Premium Mastio

0
Ring för att boka

Om resan

Premium Mastio. En unik mat och inspirationsresa med Sandra Mastio. En matresa i Solresor regi, i samarbete med Sydsvenskan.

Sandra Mastio är vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 och hyser en stor förkärlek till italiensk mat med dess enkla råvaror och oändliga smakkombinationer. Under en vecka tar hon med oss på en smakresa i pastans, olivoljans och ostens förtrollande land där hon inspirerar och guidar oss genom landets matkultur.

Resan är endast bokningsbar för medlemmar i Sydsvenskans stjärnklubb. Bokas per telefon. För att boka ring Solresor på 0775 51 00 00

Allt detta ingår:

 • Boende på hotell Agriturismo Ruralia utanför Tropea, Kalabrien
 • Fyra olika utflykter där Sandra Mastio följer med som inspiratör
 • Svensktalande guide från Solresor
 • Halvpension på hotellet
 • Lektion i pastatillverkning med efterföljande lunch
 • Besök på familjeägd fabrik som tillverkar mozzarella
 • Utflykt till Scilla inkl. lunch
 • Besök på ekologisk gård i Limbadi som tillverkar olivolja
 • Marknadsbesök i Tropea
 • Matlagningskurs med Sandra Mastio
 • Besök i Pizzo där vi ser hur man framställer italiensk glass
 • Vinprovning
 • Avslutningsmiddag på restaurang i Tropea

Mat på flyget samt transfer tillkommer.

PLATS Kalabrien, Italien. Boende, del i dubbelrum med halvpension på vackra Agriturismo Ruralia.

NÄR 4–11 maj 2017.

GÄLLER Fr o m 2016-10-21 t o m 2016-12-03.
Stjärnkortet gäller för 2 personer

Program

Onsdag: Benvenuto!
Ankomst till Kalabrien och incheckning på vårt hotell för veckan, Agriturismo Ruralia. Efter en kort genomgång av veckans program är dagen fri att i eget tempo njuta av hotellet och omgivningarna.

Torsdag: Pasta e mozzarella – Heldag inkl. lunch
Vi besöker en rustik, familjeägd gård där vi får ta del av det typiska italienska köket. Vi får en lektion i traditionell pastatillverkning och njuter sedan av en välsmakande lunch med läckerheterna vi har lagat till. På eftermiddagen besöker vi en familjeägd liten fabrik som tillverkar mozzarella. Vi får följa ostens väg från mjölk till ost och provsmaka olika sorter.

Fredag: Olive e Scilla – Heldag inkl. lunch
Idag beger vi oss längs kusten mot den pittoreska byn Scilla. Här får vi en stadsvandring bland trånga gränder och historiska platser. Scilla är en fiskeby där svärdfisk är den främsta specialiteten.
Dagen innehåller också ett besök i Limbadi på en ekologisk gård som framställer olivolja.

Lördag: Mercato e la cucina Italiana – Halvdag inkl. lunch
På förmiddagen tar vi oss till Tropea och dess gemytliga marknad. Nu sjuder byn av liv och italienarna är ute för att handla inför helgens fester och familjemiddagar. Tillsammans inhandlar vi varor till dagens lunch och Sandra Mastio håller sedan en inspirerande matlagningskurs.

Söndag: Giornata libera
Denna dag spenderas på egen hand.

Måndag: Gelati, vino e Tropea – halvdag
Efter en välsmakande lunch på hotellet beger vi oss mot glassparadiset Pizzo. Här får vi ta del av framställningen av äkta italiensk gelato och naturligtvis även smaka den. Detta följs av vinprovning på en vacker vingård omgiven av böljande landskap samt avslutningsmiddag i romantiska Tropea.
Tisdag: Giornata libera
Denna dag spenderas på egen hand.
Onsdag: Arrivederci! 
Hemresa

Agriturismo Ruralia

 • Luftkond.
 • Pool

Avkopplande hotell i utkanten av Tropea med äkta kalabresiska läckerheter!

På en sluttning med utsikt över den lilla byn Santa Domenica hittar du Hotel Agriturismo Ruralia. Med omgivningar av grönska på den italienska landsbygden har hotellet ett stillsamt och avkopplande läge. Ägaren av hotellet är en före detta arkitekt som har byggt sitt eget lilla paradis och han har en stor passion för matlagning. Till sin omtyckta restaurang återvänder många kalabreser för att njuta av den utsökta maten. Här kan du prova på det enastående kalabresiska köket. Hotellet satsar på närproducerad mat och har sina egna odlingar med rödlök, citroner och apelsiner. Maten kan avnjutas på terrassen med en fantastisk havsutsikt över Tyrrenska havet.

De varmaste timmarna kan du tillbringa i hotellets pool eller med en läskande dryck i skuggan. Alla rum är placerade i en mysig hotellträdgård.

Om hotellet
Antal rum 30
Avstånd till centrum 3 km Tropea
Avstånd till strand 1,5 km
Hiss Nej
Internet Ja (gratis Wi-Fi i restaurangen)
Kassafack Ja (gratis)
Poolhanddukar Nej
Restaurang Ja
Våningar 1

Rumstyper:
Dubbelrum och 2-rumslägenheter. Samtliga rum är utrustade med terrass,luftkonditionering och mini-kylskåp. 2 ordinarie bäddar samt 1 extrabädd.

Tillval:
Halvpension

Officiell klass:
3 stjärnor

Observera:
Luftkonditioneringen har vissa tids- och säsongsbegränsningar. Hotellet ligger på en höjd, via en backe är det möjligt att promenera ner till Tropea och Santa Domenica. Backen som leder ner till centrum är brant & kan upplevas som påfrestande. I övrigt är det mycket begränsade möjligheter för transport med lokaltrafik & taxi till närliggande orter.

Barens öppettider är säsongsberoende.

 Vill du veta mer om hotellet?
Klicka här för IHAC hotellfakta.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail