Azorerna

Azorerna

Res till Azorerna - ett paradis som måste upplevas. Azorerna är en ögrupp om nio magiskt vackra vulkanöar som fram till portugisernas upptäckt 1427 var helt obebodda. Som Europas utpost mitt i Atlanten mellan Lissabon och Nordamerika är Azorerna ett kalejdoskop av landskap och folk, format av sekellånga traditioner och ett liv i jämvikt med naturen. 

Blomsterprakt, valar och delfiner 
Res och utforska den azoriska arkipelagen som är en botanisk smältdegel med sin rika flora. Öarna ligger som havsomslutna trädgårdar mitt i golfströmmens ljumma vatten - ett vatten som delas med kaskelottvalarnas gigantiska gestalter och delfiner i graciös balett. 

Genuin atmosfär 
Någon har sagt: "Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten." Azorerna är fortfarande ett oexploaterat resmål som har bevarat sin genuina atmosfär. Hotell och infrastruktur håller mycket god standard, men är bara tillgängligt för ett mindre antal besökare åt gången. 

Huvudön São Miguel 
Du reser till Azorernas huvudö São Miguel som erbjuder både bedårande natur och livlig stadsmiljö. De flesta av våra hotell ligger i den charmiga huvudstaden Ponta Delgada där sevärdheter och historiska gator förenas harmoniskt med hotell, restauranger och butiker. Den nybyggda marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika. 

Vandring 
En resa till Azorerna fylls med storslagna naturupplevelser, spännande utflykter såväl till lands som till havs. För att uppleva naturen på nära håll rekommenderar vi vår populära vandringsresa. Under en skön semestervecka gör du fyra vandringar på olika delar av den vackra ön São Miguel.

Golfa på din resa till Azorerna 
På huvudön São Miguel finns två utmärkta golfbanor med 18 respektive 27 hål som erbjuder spel i naturskön och grönskande miljö. Boka Solresors prisvärda greenfeepaket när du bokar din resa till Azorerna så ingår dessutom fri transport av golfbagen på flyget och förbokade starttider. 

Rundresa Azorerna 
Denna resa har vi döpt till Diogo de Silves skatt efter den man som 1427 upptäckte ögruppen mitt ute i Atlanten. Den veckolånga resan tar dig till fyra av Azorernas totalt nio öar: huvudön São Miguel, Faial, São Jorge och Pico. Möjlighet finns att stanna en extra vecka på São Miguel efter själva rundresan. 

Resor till Azorerna

Utflykter

Stadspromenad i Ponta Delgada - Halvdag
Du lär känna São Miguels huvudstad till fots med besök i bl.a. Santo Cristo-kyrkan och stadens gamla kvarter där det ges möjlighet till att handla frukt, grönsaker och blommor.

Bergsutflykt med ost- och vinprovning – Halvdag
Denna halvdagsutflykt tar dig till en av São Miguels högsta toppar, Pico Barossa, med magisk utsikt över Eldsjön. Vi besöker även vattenfallet Caldeira Velha där det ges möjlighet till bad i de varma källorna. Uflykten avslutas med en generös ost- och vinprovning av lokala producenter.

Furnas och Terra Nostraparken - Heldag
Färden går till det natursköna området i och runt vulkankratern Furnas där vi spenderar en heldag med bl.a. ett besök i Terra Nostra parken. Lunch ingår.

På västra São Miguel finns några av öns vackraste utsiktsplatser. Dagen startar med utsiktsstopp vid Eldsjön - Lagoa do Fogo. Här ges möjlighet för bad i det varma vattenfallet Caldeira Velha. Lunchen serveras i Ribeira Grande. Sedan går färden västerut med vackra vyer mot utsiktsplatsen Vista do Rei och i den charmiga byn Sete Cidades som ligger alldeles intill Tvillingsjöarna. En mycket innehållsrik tur med fantastisk natur och flera stopp längs vägen!

Heldagstur med lunch.

Pris ca 450 kr/vuxen, 225kr/barn.

Utflykten genomförs oftast på torsdagar.

Turen går mot Furnas, där den vulkaniska aktiviteten är påtaglig. I själva kratern syns varma källor och mullrande fumaroler, så kallade "caldeiras". På stranden vid kratersjön förbereds dagens lunch ”Cozido” – en gryta tillagad i ett hål i den heta vulkaniska marken! Lunchen serveras på Hotel Terra Nostra Garden, där du också får möjlighet att bada i det 36–gradiga järnrika vattnet, ”ungdomens källa”. Under eftermiddagen blir det en guidad rundtur i den botaniska parken.

Heldagstur med lunch.

Utflykten bokas hemifrån eller på resmålet och kostarca 475 kr/vuxen, 235 kr/barn.

Utflykten genomförs oftast på söndagar.

På kvällen går bussen till byn Pico da Pedra och lantgården Pico da Cruz. Här kommer du på besök hos en azorisk familj och deras hästgård som ligger i natursköna omgivningar på öns norra sida. Du serveras en välsmakande fonduemiddag med flera lokala produkter som tillbehör. Från familjens veranda tar du del av hästshowen där gårdens Lusitanohingstar innehar huvudrollerna.

Kvällsarrangemang med middag inkl. dryck. Grillbuffé under sommarmånaderna.

Pris ca 375 kr/vuxen, 325 kr/barn.

Arramgemanget genomförs torsdag (mars-april) eller måndag (maj-oktober).

Här får du lära känna en del om den azoriska matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vad har t.ex. lupinfrön, blodkorv och marmelad gemensamt? Under en och en halv timme får du prova ett urval av öns lokala drycker och specialiteter, bland dem ost, korv och taggmakrill. Detta är ett enkelt sätt att komma i kontakt med den lokala mat- och dryckeskulturen, innan du själv beger dig ut på äventyr i den azoriska gastronomin.

Halvdag (ca 1,5 timme).

Pris ca 140 kr.

Arrangemanget genomförs oftast dagen efter din ankomst till Azorerna.

São Miguels huvudstad Ponta Delgada ligger vackert lutad över öns största hamn. Under denna ca tre och en halvtimmes promenad får du bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. I Ponta Delgada möts det gamla och det nya i en spännande blandning, från den moderna marinan till de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader. Promenaden brukar avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor.

Halvdagstur med start i centrum av Ponta Delgada.

Pris ca 95 kr/vuxen, 45 kr/barn.

Stadspromenaden genomförs oftast dagen efter din ankomst till Azorerna.

Det frodiga och grönskande distriktet Nordeste kallas för den tionde azoriska ön på grund av sitt isolerade läge. Du åker igenom den äldsta delen av ön som bjuder på storslagen natur med rik grönska och blomstrande sluttningar. Under resan bjuds på flera pauser, bland dem ett besök på teplantagen Gorreana. Lunchen avnjuts i byn Nordeste och sedan går färden tillbaka längs med São Miguels nordkust.

Heldagstur med lunch.

Pris ca 475 kr/vuxen, 235 kr/barn.

Utflykten genomförs oftast på lördagar.

I vattnen utanför São Miguel finns 24 olika val- och delfinarter, varav kaskelottval och flasknosdelfin tillhör de vanligaste. Kaptenen på båten får från utkikstornen längs den höga kusten, via kommunikationsradio, information om var valar och delfiner befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora grupper, ibland över hundra djur, som får vattnet formligen att koka. Känslan när en gigantisk kaskelottval befinner sig på bara några meters avstånd från båten kan inte beskrivas – den måste upplevas!

Katamaran
Katamaranen är en större, delvis täckt båt för upp till 80 passagerare. Här kan du sitta eller stå, inomhus eller utomhus och det finns toaletter ombord.

Både med ribbåt och katamaran erbjuds halvdagsturer om ca 3 timmar. Utflykten genomförs vid goda väderförhållanden. Vid inställd tur p.g.a. dåligt väder/sjögång/hård blåst, sker ombokning till annan dag eller återbetalning. Beslut om inställd tur tas samma dag.

Att tänka på inför val- och delfinsafari:
Att färdas i båt på öppet hav kan vid hårt väder vara strapatsfyllt. Turen är ej lämplig för barn under 12 år eller för personer med rygg- och/eller nackbesvär. Flytvästar tillhandahålls av utflyktsarrangören. Vi rekommenderar oöm, varm klädsel (regnjacka finns även att låna ombord), samt hög solskyddsfaktor. Utflykten utgår från Ponta Delgada, transport dit ingår ej.

Pris ca 475 kr, under perioden maj-september.

Under mars, april samt oktober, kan utflykten endast bokas på resmålet vid goda väderförhållanden.

Denna vandring startar i byn Fãja de Cima, ett par kilometer norr om Ponta Delgada. Därefter går turen bokstavligen”tvärs över ön”, från söder till norr, vilket innebär omväxlande uppför- och nedförsbackar. Efter halva vägen, kan du vid klart väder se öns syd- och nordkust samtidigt! Vandringen, som totalt är ca 8 km lång, avslutas på lantgården Pico da Cruz, där det dukas upp lokalt producerade ostar, bröd och vin.

Halvdag inkl ost- och vinprovning.

Pris ca 295 kr/vuxen, 195 kr/barn.

Under mars, april och oktober kan utflykten enbart bokas på resmålet.

Dela nuvarande URL via E-mail