Om solresor

Företaget Solresor

Solresor – Upplev värmen!
Solresor är en av Sveriges ledande charteraktörer med resor till allt ifrån traditionella charterresmål runt Medelhavet, till långväga rundresor med reguljärflyg till exotiska destinationer. Solresors affärsidé är att erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser på den skandinaviska marknaden.

Solresor erbjuder som enda svenska researrangören resor till den portugisiska ögruppen Azorerna samt till Costa del la Luz och Costa de Almería i spanska Andalusien. Solresor var första svenska charterarrangör med resor till sultanatet Oman och har ett brett utbud av resor till Förenade Arabemiraten.

Rundresor
Vårt rundreseprogram utvecklas och utökas ständigt och erbjuds både med charter- och reguljärflyg. Resorna är fyllda med stora upplevelser, lokal närhet och ett stort mått av kultur och historia. Flera rundresor avslutas med en skön sol- och badvistelse. Svensk färdledning ingår alltid. Solresor erbjuder rundresor till bland annat Sri Lanka, Kuba, Argentina, Uruguay och Chile. Svalbard och Hurtigruten i Norge finns också i programmet.
 
Solresors flygkryssning Grand Explore
I november 2014 avgick vår första flygkryssning. Med eget flyg gick resan från Arlanda till Island, New York, Costa Rica, Jamaica, Miami och Azorerna. Svensktalande färdledare var med på hela resan.
 
Premiumresor
Solresor Premium - skräddarsydda resor med inkluderade utflykter för dig som tycker om att njuta av livet och önskar ett varierat och innehållsrikt program inom trygga ramar. På dessa gruppresor är alla välkomna - vare sig du reser själv eller i sällskap med andra. Premiumresor erbjuds på flera av Solresors resmål.
 
Träningsresor
Sedan 2005 har Solresor arrangerat träningsresor. Sedan dess har vi sett ett ständigt ökat intresse för att kombinera semester och träning i ett skönt klimat. Vi erbjuder träningsresor med olika inriktning på flera resmål, både sommar och vinter. Res med familjen, ett syskon, en kompis eller varför inte själv? På våra resor är gemenskapen viktig och en trevlig stämning brukar snabbt infinna sig.
 
Solresor Golf
Solresor har ett väl utvecklat golfprogram på flera av våra resmål. Genom Solresor Golf erbjuds prisvärda golfpaket på mycket välskötta banor bl. a på Azorerna, Madeira, Kanarieöarna, Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Costa de Almería, Algarve och Costa de la Luz.
 
Fakta om Solresor
Solresor startade 1989 och firade därmed 25-årsjubileum 2014. Detta firades med många erbjudanden och det bredaste sommarprogrammet någonsin. Solresor är en del av Primera Travel Group, en av Skandinaviens ledande researrangörer. VD för Solresor är Christian Nissen. 2014 omsatte Solresor nära 1,4 miljarder SEK exklusive dotterbolaget Solia A/S. Samma år reste närmare 200 000 resenärer med Solresor.

Företaget är lönsamt och innehar sedan år 2004 omdömet AAA-högsta kreditvärdighet.
Solresor ingår i koncernen Primera Travel Group Scandinavia, som varje år flyger mer än en miljon resenärer till resmål runt om i världen. Primera Travel A/S är teknisk researrangör av de resor som Solresor marknadsför och säljer.

Primera Travel Group länkar:
Primeraair.com
Bravotours.dk
Heimsferdir.is
Icelandtours.is
Lomamatkat.fi
Matkavekka.fi
Norwaytours.no
Solia.no

Dela nuvarande URL via E-mail