• Dubai

Dubai

Spela golf i Dubai och smaka på en trio av superbanor – Jumeirah GC, Emirates GC och Dubai Creek GC. Vi har alla sett dessa skapelser på Viasat Golf när europatourens mest penningstinna tävlingar avgjorts här och nu kan du beställa en golfresa hit! Alltid i gott skick och en mycket påkostad design kännetecknar dessa klubbar. Greenfeepriserna blir därefter, dock inte riktigt lika dyrt som Bro Hof. Bokar du vårt golfpaket, så får du dessutom ta med dig golfbagen gratis. Emirates och Dubai Creek har en del medlemmar som spelar på helgerna medan Jumeirah med sina 36 hål aldrig upplever några köer, perfekt när du vill ta en golfrunda utan stress. På Jumeirah hittar du även en drivingrange som saknar motstycke, det är underbart att träna här. Inte bara för de snygga bollpyramiderna utan för den funktionellt designade träningsanläggningen. Dubai saknar motstycke i världen när det gäller att på kort tid gå från ett traditionellt samhälle till ett futuristiskt. Utvecklingen har bromsats in, men det fortsätter att komma häpnadsväckande byggnader.

Förutom golfbanor finns det mycket att upptäcka. Burj Khalifa har äntligen blivit klar och är nu världens högsta byggnad med sina 880m, bara att åka hissen upp är en upplevelse. Väl uppe på terrassen 125 våningar senare, gungar det till en aning i benen. En snabb blick inåt landet visar hur det såg ut här till alldeles nyligen. Kika utmed kusten och du ser Burj Al Arab, ett extremt lyxhotell, och många andra landmärken som The Palm. Behöver du ny golfutrustning är shoppingen av världsklass med bland annat Dubai Mall som ligger intill Burj Khalifa. Köpcentret Emirates innehåller en inomhusskidbacke för den som behöver svalka sig. Nya sevärdheter dyker upp hela tiden, Atlantis med sina gigantiska akvarier är ett sådant. För dig som vill spela golf året runt är det bra att veta att Dubai har ett av de bästa klimaten som går att uppbringa för golf under vinterhalvåret så en golfresa är alltid aktuell.

Golfbanor

Dubai Creek GC

Det spektakulära klubbhuset och läget vid Dubai Creek skapar en lyxig känsla. Organisationen på golfanläggningen är föredömlig och spelet brukar flyta bra på banan även med många spelare på plats. Spännande hål finns det gott om, inte minst de hål som går ända ned till Dubai Creek. Greenerna är i perfekt skick. Avsluta på terrassen med kall dryck.

Emirates GC

När Emirates GC öppnade 1988 var det den första riktiga golfbanan i Mellanöstern. Golfanläggningen består av två banor dels Majlis och dels Faldo course. Den förstnämnda har varit värd för åtskilliga Europatourtävlingar och känns igen främst genom det 18:e hålet med klubbhuset i bakgrunden. Det här är golfspel i ökenmiljö men med massor av palmer, buskar och vattenhinder. Missa inte att spela en runda på Faldo course på kvällen i elljus.

Jumeirah GC

Jumeirah GC har två banor: Earth Course och Fire Course. Earth Course är den bana som brukar användas som finalbana för ”Race to Dubai”. Bägge banorna håller absolut toppklass och är en upplevelse att spela. När Henrik Stenson 2016 vann hela finalspelet på Jumeirah var det åtskilliga svenska resenärer från Solresor på plats. 2017 spelas finalen i Race to Dubai 16-19 november om du vill kombinera din egen resa med spel och möjligheten att se Stenson försvara titeln.

Golfpaket

1-dagars golfpaket

Pris: 2495 kr

1-dagars golfpaket (18 hål)
Välj mellan Emirates GC (Faldo Course), Dubai Creek GC, Jumeirah GC (Earth eller Fire), Montgomery GC och The Els Club. När du bokar ett golfpaket med Solresor Golf ingår alltid fri transport av golfbag på flyget samt förbokade starttider.

Golfpaketen kan bokas fram till 8 dagar före avresa. Med reservation för slutförsäljning.

3-dagars golfpaket

Pris: 4995 kr

3-dagars golfpaket (3 x 18 hål)
Välj mellan Emirates GC (Faldo Course) och Dubai Creek GC. När du bokar ett golfpaket med Solresor Golf ingår alltid fri transport av golfbag på flyget samt förbokade starttider.

Golfpaketen kan bokas fram till 8 dagar före avresa. Med reservation för slutförsäljning.

Dela nuvarande URL via E-mail