Om solresor

Företaget Solresor

Solresor – Upplev värmen!
Solresor är en av Sveriges ledande charterarrangörer med resor till allt ifrån traditionella charterresmål runt Medelhavet, till långväga rundresor med reguljärflyg till exotiska destinationer. Solresors affärsidé är att erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser på den skandinaviska marknaden.

Solresor erbjuder som enda svenska researrangören resor till den portugisiska ögruppen Azorerna samt till Costa del la Luz och Costa de Almería i spanska Andalusien. Solresor var första svenska charterarrangör med resor till sultanatet Oman och har ett brett utbud av resor till Förenade Arabemiraten.

Rundresor
Vårt rundreseprogram utvecklas och utökas ständigt och erbjuds både med charter- och reguljärflyg. Resorna är fyllda med stora upplevelser, lokal närhet och ett stort mått av kultur och historia. Flera rundresor avslutas med en skön sol- och badvistelse. Svensk färdledning ingår alltid. Solresor erbjuder rundresor till bland annat Sri Lanka, Kuba, Argentina, Uruguay och Chile. Svalbard och Hurtigruten i Norge finns också i programmet.
 
Solresors flygkryssning Grand Explore
I november 2014 avgick vår första flygkryssning. Med eget flyg gick resan från Arlanda till Island, New York, Costa Rica, Jamaica, Miami och Azorerna. Svensktalande färdledare var med på hela resan.
 
Månadens resa
Varje månad presenterar Solresor en extraordinär resa med fokus på upplevelser. Resan kan gå till ett befintligt eller nytt resmål och har ett särskilt utformat reseprogram. Resan har ett begränsat antal platser och sker oftast vid endast en avgång.
 
Premiumresor
Solresor Premium - skräddarsydda resor med inkluderade utflykter för dig som tycker om att njuta av livet och önskar ett varierat och innehållsrikt program inom trygga ramar. På dessa gruppresor är alla välkomna - vare sig du reser själv eller i sällskap med andra. Premiumresor erbjuds på flera av Solresors resmål.
 
Träningsresor
Sedan 2005 har Solresor arrangerat träningsresor. Sedan dess har vi sett ett ständigt ökat intresse för att kombinera semester och träning i ett skönt klimat. Vi erbjuder träningsresor med olika inriktning på flera resmål, både sommar och vinter. Res med familjen, ett syskon, en kompis eller varför inte själv? På våra resor är gemenskapen viktig och en trevlig stämning brukar snabbt infinna sig.
 
Solresor Golf
Solresor har ett väl utvecklat golfprogram på flera av våra resmål. Genom Solresor Golf erbjuds prisvärda golfpaket på mycket välskötta banor bl. a på Azorerna, Madeira, Kanarieöarna, Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Costa de Almería, Algarve och Costa de la Luz.
 
Fakta om Solresor
Solresor startade 1989 och firade därmed 25-årsjubileum 2014. Detta firades med många erbjudanden och det bredaste sommarprogrammet någonsin. Solresor är en del av Primera Travel Group, en av Skandinaviens ledande researrangörer. VD för Solresor är Christian Nissen. 2014 omsatte Solresor nära 1,4 miljarder SEK exklusive dotterbolaget Solia A/S. Samma år reste närmare 200 000 resenärer med Solresor.

Företaget är lönsamt och innehar sedan år 2004 omdömet AAA-högsta kreditvärdighet.
Solresor ingår i koncernen Primera Travel Group Scandinavia, som varje år flyger mer än en miljon resenärer till resmål runt om i världen.

Primera Travel Group länkar:
Primeraair.com
Bravotours.dk
Heimsferdir.is
Icelandtours.is
Lomamatkat.fi
Matkavekka.fi
Norwaytours.no
Solia.no

Socialt ansvar

Solresor är ett svenskt företag. Samtidigt är vi en global aktör med verksamhet i över 20 länder. Vi har ett ansvar gentemot befolkningen i de länder dit vi arrangerar resor. Därför har vi t ex valt att arbeta med ECPAT, se under rubriken med samma namn, samt att stödja nedanstående välgörenhetsprojekt.

Barnhem på Azorerna
Ögruppen Azorerna ligger oss extra varmt om hjärtat då Solresor är ensamma i Sverige om att arrangera charterresor dit. På huvudön São Miguel stödjer vi sedan år 2004 fyra barnhem, där det bor föräldralösa barn eller barn från problemfamiljer. Varje år anordnar vi en jullunch med olika aktiviteter för barnen. Barnen har fått prova på allt från val- och delfinsafari till ridning. Solresor har också skänkt sådant som barnhemmen har önskat sig för att ge barnen en bättre verksamhet. Exempel på detta är pingisbord, cyklar, datorer och skrivare.

Socialt engagemang i Sydafrika
Intresset för våra resor till Sydafrika ökar. Solresor har genom vår närvaro i landet lyckats generera pengar till flera barn. Bland annat stödjer vi en skola i Kapstaden som bidrar till att flera barn får utbildning. Till samma skola har vi även skänkt färg för upprustning, samt möjliggjort inköp av datorer med Internet. Det mest glädjande är kanske ändå att vi genom vår verksamhet i Sydafrika har sponsrat två föräldralösa barns skolgång och därmed gett dem en ljusare framtid.

Oberoende hotellgranskning

Ett oberoende öga för inspektion och kvalitetssäkring
I vår strävan att säkerställa kvalitén i den information som presenteras i kataloger och på nätet och i syfte att ge dig som kund en så korrekt och rättvis bild som möjligt av våra inkvarteringsalternativ har Solresor inlett ett samarbete med tysklandsbaserade IHAC - Institute for Hospitality Assurance Certification.

IHACs oberoende inspektörer besöker hotellen och tillbringar upp till 24 timmar på varje hotell för att noggrant och detaljerat dokumentera bl.a. facilitets- och serviceutbud samt kontrollera att hotellet ur ett europeiskt researrangörsperspektiv uppfyller och motsvarar de olika krav som ställs på ett turisthotell.

IHAC betygssätter och klassificerar inte hotellen och gör inte heller någon bedömning av semestervänligheten. IHAC gör en detaljerad och objektiv beskrivning av hotellets standard, utrustning och service m.m., såsom representanten upplevde det den dag han eller hon besökte hotellet. IHAC sammanställer därefter en fullständig redogörelse över sin bild som också godkänns och undertecknas av hotellets ledning. All information om hotellen har du därefter som kund möjlighet att ta del av via hemsidan www.besthotelinfo.com.

Många av Solresors hotell har redan blivit inspekterade av IHACs representanter och genomgångarna och kontrollerna av fler och fler sker löpande. Målsättningen är naturligtvis att samtliga våra hotell skall certifieras av IHAC. Välkommen att besöka www.besthotelinfo.com för att se om just ditt hotell har inspekterats! Då kan du dessutom ta del av en hel del kompletterande detaljfakta om hotellet som kanske inte presenteras i Solresors katalog.

Miljö

Vi har alla ett ansvar för vår miljö - såväl stora företag som enskilda individer. Solresor tar ansvar för miljön genom vårt arbete i Sverige och utomlands på våra resmål. Nedan följer några exempel på vårt miljöarbete.

Eden Lifestyle
Eden Lifestyle Garden - Solresor planterar träd på flera destinationer
För att ge tillbaka till naturen driver Solresor ett miljöprojekt på flera platser i Europa, där parker med namnet Eden Lifestyle Garden har anlagts. För varje bokning som görs till ett Eden Lifestylehotell i vårt utbud planteras ett träd. Projektet inleddes på ön Malta tillsammans med Maltas miljöministerium, Ministry of Rural Affairs and Environment, som upplåter mark och står för underhåll och skötsel av träden. Våren 2008 planterades de första oliv-, myrten-, mandel- och pinjeträden. Sedan dess har drygt 31 000 träd planterats i flera parker på Malta.

Eden Lifestyle Garden finns också på Sicilien och Madeira. Vid en skogsbrand år 2010 förlorade Madeira en stor mängd träd. I samarbete med Amigos do Parque Ecológico do Funchal bidrar därför Solresor till en återplantering av träd på Madeira.  Totalt har vi hittills planterat 194 träd på Sicilien och drygt 1 500 träd på Madeira. (Uppgifterna är inhämtade i december 2014).
Samtliga parker är öppna för allmänheten, vilket gör det enkelt att besöka parken och få ett påtagligt bevis på att man har bidragit till att värna om vår miljö genom att välja att boka ett Eden Lifestylehotell.

Stort trädplanteringsprojekt på Malta
Eftersom trädplantering ligger oss varmt om hjärtat har vi engagerat oss i ännu ett trädplanteringsprojekt. I samband med uppförandet av en familjepark på Malta skänkte Solresor samtliga träd som planterades i parken, totalt 30 000 träd. Rekreationsparken är belägen i Marsascala och omfattar 85 000 kvadratmeter. Området erbjuder bland annat picknickplatser och vandringsleder. Maltas miljöministerium har anlagt parken och står även för underhållet. Parken invigdes i slutet av 2012.

Hotell
Solresor äger inga hotell och därmed ansvarar vi inte för den dagliga driften på de hotell där vi inkvarterar våra resenärer. Istället kontrakterar vi ett antal rum per säsong på hotell runt om i världen. I våra förhandlingar och genom våra kontrakt med hotellen påverkar vi hotellen att handla etiskt och korrekt i relation till sin arbetskraft, det omgivande samhället och miljön. Vi kräver att de hotell vi anlitar följer de lagar och regler som gäller i det aktuella landet. Vi ställer krav på att hotellen har en miljöpolicy. Detta för att säkerställa att de arbetar på ett miljövänligt sätt, gör miljövänliga inköp, samt hanterar avfall på ett så miljövänligt sätt som möjligt för just det landet. Hotellen skall dessutom uppmana hotellgästerna att agera miljövänligt under sin vistelse.

Flyg
Enligt de flesta experter är det mest miljövänliga alternativet för flygresor att flyga med en modern flygplansflotta och att se till att flygplanen fylls. De allra flesta av Solresors resenärer flyger med Primera Air som har en mycket modern flygplansflotta. Dessutom är kabinfaktorn i snitt ca 99 % vilket gör charterflyget till det mest miljövänliga alternativet jämfört med reguljärflyget.

ECPAT

Solresors samarbete med ECPAT
ECPAT International etablerades 1990 som en tillfällig kampanj för att motverka barnsexturism i vissa speciellt utsatta länder. Idag finns ECPAT-organisationer i 85 länder som arbetar långsiktigt mot all form av barnsexhandel. ECPAT Sverige syftar till att försvåra för svenskar som bidrar till den globala barnsexhandeln. Det görs främst genom opinionsbildning och påverkan gentemot riksdag, regering och andra makthavare.
Exempel på ECPAT Sveriges arbete är Uppförandekoden mot barnsexturism för oss researrangörer.

Vi på Solresor har skrivit under koden och förbinder oss därmed bland annat till följande:

1. Upprätta en policy om barnsexhandel.
2. Utbilda all personal i hemlandet och på våra resmål.
3. Lägga till en klausul i alla hotellkontrakt om gemensamt avståndstagande.
4. Informera våra resenärer.
5. Informera lokala samarbetspartners.
6. Avlägga årlig rapport till det Internationella Sekretariatet för Uppförandekoden.

Om du misstänker ett barnsexbrott - meddela omgående Solresors personal!
Det går även bra att anmäla misstänkta fall anonymt på www.ecpathotline.se

Ladda ned appen mot barnsexhandel!
Ladda ner ECPATs app för att enklare kunna anmäla misstänkt barnsexhandel - var du än är i världen. Den är gratis och finns i App-store.

För mer information om ECPAT, besök www.ecpat.se

Dela nuvarande URL via E-mail