tolkning) där vi också får en förklaring till hur den vulkaniska aktiviteten skapat det speciella landskapet med de många grottorna. Vi kör från museet och vidare upp i dalen och äter en rejäl lunch på grottrestaurangen Tagoror, som ligger vid vägens ände med en vacker panoramautsikt över hela Guayadequedalen. På hemvägen gör vi också ett stopp i den pittoreska byn Agüimes gamla del.
Ca pris: 210 kr/person.

Vill du ha en dag fylld av äventyr, fart och spänning ska du följa med på jeep- och kamelsafari genom Gran Canarias fascinerande och vackra landskap! En del sträckor körs "off-road" och man besöker ställen som annars är svåra att ta sig till. Man stannar till på fantastiska utsiktsplatser och passerar vattenreservoarer som man kan ta ett dopp i. Klä dig i oömma kläder! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Jeep- och kamelsafari på plats av vår platspersonal. Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/vuxen
220 kr/barn


Barnens favorit! Parken är en imponerande subtropisk oas i en grön dal fylld med palmer och stoltserar med över 200 olika fågelarter, som t ex rovfåglar, små kolibrier, påfåglar, noshörnsfåglar, tranor och flamingoer. Andra sevärdheter är ett stort akvarium, orangutanger, känguruer, surukater, reptiler, ett fjärilshus, en kaktusträdgård och ett orkidéhus. Dagens höjdpunkt är delfinshowen!

Av platspersonalen på Gran Canaria köper du entrébiljetten till ett förmånligt pris, och du kan använda den när som helst under din vistelse.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
270 kr/vuxen
190 kr/barn


Enligt många har Kanarieöarna det bästa klimatet och vädret i världen. På Gran Canaria finner du oftast det bästa vädret längs med den sydvästra kusten, och tillsammans med oss på Solresor kan du följa med och upptäcka denna del av ön!

Vi börjar dagen med att besöka den gamla fiskebyn Arguineguín, där det just på tisdagar hålls marknad. Med ett gott humör och tålamod kan du göra verkliga fynd. Har sötsuget smugit sig på, finns det möjlighet att köpa en våffla eller något annat gott på den norska sjömanskyrkan i byn.

Efter att ha spenderat en del av förmiddagen i Arguineguín beger vi oss vidare med båt längs med kusten och upp till Puerto de Mogán. Vid det här laget har det oftast börjat kurra i magen och vi beger oss därför direkt upp till bergsbyn Mogán, där vi avnjuter en måltid i äkta kanarisk anda på restaurang Acaymo. Mätta och belåtna avrundar vi sedan dagen med att på egen hand strosa omkring i de mysiga gränderna och känna av den lugna atmosfären som omger den charmiga kustorten – Puerto de Mogán, även kallat öns lilla Venedig.

Praktisk info: Lunch inkl. dryck ingår. Vi rekommenderar att ta med badkläder.

Skandinavisktalande guide. Heldag
Utflykten genomförs oftast på tisdagar. Med reservation för förändring.

På sportfiskebåten finns modern fiskeutrusting att låna. Antingen kan man "trawla" och försöka få en tonfisk, val eller haj på kroken, eller så kan man testa "bottom fishing" där man har chans att fånga rocka, havsål eller haj. Vill man inte fiska kan man bara följa med och sola eller spana längs horisonten efter delfiner, sköldpaddor, flygfiskar och valar. På båten serveras en lättare lunch. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Sportfiske på plats av vår platspersonal.Engelsktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
645 kr/vuxen
645 kr/barn


Följ med och upplev vackra vyer, mysiga spanska byar, grönskande dalar och gör något du kanske inte gjort förut – smaka kanariskt kaffe!

Vi börjar dagen med att köra norrut förbi Las Palmas och sedan vidare längs den norra dramatiska och vackra kusten. Vårt första mål är hamnen Las Nievas i Agaete som är en liten hamnby vackert belägen kring stupande berg och svarta lavaklippor. Här får du tillfälle att strosa intill vattnet i den lugna och harmoniska miljön.

Spar på kaffepausen till andra stoppet då vi besöker Finca Los Castanos - en av öns få kaffeplantager! Bland mangoträd och vindruvor odlas även kaffeplantor som du kommer att få lära dig mer om här. Gården är den enda i Europa som fortfarande framställer kaffe på gammalt traditionellt vis. Efter rundvisning och demonstration får du även smaka en kopp tillsammans med något litet gott till.

Under resterande delen av dagen tar vi oss in i hjärtat av Gran Canaria. Här kommer du få se varierande landskap och hisnande vyer i ett bergigt och dramatiskt landskap. Vi passerar öns högsta topp Pico de las Nievas på 1949 m.ö.h och Roque Nublo som är ett känt landmärke för Gran Canaria. På eftermiddagen rullar vi ner mot södra kusten och på vägen gör vi vårt sista stop i mysiga byn Fataga.

Praktisk info: Lunch med dryck är inkluderat.

Skandinavisktalande guide, heldag

Utflykten bokas på resmålet och kostar cirka:
525 kr/vuxen
265 kr/barn

Det svenska företaget Rocky Adventure erbjuder ett annorlunda sätt att uppleva Gran Canaria på. Genom att vandra i bergen kommer du riktigt nära naturen och kan passera genom några av de olika klimatzonerna. Stigarna är ursprungligen upptrampade av guancherna, urbefolkningen på ön. En dag i veckan vandrar man upp till öns högsta topp Pico de las Nieves, Snötoppen, som ligger 1949 meter över havet. Andra dagar vandrar man vid staden Santa Lucia eller La Colata. På de flesta vandringarna kan man välja en kortare eller en längre sträcka, och ändå sammanstråla med de andra i gruppen innan man äter sin medhavda picknick. Ta med ordentliga skor, en varm tröja, matsäck, vatten och kameran förstås! Stavar, ryggsäckar och vindjackor finns att låna på bussen. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Vandra i bergen på plats av vår platspersonal. Skandinavisktalande guide.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
440 kr/person


Restaurang Tre Hjärtan, belägen i köpcentrat i San Agustín, drivs av Señor Henrique, som är uppväxt på en vingård i Navarra i norra Spanien. Ta tillfället i akt och besök restaurangens bodega där Henrique håller i en vinprovning med fyra viner från olika vindistrikt i Spanien; ett ungt vin, en Crianza, en Reserva och en Gran Reserva. Därefter bjuds det på en utsökt tvårätters middag! En lärorik och gemytlig kväll! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Vinprovningen med middag på plats av våra Solreseguider. Skandinavisktalande personal till levande orkester fram till kl. 00.30.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
350 kr/vuxen


Fler charterresor till Gran Canaria

 • Las Palmas

  Kosmopolitisk storstad med underbar strand, bibehållen småstadscharm och rikt restaurang-, shopping- och nöjesutbud!

 • Maspalomas

  Semesterområdet med öns längsta sandstrand och naturreservatklassade Maspalomasöknen!

 • Meloneras

  Ett modernt paradis för soldyrkare som prioriterar vila och avkoppling i högklassig miljö

 • Playa del Cura

  Semesterort och badvik i anslutning till Playa de los Amadores!

 • Playa del Inglés

  Nöjesmetropolen med de många semesteringredienserna!

 • Puerto de Mogán

  Semesterparadis längst ner på sydkusten!

 • Puerto Rico

  Den soldränkta och attraktionsrika dalgången!

 • San Agustín

  Ett semesterbegrepp och en given vinterfavorit!

Dela nuvarande URL via E-mail